CE AM INVATAT VARA ASTA IN JIGGING?

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 18 Sep 2006, 21:18

dai si tu o cautare pe google cu titlu Knots sau Fishing Knots sau variatii pe aceasta tema,iar daca tot nu te descurci ,trimite-mi adresa de e mail pe privat si iti trimit eu un fisier cu multe modele de noduri pescaresti.

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 19 Sep 2006, 07:35

"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 19 Sep 2006, 08:02

Sir Caca scrie:
Adi_ scrie:nu stiu daca Pike Mono e fluorocarbon. Mai degraba cred ca e un mono invelit intr-un material foarte rezistent la abraziune.
Pana acum am folosit 2 feluri de fluorocarbon: Bass Pro XPS si Seaguar. La prima vedere, diferenta mare intre cele 2 este ca Seaguar este mult mai maleabil, XPS fiind mai sarmos.
Florocarbon invelit in teflon aceasi tehnologie ca si la firele Shimano Tehnium si aceasi rigiditate ca la orice florocarbon. Singurul florocarbon mai maleabil l-am intalnit la Korda (pescuit la crap) Extra Soft Florocarbon dar oricum este departe de monoul normal.
Imi pare rau ca trebuie sa te contrazic,dar din cate am citit din cele scrise de tine nu prea le ai cu fluorocarbonul,ca si cu altele de fapt(mulinete DAIWA ,fir textil)
Daca vrei sa verifici un fir fluorocarbon in primul rand incearca niste fire facute de japonezi ,sau chiar de nemti(TRIPLE xxx) si nu mai sustine ca cel mai vizibil pt crap e fluorocarbonul ,apoi firul textil s.a.m.d. ca s-ar putea sa rada pescarii de tine si sa spuna ca nu ai inteles ce ai vazut.
Tot pe acest forum am dat un exemplu patit de mine,probabil ca nu l-ai citit sau ai crezut ca sunt povesti nemuritoare din America.,cand in conditii de apa tulbure aveam atac dupa atac pescuind "drop shot",e drept ca nu la crap( ca la crap nu ma pricep )ci la white bass cu forfac fluorocarbon de 10lb.Cand agatand pe fundul apei am pierdut montura si in graba am folosit STREN ORIGINAL DE 10LB.ca sa o refac nu am mai avut atacuri in acelas loc,dar cand am schimbat cu fluorocarbon ,in acelas loc atacurile au aparut.
Las la latitudinea ta sa crezi ce vrei ,eu am tras concluziile de pe vremea cand tu probabil nici nu auzisei sau nu vazusei un fir fluorocarbon....

Pt. ca s-ar parea ca esti mai familiar cu pescuitul stationar ,pot sa-ti spun ca MILO(poate ai auzit de EMILIO COLOMBO) le- facut o demonstratie englezilor in ANGLIA,intr-un pescuit demonstrativ, cand pescuind cu forfac fluorocarbon de 0,08mm. nu mai avea trasaturi pe apa limpede si le-a explicat ca o sa schimbe forfac-ul cu unul fluorocarbon de 0,06mm. si ca trasaturile vor aparea din nou si asa a si fost.

Daca tu sustii (sau crezi)ca fluorocarbonul e mai vizibil pt. crap decat un fir textil ,pot sa-ti spun ca nu cunosc acea specie de crap care sa vada mai repede fluorocarbonul decat un fir textil de aceeasi diametru,dar comform principiului ca" ceea ce e exclus nu e niciodata imposibil"....

Jean Scurtu

triq
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de triq » 19 Sep 2006, 21:32

Multumesc, intr-adevar al doilea le descrie mai bine.

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 13 Noi 2011, 14:55

tinand cont de faptul ca nu prea dau vara cu jiguri (n-am rabdare suficienta :oops: ) si ca la mine sezonu e ca la moda toamna - iarna , tare as fi curios sa stiu ce ati invatat "iarna asta" la jigging. :roll: :)
la mine treaba e cam asa:
- fara textil ca se face varza in 3 partide
- fara mono ca am rateuri numeroase
- fara gramaje mari si fara gramaje exagerat de mici
- fara joc nervos

ma bazez pe ceva raspunsuri avand in vedere ca din 2006 pana acum unii ati cam prins ceva ierni de teste :twisted:

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 13 Noi 2011, 17:37

kingofbeasts scrie:tinand cont de faptul ca nu prea dau vara cu jiguri (n-am rabdare suficienta :oops: ) si ca la mine sezonu e ca la moda toamna - iarna , tare as fi curios sa stiu ce ati invatat "iarna asta" la jigging. :roll: :)
la mine treaba e cam asa:
- fara textil ca se face varza in 3 partide
- fara mono ca am rateuri numeroase
- fara gramaje mari si fara gramaje exagerat de mici
- fara joc nervos

ma bazez pe ceva raspunsuri avand in vedere ca din 2006 pana acum unii ati cam prins ceva ierni de teste :twisted:
Hmmm...Acum am venit de la pesti ...Pana pe la ora 12 a fost pojghita de gheata pe balta!!! :shock: :shock: :shock:

Legat de jigging ,la mine ,in ultimele sedinte (inclusiv azi):
- cu textil ca altfel nu simt nimic :shock: Asta pe bat x-fast ...PP 5 lbs;
- cu mono nu am castigat nimic (desi pe ape de genul e extrem de indicat)...;
-gramaj de 2-2,5 g pe silicoane de 7 cm (apa are 50-60 cm adancime)...
-joc extrem de nervos :shock: daca vrei sa ai prezentare...
-atacul aproape nu-l simti ,doar il vezi (daca esti atent...) :lol:
-ratari cat cuprinde :shock: :evil: (inclusiv agrafe desfacute...)
-peste tinta ...stiuca! Foarte puternice in drill comparativ cu atacurile :lol:

Dupa enumerarea de mai sus ,pot sa-ti marturisesc ca vara asta nu am invatat ,la jigging , decat o regula: NU exista nici o regula ... :P

Ps: si crede-ma ca locul de pescuit in discutie( sau ma rog , ce a mai ramas din el ) il cunosc ca pe propiile buzunare...
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 13 Noi 2011, 17:51

ce-i drept eu ma gindeam la salau pe riu la apa adanca cind am scris . sezon toamna-iarna insemnand noiembrie - martie. si inca ceva : nu prea dau cu gume mici (la mine e ca la scoala >sau = cu 8 desi de regula >sau = cu 10 cm).
si inca ceva pauzele lungi au cam avut efect. :roll:

Gogol
veteran
veteran

Mesaj de Gogol » 13 Noi 2011, 18:06

kingofbeasts scrie:
Doua, trei secunde? Sau mai mult?

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 13 Noi 2011, 18:22

4-5 secunde . la un moment dat nici nu mai aveam rabdare sa joc jigul pina la mal dar in zona de atac pauza tot o respectam

dorin_sb
senior
senior

Mesaj de dorin_sb » 13 Noi 2011, 19:20

kingofbeasts scrie:ce-i drept eu ma gindeam la salau pe riu la apa adanca cind am scris . sezon toamna-iarna insemnand noiembrie - martie. si inca ceva : nu prea dau cu gume mici (la mine e ca la scoala >sau = cu 8 desi de regula >sau = cu 10 cm).

la mine era >=5 :lol: :lol: :lol:
•...¸><((((º>
.••´¯`•.¸.•><((((º>
•.¸.•´¯`•...¸.•><((((º>

http://www.youtube.com/watch?v=xYIob9oJaDg

Scrie răspuns