Ce barca sa-mi iau?

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
shimano
veteran
veteran

Ce barca sa-mi iau?

Mesaj de shimano » 01 Sep 2013, 09:27

Am si eu o intrebare catre cunoscatori:
Ce barca (marime, model) imi puteti recomanda pentru spinning pe balti, la stiuca? Ma gandesc la ceva asemanator: http://www.totalfishing.ro/barca-pneuma ... 12905.html , sa fie gonflabila,cu podea tare, cat de cat sa fie comoda pentru 2 persoane care pescuiesc din picioare, si cu o rezistenta buna la frecare. Bugetul alocat pentru barca este undeva intre 2000-3000 Ron. Deocamdata nu vreau motor, doar barca si vasle. Nu am preferinta de culoare, doar sa fie cat mai de incredere, cat mai stabila, si rezistenta. Cum n-am avut niciodata barca, habar n-am cu ce sa-ncep, poate ma ajutati voi, cei care le-ati si testat.
Multumesc!
Robert

Zamfi
veteran
veteran

Re: Ce barca sa-mi iau?

Mesaj de Zamfi » 01 Sep 2013, 11:10

Nu ma prea pricep ,dar e bine sa aiba chila gonflabila!
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 01 Sep 2013, 11:15

Sunt pe piata o gramada de firme , modele si preturi de barci...
Mai intii ar trebui sa stii ce-ti doresti,adica vrei barca noua , una SH de "firma" sau nu ...cu podina de tego, aluminium sau gonflabila si cit vrei sa INVESTESTI. :roll:
Apoi mai trebuie sa te hotarasti cit timp pescuiesti singur si cit timp in 2 , deoarece in functie de aste iti alegi marimea barcii si cel mai important din punctul meu de vedere GREUTATEA ei....
Daca te gindesti bine si ne transmiti aici , cu siguranta te vom putea indruma cit mai bine ...asa la modul general pot fi o mie de pareri care sa nu te ajute prea mult ci chiar sa te incurce.
Astept "dorinta" ta si poate te pot indruma .....
Spor.
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

valy_pike
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de valy_pike » 01 Sep 2013, 11:43

Salut ! Parerea mea este sa te orientezi catre ceva rigid ABS,sau fibra ! Lasa ,,gogosile "in pace ,ca-ti face figura cand ti`e lumea mai draga ! Eu am trecut prin astea ,cand se deslipeste placa de motor , cand rasufla pe la cheii.....gasesti pe net destule oferte cu ,,,rigide" :D ,MARITA !!!!

shimano
veteran
veteran

Mesaj de shimano » 01 Sep 2013, 12:56

vali stratonov scrie:Sunt pe piata o gramada de firme , modele si preturi de barci...
Mai intii ar trebui sa stii ce-ti doresti,adica vrei barca noua , una SH de "firma" sau nu ...cu podina de tego, aluminium sau gonflabila si cit vrei sa INVESTESTI. :roll:
Apoi mai trebuie sa te hotarasti cit timp pescuiesti singur si cit timp in 2 , deoarece in functie de aste iti alegi marimea barcii si cel mai important din punctul meu de vedere GREUTATEA ei....
Daca te gindesti bine si ne transmiti aici , cu siguranta te vom putea indruma cit mai bine ...asa la modul general pot fi o mie de pareri care sa nu te ajute prea mult ci chiar sa te incurce.
Astept "dorinta" ta si poate te pot indruma .....
Spor.
Hmm...ok, sa dam mai multe detalii:
Dupa cum am mai scris, bugetul e pana in 3000 RON (de preferat undeva in jur de 2000, sa nu ma violeze nevasta anal, nu de alta). Legat de barca noua sau SH, sincer NU am incredere in barci uzate...dupa 2-3 ani de folosinta sa nu-mi spui tu ca barca mai prezinta garantie si face treaba mai buna ca una noua, dar mai ieftina. Cred ca toate diferentele de temperatura, statul la soare zile intregi, saptamani si luni intregi, deterioreaza mai mult sau mai putin barca, mai ales in 2-5 ani de folosinta, pe cand o barca noua macar are ceva garantie, si daca am grija de ea, cred ca ma tine o vreme. Poate gresesc, nu stiu...
Podina de aluminiu, lemn (nu stiu ce e TEGO), oricum, sa pot sta in picioare in barca, stabil (ca barcile de la concursurile de spinning de pe Bicaz, etc).
De pescuit sper sa pescuiesc singur, caci nu pot sa nu fiu stresat cu inca un spinner in barca, care oricand imi poate scoate un ochi daca nu-i atent, deci preferabil de unul singur. Totusi, posibil sa ies si cu vreun prieten cateodata. Dar sa fie mai degraba de o persoana.
Cred ca am raspuns cat de cat la intrebari.
Multumesc pentru ajutor!
Robert

shimano
veteran
veteran

Mesaj de shimano » 01 Sep 2013, 13:05

valy_pike scrie:Salut ! Parerea mea este sa te orientezi catre ceva rigid ABS,sau fibra ! Lasa ,,gogosile "in pace ,ca-ti face figura cand ti`e lumea mai draga ! Eu am trecut prin astea ,cand se deslipeste placa de motor , cand rasufla pe la cheii.....gasesti pe net destule oferte cu ,,,rigide" :D ,MARITA !!!!
Salut!
Tot respectul pentru barcile rigide (cunosc avantajele), dar pe mine m-ar incomoda foarte tare. Stau la bloc, Jud. Mures, n-am nici garaj, nu am nici Dunarea nici Delta aproape, iar pentru mine o gogoasa e mai mult decat suficienta pentru cele cateva balti din zona...o umflu si-o dezumflu si o duc unde vreau eu. Incape in portbagaj, are vreo 20-30 kg, si mi se pare mult mai practic, chiar si cu dezavantajele descrise de tine (care sunt adevarate, stiu). Mersi.

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 01 Sep 2013, 13:38

Dupa cum am mai scris, bugetul e pana in 3000 RON (de preferat undeva in jur de 2000, sa nu ma violeze nevasta anal, nu de alta). Legat de barca noua sau SH, sincer NU am incredere in barci uzate...dupa 2-3 ani de folosinta sa nu-mi spui tu ca barca mai prezinta garantie si face treaba mai buna ca una noua, dar mai ieftina. Cred ca toate diferentele de temperatura, statul la soare zile intregi, saptamani si luni intregi, deterioreaza mai mult sau mai putin barca, mai ales in 2-5 ani de folosinta, pe cand o barca noua macar are ceva garantie, si daca am grija de ea, cred ca ma tine o vreme. Poate gresesc, nu stiu...
Podina de aluminiu, lemn (nu stiu ce e TEGO), oricum, sa pot sta in picioare in barca, stabil (ca barcile de la concursurile de spinning de pe Bicaz, etc).
De pescuit sper sa pescuiesc singur, caci nu pot sa nu fiu stresat cu inca un spinner in barca, care oricand imi poate scoate un ochi daca nu-i atent, deci preferabil de unul singur. Totusi, posibil sa ies si cu vreun prieten cateodata. Dar sa fie mai degraba de o persoana.
Cred ca am raspuns cat de cat la intrebari.
Multumesc pentru ajutor!
Robert
Pai sa rapund pe rind:
1. in bugetul propus (3000 roni) gasesti cu siguranta barci noi la multe dintre firmele de pescuit , DAR nu barci de "firma) adica nu cu steif.....
poti cumpara de exemplu :barcuda, kolibri, si o mica gama de la allround marine....

2. barci SH , depinde despre ce marca de barca vorbim....daca iti iei zodiac, quicksilver, bombard sau yam "imbarinirea" e diferita fata de barcile no-name.....stiu sigur asta.
o asemenea barca te poate tine cu ceva ani in plus fata de no-name-uri.

3. podina de aluminium, tego, lemn e intradevar mai rigida dar si cu 10-15 kg. mai grea decit o podina de inalta presiune (gonflabila).si in barcile cu podine gonflabile stai EXCELENT si aproape la fel de rigide.
in ultimii 5 ani am pescuit exclusiv din barci cu podina gonflabile fara probleme , atit pe Bicaz, Belis,Rogojesti sau Minjesti.

4. daca pescuiesti mult singur o barca de 2,4-2,50m ar trebui sa-ti fie suficienta si destul de usoara 25-29 kg......dar ca sa ai un confort sporit o barca de 2,6-2,8m ar fi ideala, dar cu o greutate cumprinsa intre 30-43 kg...in plus poti pescuii si 2 intr-o barca de peste 2,60m...

La final un sfat pot sa-ti dau ....nu te uita numai la bani ....cumperi mai bine o barca mai scumpa , mai usoara si mai sigura decit sa-ti pui banii si mai ales viata in pericol....
Spor.

stradic
veteran
veteran

Mesaj de stradic » 01 Sep 2013, 14:29

shimano scrie:
.....de preferat undeva in jur de 2000, sa nu ma violeze nevasta anal, nu de alta.........

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
rapala the best vobler in the world

RYOBI
veteran
veteran

Mesaj de RYOBI » 01 Sep 2013, 16:51

Ai nevoie de 2,7 asta ar fi marimea ideeala mai ales daca esti si inalt si ai centru de greutate mai sus,iti recomand fund rigid si chile.Fund rigid daca vrei sa pescuiesti fara sa faci nici un efort din picioare chiar daca o sa fie o idee mai grea podina rigida e separata'
Nu cunosc barciile cu fund gonflabil de inalta presiune dar sunt reticent ca ai sta in picioare la fel de bine ca in una cu funda rigid,trebuie sa incerc sa vad ce si cum.
Acuma de marca ce sa-ti zic depinde de cat de des iesi depinde, oricum la bugetu de 3000 max nu ai multe optiuni cred ca poti lua Baracuda,King si Kolibri una cu staif de duce la 4000 lejer eu ti-as recomanda o Yamaha daca te hotarasti la una mai buna.
Am fost si eu in situatia ta am tot cantarit deciziile si am luat o Baracuda de 3m sa pot pescui 2 persoane, chiar daca imi doream o Yamaha.
La iarna o sa ai sansa sa prinzi reduceri.
Am 60 de bile albe.
fanatic76starter@yahoo.com
0745373235

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 01 Sep 2013, 17:49

Am fost si eu in situatia ta am tot cantarit deciziile si am luat o Baracuda de 3m sa pot pescui 2 persoane, chiar daca imi doream o Yamaha.
La iarna o sa ai sansa sa prinzi reduceri
Cred totusi ca decizia ta a fost influentata MAJOR de buget....
Nu am nimic impotriva barcilor baracuda ,doamne fereste doar ca eu le consider prea grele pt. "puterile"mele. :lol: :wink:
Din pacate nici Yam-urile nu sunt prea usoare:
http://www.yamaha-motor.eu/ro/products/ ... =techspecs
Cum de altfel nici baracuda de 3m:
http://www.baracuda.com.ro/index.php?p=detalii&prod=761
sau 2,7m:
http://www.baracuda.com.ro/index.php?p=detalii&prod=615
Decizia finala apartine clar celui care cumpara mai ales in functie de buget, din pacate. :oops:

Scrie răspuns