pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
Zamfi
- veteran

Apropo de topicul acesta care e chiar fain ,mai ales pentru cei care comercializeaza naluci...Hai sa discutam si Cate scule gasiti pe partida?!La modul ce-l mai serios!Uite eu ,prin anii '80 , pe raul Strei -HD, am prins o lanseta Germina ,de 1,80 m , de inelul de varf, cu carligul nr.12, in timp ce dadeam la scobar...Chiar vreti sa va spun ca primul raptor din cariera mea de spin(?!) a fost prins cu acel bat!!

Era un clean de cca 400g ,prins la o rotativa nr.2 sub podul de cale ferata la Simeria Veche!Tot pe Strei ,normal.
Ia sa vedem deci si cam cate scule gasiti pe partida si eventuale capturi...Ca timp (inca) mai avem...
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.
-
Michael
- Moderator

din primavara acestui an,de cand folosesc textil,am scos cateva rotative,toate home made.
n-am avut noroc de rapala sau yozuri.

-
empthy_cluster
- veteran

eu am avut noroc de rapale dar m-am bagat dupa ele ca acolo era si a mea, draq stie ca atunci cand dau cu rapale ca un magnet trag la butuci.

be smart be silent be deadly.....
-
grama v
- veteran

eu las twistere de la 10 buc in sus in agataturi,ma jur apoi ca nu mai dau decit punde nu se agata ,dar apoi imi trece
-
Michael
- Moderator

uneori am avut placuta surpriza ca in agatatura cu jigul,fortand direct de textil,incet-incet sa se indrepte jigul si sa recuperez shad-ul sau grub-ul.
cumparand jig-uri din mai multe magazine si fiind brand-uri amestecate nu stiu exact dupa ce criterii sa le aleg la urmatoarele cumparaturi.faza e ca tare mi-au placut.sunt convins ca o eventuala captura nu ar avea sanse de scapare,la cat am fortat de textil...mai ca mi-am taiat mainile,dar in agataturi se pot recupera.daaaar...mai am jiguri care n-ar ceda pt nimic in lume si raman sa polueze albiile raului.

-
Stefan Tudose
- Moderator

Mustad Aberdeen jig hook. seria 32760- 32762, sau orice alt carlig de la ei de 1x. Ca sa nu ramai fara degetzele, infasoara textilul pe manerul gripului si trage asa.
-
Michael
- Moderator

multumesc pentru sfaturi,din pacate majoritatea comerciantilor de consumabile nu pot oferi detalii despre brand/marime/cod...
in principiu sa caut mustad.
am observat ca exista 2 profile la sarma din care sunt facute carligele la jig-uri.daca e profil rotund,de sarma obisnuita e posibil sa se indrepte.daca insa are un profil mai patratos,inseamna ca are "intarituri" si nu se va indrepta.dar faza cu indreptatul depinde si de tratamentul termic aplicat jig-ului.eventual le voi incerca la mana,cele care cedeaza le pot deforma oarecum si cu mana.
PS: buna ideea cu grip-ul,foloseam lemne,bucati de crengi pana acum.

-
Stefan Tudose
- Moderator

La Arrows si Paradisul Pescarului gasesti jiguri turnate pe carluge Mustad. Mai gasesti si carlige simple daca iti torni tu jigurile.
-
Michael
- Moderator

tnx for the info.