Ce barca sa-mi iau?

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Angler_rou
utilizator constant
utilizator constant

Re: Ce barca sa-mi iau?

Mesaj de Angler_rou » 28 Dec 2013, 19:54

sosoktm scrie:@angel.... Un aluboat nituit la 370cm are cam 50-55 kile, iar in varianta sudata sare de 65. Un 410 tot nituit e pe la 70 kile, insa deja e aproape cat masina, imi pare f riscant sa il duci pe bare de plafon. Am vazut pe viu un 370 si mi a parut destul pt ce mi trebuie mie.
Te contrazic putin cu 2t, mai ales ca orice opinie e subiectiva. Comparam 15 cai, poate e util si pentru alti colegi. 2t e in zona 30-38 kile, in functie de an, model, producator, lungime cizma. Deci, manipulabil cred de cate un singur om in putere. Ca e mai intepat sau nu, o lasam in zona subiectiva, desi eu am fost ne placut surprins de lesinatura de la 4t. Consumul undeva pe la 5 L/ ora, poate mai mult daca merci blana. Zicem consum 6.Cost de achizitie mai mic de nou si folosit. Motor de conceptie mai simpla, intretinere minimala.
4t, greutate 45-52, tot asa, functie de diverse. Sunt tanar si sportiv, nu vad pe multi mutand un 15 cai de pe o barca pe alta. Consum 3 la ora, in regim similar de mers. Zgomot, nu e sensibil mai mic decat la 2t. Motor mai complicat, deci mai sensibil, cel putin teoretic.
Una mare minus pt mine la 4t este transportul, se face doar in pozitia indicata de producator. In plus, ai ulei de schimbat nu doar in cizma.
Una peste alta, daca nu mergi mult, vrei portabilitate si nu sunt peco la sute de km distanta, consider 2 t preferabul. Daca faci sute de ore de mars deja diferenta de consum se simte, clar merita mai mult 4t
@lupishor.... Aia cu 700 kile e greutate din barca la care inca pluteste, nu prea vad insa cum ai merge cu 6 oameni de qintal + motor+ 50 kile bagaj. Stabilitate mai buna la o gonflabila non rib decat la o fibra? Sa fim seriosi :wink:
asa cum am mai zis, noi vorbim aici de barci mici, usor de transportat, gen gonflabile, scurte, de maxim 2 persoane - sa nu divagam si sa-i facem omului topicul varza;
ref la motoare 2 si 4 timpi, e simplu: am avut si 100 cp in 2 timpi (selva montecarlo) si 45 (Johnson comercial - model militar) si de 2,7 cp (johnson), dar, singurul motor in 2 tp care m-a excitat a fost un Evinrude E-tec - eu cu "trabantul" dupa mine nu mai merg si iti zic de ce: astazi diferentele de pret intre 2 si 4 timpi sunt foarte mici, iar beneficiile adica: durata de viata, linistea, fiabilitatea si nu in ultimul rand costurile de exploatare sunt un cumul de factori care ma fac sa aleg doar 4 timpi si doar marci precum: Yamaha, Honda iar daca nu am de ales Suzuki sau Johnson - sper sa nu starnesc polemici, este doar opinia mea :mrgreen:
aaaa si nu merg foarte mult - ma duc in delta cam de 3 ori pe an cate o saptamana;
1 litru de ulei costa..... nu cred ca e cazul sa comparam cu costul uleiului de amestec........ :mrgreen:

colegu cu gonflabila :D fara rautate, mai usor cu pianul pe scari frate........

sper ca nu am ofensat pe nimeni.... :respekt:
Sa fii domn, e o intamplare, sa fii OM, e lucru mare!

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 31 Dec 2013, 17:26

Un lucru de tinut in minte: cand cumparati o barca, indiferent de materialul din care este confectionat, sa nu uitati un lucru: chiar daca "tine o viata" peste un timp, mai scurt sau mai lung "o sa vreti in mod sigur altceva" .... mai mare, mai altfel, mai nu stiu cum ... :)
In rest :
Va doresc un AN NOU FERICIT, PLIN DE BUCURII !

Imagine

sosoktm
veteran
veteran

Mesaj de sosoktm » 04 Ian 2014, 14:20

mare adevar ai zis Zoli!
p.s. tocmai am luat 8 cai pentru barca mea, dar vreau deja alta barca :D

valy_pike
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de valy_pike » 06 Ian 2014, 19:46

Si eu la fel ! Eu am un Walker Bay rid 275 ,si am crezut ca daca este foarte stabila ....restul nu mai conteaza! Acum dupa aproape 8 luni de ....,,Dunareala" am constatat ca nu mai este ca la inceput (nu gliseaza ,nici o problema )!!!! Cand am luat barca ma gandeam ca nu-mi trebui viteza ,,unde sa ma duc" dar cand vizezi un loc care ,,tine peste" si nu poti ajunge la el ca ....a plouat si nu ai decat o optiune ...pe apa si sunt de mers cam 8km in amonte pe o Dunare crescuta.......e cam durere! Faci 1 ora in loc sa ajungi in 15 minute ,mai si mergi cu motorul in blana .Ma gandesc la un SH ,aluminiu de 3m si alt motor mai mic ,de 4 cai, este suficient (in locul actualului Suzuki 6 cai\4 t) Deci mare grija ..... :roll:

sosoktm
veteran
veteran

Mesaj de sosoktm » 07 Ian 2014, 12:13

@ valy.....la 3 metri o barca rigida va fi f instabila si mult mai nesigura decat orice gonflabila. Ori cauti gonflabila mai mare(3-3,4m) ori aluminiu, insa macare de 3,7m(la dimensiunea asta gasesti multe oferte). Eu astept cateva preturi de la SH uri din italia pentru exact asa ceva (vezi link) dar voi pastra si gonflabila pentru ultraportabilitate. Preferabil la Alu sa cauti varianta cu bordaj inalt, pentru siguranta mai mare. Fiind barci cu fundul drept, stabilitatea la ruliu e maxima.
Daca mergi la peste preponderent in 2 persoane, atunci mai degraba cauta variante de 4-4,4 m, gasesti si din astea destule, dar as zice ca implica deja peridoc.
Vorbind strict din experienta personala, gonflabila mea de 260 si podea de inalta presiune este suficient de stabila pentru a pescui din picioare fara probleme, dar iau si aluminiu de 3,7-3,8 pentru pescuit la dunare/delta+plimbari cu familia.

Nu cred insa ca vei glisa cu 4 cai in veci cu alu, in varianta de 3m ai 30 kile barca, inca 25 motor, inca 100 pescar varianta slim &bagaje.
in teorie, poti visa glisaj la maxim 30 kile/cal. 6 cai va glisa, 4.....mai incolo :)

fane_mincinosu
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de fane_mincinosu » 09 Ian 2014, 23:22

Va deranjez si eu putin...eu am achizitionat o baracuda de 3,3m , podina de alumniniu, chila gonflabila care mie mi sa parut ok.
am tot citit dar nu reusesc sa ma hotarasc cu privire la puterea motorului...unii m-au sfatuit sa iau de 2,5cp dar ma indoiesc ca ar face fata,dar nici mai mare de 5 cp nu as lua ca sa nu stau sa fac si cursurile acelea. deci daca ati vazut vreo barca asemanatoare si cu ce motor era asortata...astept sfaturi . ms :D

nasolu
veteran
veteran

Mesaj de nasolu » 11 Ian 2014, 01:55

Direct 15 cai/2 timpi!

mynu_cs
veteran
veteran

Mesaj de mynu_cs » 13 Ian 2014, 08:53

daca pescuiesti pe rau.. tre motor serios. , nu-ti lua de 2.5 ca nu o sa faca fata.. si ala de 5 e cu cantec
"In fiecare zi ne batem joc
De pasari ,de iubire si de mare
Si nu bagam in sema ca in loc
Ramane un desert de disperare ."

Romulus Vulpescu

valy_pike
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de valy_pike » 20 Ian 2014, 21:08

Multumesc pentru sfat ! Deocamdata o sa mai am rabdare ,pana gasesc un prieten care sta la ....curte (pt. depozitare).Si apoi cred ca ori una de aluminiu la 3,4 si sa pastrez motorul actual(6 cai),sau una model trimaran de fibra, tot cam la aceeasi lungime (3,4-3,6 m) ! Pana atunci ....sa vina primavara ....... :)

valy_pike
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de valy_pike » 20 Ian 2014, 21:22

Scrie răspuns