cate scule pierd/partida

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
oby 1
veteran
veteran

Mesaj de oby 1 » 10 Dec 2006, 14:55

cirligele de jig mustad sunt maron foarte inchis la culoare si au virful(dupa spin)foarte foarte putin indreptat spre exterior
este adevarat ca se indreapte de cele mai multe ori, ideea e le mai folosesti dupa ce le-ai indreptat?

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 10 Dec 2006, 18:59

da,am refolosit acelasi jig dupa 3-4 indreptari.la fel de greu se indrepta in agatatura,deci nu s-a "inmuiat".
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 10 Dec 2006, 19:46

Si jig-urile Gamakatsu se indreapta daca ai fir mai rezistent dar le poti indoi la loc si sa le refolosesti daca nu s-a dus varful(mai rar).
Cel mai usor se indreapta jig-urile din sarma rotunda ,cele forjate se indreapta si ele ,dar mai greu.

Jean Scurtu

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 10 Dec 2006, 20:05

Jean Scurtu scrie:Si jig-urile Gamakatsu se indreapta daca ai fir mai rezistent dar le poti indoi la loc si sa le refolosesti daca nu s-a dus varful(mai rar).
Cel mai usor se indreapta jig-urile din sarma rotunda ,cele forjate se indreapta si ele ,dar mai greu.

Jean Scurtu
da, eu am indreptat unul din sarma rotunda cu mono de la T-Force, 0.25, de mentionat ca pescuiam sub baraj, si cand agatz tare infasor firul pe maneca si trag de el, efectiv ma tinea firul, a trebuit sa ma aplec foarte tare si sa fortzez ca sa iasa, m-am crucit cand am vazut ca am dezdoit carligu :shock: mai rau e ca am crapat cauciucu si nu a mai fost refolosibil, doar jigul :D , le-am cumparat de la Gipo , nu stiu ce tip de carlige folosesc..... :oops:

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 10 Dec 2006, 20:08

Unul dintre criteriile pe care le am in vedere cand cumpar jiguri e chiar asta, adica carligul sa nu fie din sarma foarte groasa astfel incat sa se indrepte in agatatura. Si sa reziste la cat mai multe dezdoiri fara a se rupe.
Fiti siguri ca nu se va indrepta si in gura pestelui. Cand se infige in peste, carligul patrunde pana la curbura unde se dezdoaie mult mai greu. In agatatura se infige cel mult varful, iar daca aceasta e piatra sau alte chestii tari, nici macar varful. De aceea se dezdoaie.
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 10 Dec 2006, 20:13

si pe deasupra pestele il controlezi, ai frana merge in diferite directii nu pui presiune mare pe fir,insa cand tragi din agatatura fortzezi nu mai ai frana si nici control, doar muschi si pozitionare :lol: :wink:

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 10 Dec 2006, 20:15

Astea enumerate de tine sint deja variabile. Eu vorbeam despre constante :lol:
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 11 Dec 2006, 21:10

Oare degetele inhatate de ancore se pun?Ca vorba aia unii ar zice ca sunt tot un fel de scule...
Eu am salvat unu' :lol:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

2door
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de 2door » 12 Dec 2006, 11:44

pierderile inrtra in costurile unei partide.de fiecare data imi fac socoteala cam asa:300 benzina;200taxa;si 2-300 pierderi.n-ai ce0i face.cu toate astea ma duc si de 4 ori pe saptamana + duminica la dunare :wink:

AxA
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de AxA » 12 Dec 2006, 12:20

La ultima partida am dat 2-3 ore numai in butuci ( copaci scufundati) la Dunare si n-am pierdut nimic :twisted: Era sa cad de cateva ori in apa incercand sa salvez lingura suspendata prin crengi, dar totul s-a recuperat... Acuma se pune problema:
1. Fie sunt eu prea meserias si jonglez printre capcane ( :lol: :wink: na c-am zis-o )
2. Fie am avut un bulan fantastic 8)
3. Fie pescuiesc prea "cu frica" si nu exploatez la maxim posibil un loc bun care "simt" ca tine peste :oops:

Si legat de ultima varianta...voi cum pescuiti un loc la Dunare in curent cu copaci scufundati ? Eu evit sa ma apropii prea mult de copac in aval de el, unde curentul intinde la vale balariile prinse, iar in fata copacului (in amonte) ma apropii de el si la jumate de metru dar evit sa las lingura sa "cada" la adanc , sa nu mi-o duca curentul printre balarii. Iar in anumite locuri, chiar daca am disponibil un ochi de apa "belea" intre copaci/crengi, daca nu gasesc o solutie viabila de recuperare in caz de captura , nu lansez acolo. Adica nu lansez peste un baraj de craci daca stiu ca am 99% sanse sa nu scot pestele in caz de atac.

O fi bine...o fi rau ?

Scrie răspuns