CE AM INVATAT VARA ASTA IN JIGGING?

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 01 Sep 2006, 23:56

ovidiu, "anu' asta" de'abia incepe :) inghetza'mi'ar primu' inel daca te mint :lol: sunt 3 luni de cand n'am mai prins un salau la olt, nici nu mai stiu cum e...

Teodor
veteran
veteran

Mesaj de Teodor » 02 Sep 2006, 00:45

:lol:
Io's ala pe dos. Anu' asta de la textil am trecut la mono.
Pacat de un fir mono care promitea, mi-a placut cum se comporta si cum se prezenta (nu ma refer la ambalaj) dar din pacate nu prea tinea la nod.
Pina una alta chinui un mono de la alta firma care mi-a facut o surpriza placuta. Ma gindesc la modul foarte serios sa trec la un fluorocarbon de 6lb (full pe mulineta).

PS.
Nu bagati in seama postul meu, mai am vreo ora pina la plecarea pe balta si am emotii: miine testez a Xa (ix - a se citi cum se scrie, nu in sensul de 10 ca inca n-am ajuns) lanseta (e naspa cind nu stii exact ce vrei, ajungi sa faci colectie).
Oricum, pentru mina anu' asta cel mai distractiv a fost a cind am dat cu fir textil, cu lanseta de spin, la crap :mrgreen: ... si a si intrat.
Am facut si pe dos, am dat cu bolo la spin (varianta f.ieftina si la indemina oricui). E super, cine nu a incercat ii recomand. A mea e de 4m si are cam 140+g, cam cit un bat de spin... :wink:
Scuze daca am deranjat pe careva.
14, am plecat frate ...
"Pestii se prind cu undita, iar oamenii cu vorba." - Shakespeare

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 02 Sep 2006, 07:48

Teodor scrie::lol: [...]
14, am plecat frate ...[...]
meri pe apa...fir intins, sucitule! :D :D :wink: cat va invidiez, offf!
Teodor scrie:[...]Io's ala pe dos[...]
:shock: :shock: :shock:
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

mihaimircea
veteran
veteran

Re: CE AM INVATAT VARA ASTA IN JIGGING?

Mesaj de mihaimircea » 02 Sep 2006, 22:30

adrian frunza scrie:2.prind salau ,chiar daca apa e braga , dar locatiile sunt altele decat cele de apa limpede .
Exista in sensul asta o regula cat de cat de urmarit? Sau pur si simplu trebuie sa stii locul pe apa respectiva? Ma refer la preferintele salaului pe apa tulbure.
Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 03 Sep 2006, 07:31

todi scrie:ovidiu, "anu' asta" de'abia incepe :) inghetza'mi'ar primu' inel daca te mint :lol: sunt 3 luni de cand n'am mai prins un salau la olt, nici nu mai stiu cum e...

iti dai seama todi ca e abia incepe anu' asta! dupa 15 septembrie pana pe 15 decembrie sunt in zona voastra acolo la vale, calare pe el! om vedea ce-o iesi toamna asta! :D

Aquaro Angler
veteran
veteran

Mesaj de Aquaro Angler » 03 Sep 2006, 08:32

Vara asta am perfectionat corelatia dintre greutatea jig-ului - adancimea apei - pe mai multe tipuri de ape (lacuri, râuri). M-am convins ca o diferenta de greutate dintre jig-uri de cateva grame in plus sau in minus poate face diferenta la prezentarea si evolutia corecta a unor twistere in diferite lacuri sau râuri.

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 03 Sep 2006, 08:47

Aquaro Angler scrie:Vara asta am perfectionat corelatia dintre greutatea jig-ului - adancimea apei - pe mai multe tipuri de ape (lacuri, râuri). M-am convins ca o diferenta de greutate dintre jig-uri de cateva grame in plus sau in minus poate face diferenta la prezentarea si evolutia corecta a unor twistere in diferite lacuri sau râuri.
f. bine ce spui Aquaro...pescuitul asta la jig e complex si numai daca corelezi tot echipamnetul cum trebuie iei si peste, daca nu te uiti! :D

pescuiam pe o apa adanca si curent cu jig de 17 gr. si shad de 10 cm dupa salau...ma cam uitam in timp ce altii mai scoteau cate un salau, niciunul sub 3 kg, de la 3 in sus...am schimbat oe jig de 21 de gr. si aveam contact permanent cu substratul...a venit si o captura frumoasa de salau!

mihai florescu
veteran
veteran

Mesaj de mihai florescu » 03 Sep 2006, 08:55

Ai schibat si shadul :wink: , nu numai jigul.
Imagine

christianpindichi
veteran
veteran

Mesaj de christianpindichi » 03 Sep 2006, 10:04

mihai.f scrie:Ai schibat si shadul :wink: , nu numai jigul.
:lol: :wink:

Eu am invatat asa:
1.musai textil si musai cel mai subtire(dupa multe incercari...mustad,brekley whiplash,fire line....am ramas la PP de 8..desi ...si aici as avea ceva de comentat)
2.cunoasterea f bine a substartului(duritate,relief,etc..._) este ESENTIALA
3.daca exista finante,fara zgarcenie la ekipament...deoarece de multe ori te scoate din rahat(nu zic ca nu se poate prinde cu aproape orice...dar in multe cazuri diferenta de calitate este esentiala in succesul partidei)
4....si am mai invatat cate ceva dar nefiind 100% sigur mai testesz.
5.aaaa si am mai invatat ca musai trebuie un dispozitiv de ascutit carlige

Ce nu am invatat:
1.nu am invatat cum si unde sa-l caut in functie de calitatea apei :oops:
2.nu-mi pot da inca seama daca leaderul flouro are eficienta la acest tip de pescuit(...la avat SIGUR are...)
3....mai am multe :)

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 03 Sep 2006, 10:14

mihai.f scrie:Ai schibat si shadul :wink: , nu numai jigul.
da clar...fara schimbarea de shad cred ca ma uitam lung ...astept sa probez in toamna asta achizitiile din timpul verii! :D sigur vor da rezultate! :wink:

Scrie răspuns