cate scule pierd/partida
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
da,am refolosit acelasi jig dupa 3-4 indreptari.la fel de greu se indrepta in agatatura,deci nu s-a "inmuiat".
Michael va recomanda Regulamentul forumului
da, eu am indreptat unul din sarma rotunda cu mono de la T-Force, 0.25, de mentionat ca pescuiam sub baraj, si cand agatz tare infasor firul pe maneca si trag de el, efectiv ma tinea firul, a trebuit sa ma aplec foarte tare si sa fortzez ca sa iasa, m-am crucit cand am vazut ca am dezdoit carliguJean Scurtu scrie:Si jig-urile Gamakatsu se indreapta daca ai fir mai rezistent dar le poti indoi la loc si sa le refolosesti daca nu s-a dus varful(mai rar).
Cel mai usor se indreapta jig-urile din sarma rotunda ,cele forjate se indreapta si ele ,dar mai greu.
Jean Scurtu

Always C&R
http://www.bscteam.ro
Unul dintre criteriile pe care le am in vedere cand cumpar jiguri e chiar asta, adica carligul sa nu fie din sarma foarte groasa astfel incat sa se indrepte in agatatura. Si sa reziste la cat mai multe dezdoiri fara a se rupe.
Fiti siguri ca nu se va indrepta si in gura pestelui. Cand se infige in peste, carligul patrunde pana la curbura unde se dezdoaie mult mai greu. In agatatura se infige cel mult varful, iar daca aceasta e piatra sau alte chestii tari, nici macar varful. De aceea se dezdoaie.
Fiti siguri ca nu se va indrepta si in gura pestelui. Cand se infige in peste, carligul patrunde pana la curbura unde se dezdoaie mult mai greu. In agatatura se infige cel mult varful, iar daca aceasta e piatra sau alte chestii tari, nici macar varful. De aceea se dezdoaie.
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.
si pe deasupra pestele il controlezi, ai frana merge in diferite directii nu pui presiune mare pe fir,insa cand tragi din agatatura fortzezi nu mai ai frana si nici control, doar muschi si pozitionare

Always C&R
La ultima partida am dat 2-3 ore numai in butuci ( copaci scufundati) la Dunare si n-am pierdut nimic
Era sa cad de cateva ori in apa incercand sa salvez lingura suspendata prin crengi, dar totul s-a recuperat... Acuma se pune problema:
1. Fie sunt eu prea meserias si jonglez printre capcane (
na c-am zis-o )
2. Fie am avut un bulan fantastic
3. Fie pescuiesc prea "cu frica" si nu exploatez la maxim posibil un loc bun care "simt" ca tine peste
Si legat de ultima varianta...voi cum pescuiti un loc la Dunare in curent cu copaci scufundati ? Eu evit sa ma apropii prea mult de copac in aval de el, unde curentul intinde la vale balariile prinse, iar in fata copacului (in amonte) ma apropii de el si la jumate de metru dar evit sa las lingura sa "cada" la adanc , sa nu mi-o duca curentul printre balarii. Iar in anumite locuri, chiar daca am disponibil un ochi de apa "belea" intre copaci/crengi, daca nu gasesc o solutie viabila de recuperare in caz de captura , nu lansez acolo. Adica nu lansez peste un baraj de craci daca stiu ca am 99% sanse sa nu scot pestele in caz de atac.
O fi bine...o fi rau ?

1. Fie sunt eu prea meserias si jonglez printre capcane (

2. Fie am avut un bulan fantastic

3. Fie pescuiesc prea "cu frica" si nu exploatez la maxim posibil un loc bun care "simt" ca tine peste

Si legat de ultima varianta...voi cum pescuiti un loc la Dunare in curent cu copaci scufundati ? Eu evit sa ma apropii prea mult de copac in aval de el, unde curentul intinde la vale balariile prinse, iar in fata copacului (in amonte) ma apropii de el si la jumate de metru dar evit sa las lingura sa "cada" la adanc , sa nu mi-o duca curentul printre balarii. Iar in anumite locuri, chiar daca am disponibil un ochi de apa "belea" intre copaci/crengi, daca nu gasesc o solutie viabila de recuperare in caz de captura , nu lansez acolo. Adica nu lansez peste un baraj de craci daca stiu ca am 99% sanse sa nu scot pestele in caz de atac.
O fi bine...o fi rau ?