CE AM INVATAT VARA ASTA IN JIGGING?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- veteran
CE AM INVATAT VARA ASTA IN JIGGING?
salut .raman la ideea ca jigging-ul e cel mai versatil ,e de strategie ,de gandire ,schimba soarta partidei in 30 de min .la fel ca in sportul de performanta tre o vointa de fer sa ai peste in jig.in conditiile in care apa e infernala ,teoriile raman doar teorii.
1.am renuntat in sfarsit la monofilament,dau cu berkley fireline fusion ,nu e suveran ,dar rezolva niste probleme .folosesc leader un resine coated ,fluorocarbonul mi se pare un moft in continuare .
2.prind salau ,chiar daca apa e braga , dar locatiile sunt altele decat cele de apa limpede .
3.in conditiile in care populatia de salau e in scadere continua ,cea mai importanta e cunoasterea perfecta a topografiei albiei .
astept alte concluzii de la cei dependenti de jigging.
1.am renuntat in sfarsit la monofilament,dau cu berkley fireline fusion ,nu e suveran ,dar rezolva niste probleme .folosesc leader un resine coated ,fluorocarbonul mi se pare un moft in continuare .
2.prind salau ,chiar daca apa e braga , dar locatiile sunt altele decat cele de apa limpede .
3.in conditiile in care populatia de salau e in scadere continua ,cea mai importanta e cunoasterea perfecta a topografiei albiei .
astept alte concluzii de la cei dependenti de jigging.
walleye
- Stefan Tudose
- Moderator
sa zic si ce-am invatat io...
1. mana fina, data dupa comboul propriu.. asta cu timpul, clar.
2. musai textil, pe mono ai parte de rateuri destule, mai ales la salau
3. blanc cu actiune moderat fast, cam asta e gustul meu
4. multa, foarte multa rabdare, graba strica ...teapa!

1. mana fina, data dupa comboul propriu.. asta cu timpul, clar.
2. musai textil, pe mono ai parte de rateuri destule, mai ales la salau
3. blanc cu actiune moderat fast, cam asta e gustul meu
4. multa, foarte multa rabdare, graba strica ...teapa!

"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team
East Spinning Team
Sorin scrie:ce-aveti fratilor cu monofilamentul ?
e prea mono...nu stiu cum sa-ti explic

"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team
East Spinning Team
-
- senior
-
- veteran
Ce am invatat anu' asta la jig-ing:
1. Musai sa stii locu' de jig, nu pe orice portiune a locului de pescuit se ia la jig
2. Bat de f. buna calitate, Fast sau X-Fast, de 8'6" sau 9' de pe mal, pt. ca altfel nu simti nimik
3. Textil f. bun, 8-10-15 lb, exclus la mine Fireline(un fir slabut din cate am vazut)... Power Pro si Tuf Line XP fac legea!
4. Atentie mare la detalii si mare atentie atunci cand jig-ul e in apa...nu e ca la alte naluci, arunci si recuperezi; atentie sporita la tot ce se petrece cu jig-ul acolo pe fundul apei!
5. Diversitate mare de greutati de jig-uri si de plastice, altfel poti sa regreti amarnic
1. Musai sa stii locu' de jig, nu pe orice portiune a locului de pescuit se ia la jig
2. Bat de f. buna calitate, Fast sau X-Fast, de 8'6" sau 9' de pe mal, pt. ca altfel nu simti nimik
3. Textil f. bun, 8-10-15 lb, exclus la mine Fireline(un fir slabut din cate am vazut)... Power Pro si Tuf Line XP fac legea!
4. Atentie mare la detalii si mare atentie atunci cand jig-ul e in apa...nu e ca la alte naluci, arunci si recuperezi; atentie sporita la tot ce se petrece cu jig-ul acolo pe fundul apei!
5. Diversitate mare de greutati de jig-uri si de plastice, altfel poti sa regreti amarnic
si eu am schimbat tot arsenalul,trecand pe jigging,am renuntat si eu la mono,am aflat calitatile textilului si fluorocarbonului,inca invatz sa joc jigul cat mai atractiv.am aflat ca uneori e mai bine sa-l tarasti decat sa-l joci,ca uneori il ia pe cadere sau fiind inert pe fundul apei,
in concluzie mai am mult de invatzat in jigging,deci orice sfat/idee e binevenit...
in concluzie mai am mult de invatzat in jigging,deci orice sfat/idee e binevenit...
Michael va recomanda Regulamentul forumului