Ce barca sa-mi iau?

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
shimano
veteran
veteran

Re: Ce barca sa-mi iau?

Mesaj de shimano » 18 Sep 2013, 10:31

Bine bine, da alea e mai scumpe, dom'le :-)
Nu este bani...

MatrixVR5
veteran
veteran

Mesaj de MatrixVR5 » 18 Sep 2013, 19:38

shimano scrie:Bine bine, da alea e mai scumpe, dom'le :-)
Nu este bani...
Da, dar merita calitatea si siguranţa . Contează materialul sa fie gros chiar dacă e mai grea barca si lipiturile de imbinare sa fie O.K. . :respekt:
FISHING IS LIFE.
The rest just details!

crapmaniacul
veteran
veteran

Mesaj de crapmaniacul » 19 Sep 2013, 07:08

MatrixVR5 scrie:Barca pneumatica AS Samba 265 Allroundmarin !
:respekt:
Confirm intrutotul, cu 6 Cp zboara, stau numai in elice si mi-am luat si alice :). Chiar nu e gluma, barca e brici.

walhala
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de walhala » 30 Sep 2013, 08:09

Poti sa iti iei linistit un Kolibri de la Serghei. Un 2.70 m costa 2100 ron si face toti banii , lipiturile sunt facute prin sudura ,podina e un pic grea dar iti ofera stabilitate. Materialul e destul de bun si rezista bine la abraziune (cand iesi pe dale). Eu dupa 3 ani o vand si imi iau tot kolibri .

crapmaniacul
veteran
veteran

Mesaj de crapmaniacul » 01 Oct 2013, 10:00

walhala scrie:Poti sa iti iei linistit un Kolibri de la Serghei. Un 2.70 m costa 2100 ron si face toti banii , lipiturile sunt facute prin sudura :shock: :shock: .
Cum e asta colegu, cum e sudura aia ? nu prea am inteles exact ce ai vrut sa spui, mai detaliaza putin. Multam !

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 01 Oct 2013, 14:20

Cum e asta colegu, cum e sudura aia ? nu prea am inteles exact ce ai vrut sa spui, mai detaliaza putin. Multam !
E simplu domnule coleg....sunt firme care fac lipiturile intre baloane si placa de motor cu adeziv(lipici) iar altele folosesc metoda de termosudare ....adica imbinare la cald.
Cu siguranta cele din urma sunt mai rezistente in timp ....dar si putin mai scumpe la achizitie . :wink:
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 01 Oct 2013, 15:22

In bugetul de aproximativ 2000 lei eu spre astea m-as indrepta:

http://www.probarca.ro/anunt/34756/101/ ... r-270-.htm#

sau

http://www.navomodele-sonare.ro/barca-g ... mania.html

Eu deocamdata sunt adeptul barcilor cu podina rigida, material gros si baloane cat mai mari...inca pot sa car :D

crapmaniacul
veteran
veteran

Mesaj de crapmaniacul » 01 Oct 2013, 18:36

vali stratonov scrie:
E simplu domnule coleg....sunt firme care fac lipiturile intre baloane si placa de motor cu adeziv(lipici) iar altele folosesc metoda de termosudare ....adica imbinare la cald.
Cu siguranta cele din urma sunt mai rezistente in timp ....dar si putin mai scumpe la achizitie . :wink:
Domnu coleg, am inteles explicatiile pe care le-ai dat si sunt foarte de acord cu ele, nu asta era problema pe care vroiam s-o sesizez prin intrebarea mea. "Sudura" seamana ma gandesc cu procedeul de vulcanizare daca vorbim de doua imbinari de cauciuc, ceea ce sporeste considerabil rezistenta lipiturii fata de aceeasi lipitura realizata cu ajutorul unui adeziv. Ceea ce vroiam sa subliniez de fapt, era faptul ca ma cam indoiam ca la Kolibri-ul de la varul Serghei si la banii ceruti pe el avem de-a face intradevar cu lipituri termo-sudate ... (sudate cu prenadez modern poate or fi). La asta m-am gandit, la nimic altceva.

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 01 Oct 2013, 19:09

Ceea ce vroiam sa subliniez de fapt, era faptul ca ma cam indoiam ca la Kolibri-ul de la varul Serghei si la banii ceruti pe el avem de-a face intradevar cu lipituri termo-sudate ... (sudate cu prenadez modern poate or fi). La asta m-am gandit, la nimic altceva.
Nu stiu ce sa zic , nu am fost la fabrica Kolibri sa vad ce si cum dar am dat un ochi aici :
http://www.kolibriboats.ro/tehnologie.html

Unde zice asta :
SUDURA IMBINARILOR :

Principalele puncte comune sunt sudate la echipament PH cu curent de înaltă frecvenţă,Noua tehnologie permite o eficienţă mai mare impotriva impuritatilor si incretirii materialului fiind controlat de calculator.

TIPUL IMBINARILOR :

Imbinarile sunt efectuate "joint-la-comun" cu suplimentare de armare interna și externa. La aceste imbinari se foloseste adeziv cu

polyuretane de bază,care constă din 2 componente rezistente la raze ultraviolete si apa sarata. Acesta oferă un efect de rece atunci când se sudeaza suprafețele aderente. Acest tip de imbinare ofera rezistenta si siguranta in orice conditii de exploatare a barcii.

In plus am cochetat si eu cu o barca Kolibri Custom ....custom insemnind ca imi pot alege materialul ca si grosime si culoare ,podina gonflabila in loc de rigida , roti de transport....etc.

Sa stii ca am avut cu Serghei o discutie aplicata si omul a fost mai mult descit flexibil si interesat de "nevoile" mele ....pe bani bineinteles:wink:, ceea ce-i mai mult decit OK.

Am inca in vedere posibilitatea customizarii unei barci Kolibri, acum ca nu am barca ....iarna imi va fi un sfetnic bun , sper :D in definitiv why not. :wink:
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

crapmaniacul
veteran
veteran

Mesaj de crapmaniacul » 03 Oct 2013, 06:36

vali stratonov scrie:

SUDURA IMBINARILOR :

Principalele puncte comune sunt sudate la echipament PH cu curent de înaltă frecvenţă,Noua tehnologie permite o eficienţă mai mare impotriva impuritatilor si incretirii materialului fiind controlat de calculator.

TIPUL IMBINARILOR :

Imbinarile sunt efectuate "joint-la-comun" cu suplimentare de armare interna și externa. La aceste imbinari se foloseste adeziv cu polyuretane de bază,care constă din 2 componente rezistente la raze ultraviolete si apa sarata. Acesta oferă un efect de rece atunci când se sudeaza suprafețele aderente. Acest tip de imbinare ofera rezistenta si siguranta in orice conditii de exploatare a barcii.
Ce sa zic, nu cunosc tipul asta de barca in detaliu ca sa pot sa ma pronunt. Insa mi se pare ca omul cam vrea sa se acopere in afirmatii si ba spune ca e sudura electrica iar apoi ba ca e cu adeziv pe baza sa polyuretan, ori ca la o barca de fapt le gasesti pe amandoua ... In definitiv la banii aia daca te bucuri de ea 6-7 sezoane fara evenimente majore, si-a cam facut banii in opinia mea si asta e tot ce conteaza. Iar e buna si treaba asta cu customizatul barcii, ca faci exact ce ai nevoie. Ce sa zic, cand te hotarasti si transpui lucrurile in realitate, niste poze ne-ar bucura ochiul, nu de alta, dar ne mai dai si noua idei. Numai bine!

Scrie răspuns