Ce barca sa-mi iau?

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
cuTare
utilizator nou
utilizator nou

Re: Ce barca sa-mi iau?

Mesaj de cuTare » 09 Dec 2013, 11:21

bogdanstoleru scrie:
Un site bun de unde iti iei barci bune http://www.probarca.ro alt site bun http://www.hibiscus.ro

Si iti recomand incearca pescuitul din canoe sit on top e jale de fain
bune site-urile !

Angler_rou
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Angler_rou » 22 Dec 2013, 15:00

Salut,
in jurul bugetului tau, cred ca vei gasi una din aluminiu, SH.
eu unul, nu ma voi da in veci cu ,,besica" si argumentez:
*cand iti e lumea mai draga, baga pompe - stie el de cine rad :D
*durata de viata scurta - comparativ cu o barca de fibra, a mea are 6 ani si e ca noua;
*mereu predispusa la a fi ,,intepata"
*limitata la performanta - la una rigida, poti sa-i pui un motor mai mare, oricand.
*isi pierde valoarea in timp prea scurt.

de ce recomand din aluminiu ?
usoara si poate fi transportata pe portbagajul masini - aici scapi de grija peridocului care implica taxe, itp, asigurari, categorii auto pe permis si nu in ultimul rand o masina potenta cu ,,cui"
deasemeni, mie mi se par foarte rezistente si trainice.

sper ca opinia mea sa te ajute.

ps: acolo unde pui sacul cu basica, poate sta in picioare si ,,fierul de calcat" (barca)

imi cer scuze daca cu opinia mea am deranjat posesorii de gonflabile :respekt:
Sa fii domn, e o intamplare, sa fii OM, e lucru mare!

Angler_rou
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Angler_rou » 22 Dec 2013, 15:07

si uite un exemplu luat de pe un site cu barci de vanzare, aceasta este o barca lunga de 4,1 m, deci mare si are in jur de 50 kg
Imagine

sunt sigur ca vei gasi si mai scurte; daca vrei sa te dai cu ea pe dunare, ar trebui sa cauti una macar de lungimea asta - parerea mea.

spor in ceea ce cauti!

crapmaniacul
veteran
veteran

Mesaj de crapmaniacul » 24 Dec 2013, 09:48

Problema de a alege intre o barca de fibra sau una gonflabila nu e atat de usor de rezovat cum suntem poate tentati sa credem. Ca la orice lucru pe lumea asta si unele si altele prezinta avantaje si dezavantaje, ptr ca daca barca de fibra era de departe cea mai buna, cele gonflabile dispareau de pe piata de mult.

M-am dat cu o gonflabila buna pe Dunare si lacuri si chiar n-am avut ce sa-i reprosez si acum caut una tot gonflabila dar ceva mai mare ca sa mai pot lua o persoana cu mine in barca. Am prins si furtuna si valuri de credeam ca am pus-o, insa barca chiar s-a comportat bine fiind foarte manevrabila.

Dintre avantajele unei gonflabile bune as vrea sa mentionez cateva:

1. portabilitatea si versatilitatea: o poti duce cu usurinta pe orice balta, rau, baraj, mare, nu ai nevoie de peridoc sau rampa de beton ptr. a lasa barca la apa. Se manevreaza mult mai usor decat una de fibra unde clar ai nevoie de 2-3 persoane.
2. e comod de depozitat si nu cere spatii foarte mari de care cei mai multi dintre noi care stau la bloc nu dispun.
3. este mai manevrabila pe vreme rea avand o stabilitate si o siguranta mai mare pe valuri.
4. este mai ieftina la achizitie
5. la o maniera de folosinta decenta si ingrijita durata de folosinta poate sa depaseasca lejer 6-7 ani (si o fibra daca o tavalesti prin bolovani se duce rapid)
6. necesita motoare mai mici dar suficient de puternice (3-20 CP), deci mai ieftine si mai portabile, consumuri mai mici de combustibil/costuri mai mici
7. este mai silentioasa la pescuit, nu transmite vibratiile nedorite in apa daca ai scapat din greseala ceva prin barca. Valurile care bat din lateral in fibra cand stai la ancora fac zgomote care deranjeaza atat pestii cat si pescarul. In timpul deplasarii pe valuri cand cade o barca de fibra intre valuri zgomotul e asurzitor si zici ca se rupe barca in doua.
8. contrar asteptarilor, o gonflabila este mai sigura decat o fibra in caz de accident. Cu un compartiment intepat/taiat o gonflabila nu se scufunda si ajungi la mal.

sosoktm
veteran
veteran

Mesaj de sosoktm » 27 Dec 2013, 15:23

imi permit sa folosesc acest topic pentru a va cere cateva sfaturi.
Am o gonflabila (allroundmarine airstar 260) si un yamaha de 5 cai/2t, sunt foarte multumit dar vreau ceva pretabil la iesiri pe dunare si delta (probabil maxim 5-6 /an) in rest doar pe lacuri. Ma gandesc fie la un rib ca aici, 290 sau 310

http://www.hibiscussport.ro/barca-pneum ... light.html

sau la o barca de alumniniu in genul asteia din link

http://www.probarca.ro/anunt/42382/101/ ... n-12K-.htm

lau un linder sportsman 355, desi nu am vazut nici unul de vanzare sh (e scump nou pt mine)

http://www.american-nautics.ro/linder-355-sportsman.php

Suna tare bine greutatea de max 35 kile a rib ului, la cea de alu probabil e pe la 55 kile, insa tot ok e pentru o singura persoana. Pe valuri mititele(35-40 cm) barca pe care o am acum e incomoda, clar nu e o solutie pe distante mai mari de 30 minute de mars. Cum se va comporta rib-ul fata de aluminiu? Se inteapa frecvent gonflabila in delta/pe dunare?
Merita luata o barca de aluminiu nituita?

Multumesc

Angler_rou
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Angler_rou » 27 Dec 2013, 19:49

sosoktm scrie:imi permit sa folosesc acest topic pentru a va cere cateva sfaturi.
Am o gonflabila (allroundmarine airstar 260) si un yamaha de 5 cai/2t, sunt foarte multumit dar vreau ceva pretabil la iesiri pe dunare si delta (probabil maxim 5-6 /an) in rest doar pe lacuri. Ma gandesc fie la un rib ca aici, 290 sau 310

http://www.hibiscussport.ro/barca-pneum ... light.html

sau la o barca de alumniniu in genul asteia din link

http://www.probarca.ro/anunt/42382/101/ ... n-12K-.htm

lau un linder sportsman 355, desi nu am vazut nici unul de vanzare sh (e scump nou pt mine)

http://www.american-nautics.ro/linder-355-sportsman.php

Suna tare bine greutatea de max 35 kile a rib ului, la cea de alu probabil e pe la 55 kile, insa tot ok e pentru o singura persoana. Pe valuri mititele(35-40 cm) barca pe care o am acum e incomoda, clar nu e o solutie pe distante mai mari de 30 minute de mars. Cum se va comporta rib-ul fata de aluminiu? Se inteapa frecvent gonflabila in delta/pe dunare?
Merita luata o barca de aluminiu nituita?

Multumesc
Offf,
asta sa stii ca e o pasiune grea - si vb din proprie experienta :D
deci: cand ma voi face mare (a se citi ca trece criza si voi castiga la loto) imi voi lua un rib ca asta:
Imagine
doar ca.... daca ai ghinion sau nu o intretii, patesti asta:
Imagine
asta e motivul pentru care am recomandat tipul (nu marca ci tipul constructiv - nu fac reclama)asta de barca:
Imagine
intr-un post anterior mi-am mai exprimat opinia ref la barci open, de pescuit; singurele 2 avantaje la fibra sunt: ieftine la achizitie si se pot ,,carpi", in schimb: peridoc, taxe peridoc, transport, garaj, si mai au si o durata limitata de viata - fibra lucreaza, se exfoliaza....
rib-urile sunt barci extraordinar de stabile - nu exista dubii, dar, nu sunt de ,,darvala"...
in urma acestor comparatii, castiga aluboat.
asa ca, decizia e a ta :)
spor :lol:

sosoktm
veteran
veteran

Mesaj de sosoktm » 28 Dec 2013, 07:10

Angler, multumesc pt raspuns. Am vazut ca se pot misca natural rib-urile astea la +7 m, insa eu nu le vad utilitate daca nu stai la malul marii, sunt bune la valuri si...cam atat.
Ce ma tine pe mine inca in cumpana este greutate&portabilitate, un rib de max 330 imi rezulta ca s-ar transporta pe plafonul masinii dezumflat fara nici o restrictie privind viteza de deplasare. Acum car gonflabila cu remorca de motocicleta, e acceptabil si mult mai comod sa nu mai stai 20 min sa dai la pompe la marginea apei, prefer sa fac asta doar cand merg la distanta f mare de casa si nu mai trag remorca atata drum.
Aluminiu clar are avantaje destule, sunt convins ca pot ridica pe masina chiar si una de 70 kile, dar....nu as avea curaj sa merg cu mai mult de 80-90kmh asa, iar barca o vreau pt dunare&delta, pe snagov sa dau bine merci cu ce am acum. Concluzia e ca de fapt e rib versus alu+peridoc. Fibra nu vreau, ingreuneaza barca prea tare la dimensiunea asta.
O cerinta este sa pot atinge viteze de 40-45kmh cu barca in regim de 1 persoana +bagaj lejer (max 20 kg).
Am sanse cu un 8 cai? 15? Ambele 2 timpi, 4t sunt prea grele sa le tot hamalesti si incomode la transport.

Angler_rou
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Angler_rou » 28 Dec 2013, 09:28

sa stii ca aluboat sunt mai usoare decat zici tu - depinde ce lungime de barca cauti

motoarele in 2 timpi au un singur avantaj - greutatea si ,,nervul" in rest: defectuoase, zgomotoase, mari consumatoare (nu vb acum de motoare gen noua ci de cele uzuale) - eu am 15cp, 4 t Yamaha si imi consuma cca 2,7L/h pe o laguna de 4 m, iar de mers, crede-ma merge de rupe cu 2 pers si bagaj de 1 sapt delta.

cred ca am rasp cam la toate :lol:

lupishor
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de lupishor » 28 Dec 2013, 10:56

Salutare!
Sunt fericitul posesor al unei gonflabile de la Energoteam de 3,6 m cu care am mers pe Dunare in vara. Proprietarul cabanei unde ne-am cazat a tot bombanit ca nu e buna asa o barca , doar cele de fibra sunt ok s.a.s.m.d. Asta pana a vazut barca mea echipata cu un motor de 20 de cai care zbura dea dreptul . Stabilitate avea mult mai buna decat barcile lui si avea si avantajul de a o transporta in portbagajul unei masini. Deci pana la urma o gonflabila cu podina si cu o capacitate de aprox 700 de kile nu e asa de rea, nu?
Plus ca poti pune pe ea un motor de 20 de cai!

sosoktm
veteran
veteran

Mesaj de sosoktm » 28 Dec 2013, 18:38

@angel.... Un aluboat nituit la 370cm are cam 50-55 kile, iar in varianta sudata sare de 65. Un 410 tot nituit e pe la 70 kile, insa deja e aproape cat masina, imi pare f riscant sa il duci pe bare de plafon. Am vazut pe viu un 370 si mi a parut destul pt ce mi trebuie mie.
Te contrazic putin cu 2t, mai ales ca orice opinie e subiectiva. Comparam 15 cai, poate e util si pentru alti colegi. 2t e in zona 30-38 kile, in functie de an, model, producator, lungime cizma. Deci, manipulabil cred de cate un singur om in putere. Ca e mai intepat sau nu, o lasam in zona subiectiva, desi eu am fost ne placut surprins de lesinatura de la 4t. Consumul undeva pe la 5 L/ ora, poate mai mult daca merci blana. Zicem consum 6.Cost de achizitie mai mic de nou si folosit. Motor de conceptie mai simpla, intretinere minimala.
4t, greutate 45-52, tot asa, functie de diverse. Sunt tanar si sportiv, nu vad pe multi mutand un 15 cai de pe o barca pe alta. Consum 3 la ora, in regim similar de mers. Zgomot, nu e sensibil mai mic decat la 2t. Motor mai complicat, deci mai sensibil, cel putin teoretic.
Una mare minus pt mine la 4t este transportul, se face doar in pozitia indicata de producator. In plus, ai ulei de schimbat nu doar in cizma.
Una peste alta, daca nu mergi mult, vrei portabilitate si nu sunt peco la sute de km distanta, consider 2 t preferabul. Daca faci sute de ore de mars deja diferenta de consum se simte, clar merita mai mult 4t
@lupishor.... Aia cu 700 kile e greutate din barca la care inca pluteste, nu prea vad insa cum ai merge cu 6 oameni de qintal + motor+ 50 kile bagaj. Stabilitate mai buna la o gonflabila non rib decat la o fibra? Sa fim seriosi :wink:

Scrie răspuns