cate scule pierd/partida

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 22 Noi 2005, 14:48

pai uite cam cum sta treaba :
cand pescuiam cu voblere cu grija , asa sa nu le pierd , prindeam mai rarutz si mai micutz si eram stresat si injuram si tot la pierdeam chiar daca mai putin
de cand mi-am adunat cantitati substantiale de voblere si mi-am bagat in cap ca sunt consumabile si ca oricum se duc , la o lansare mai periculoasa imi fac un calcul simplu : daca am probabilitate sa-l scot teafar de minim 50 % .....risc si dau dupa el fara sa stau pe ganduri :D
Logic, am prins si mai mult si mai mare dar am si pierdut naluci ....asta e 8) ......dar in mod cert ma apropiu mai mult de ceea ce inseamna a pescui
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 22 Noi 2005, 18:00

Sorin scrie:pai uite cam cum sta treaba :
cand pescuiam cu voblere cu grija , asa sa nu le pierd , prindeam mai rarutz si mai micutz si eram stresat si injuram si tot la pierdeam chiar daca mai putin
de cand mi-am adunat cantitati substantiale de voblere si mi-am bagat in cap ca sunt consumabile si ca oricum se duc , la o lansare mai periculoasa imi fac un calcul simplu : daca am probabilitate sa-l scot teafar de minim 50 % .....risc si dau dupa el fara sa stau pe ganduri :D
Logic, am prins si mai mult si mai mare dar am si pierdut naluci ....asta e 8) ......dar in mod cert ma apropiu mai mult de ceea ce inseamna a pescui
Asta e si parerea mea, cu cat dai mai cu tupeu cu atat prinzi mai bine, pentru ca fugind de structuri, fugim de pesti! :lol:

vanatoruldepesti
veteran
veteran

Mesaj de vanatoruldepesti » 22 Noi 2005, 22:20

Mah, eu as cam vrea sa-l scot dupa "structura", mai pe langa ea. :)

noname
veteran
veteran

gf

Mesaj de noname » 22 Noi 2005, 23:27

Mah, eu as cam vrea sa-l scot dupa "structura", mai pe langa ea.
Ai dreptate parca uneori e "prea" in structura... incearca cu ceva nada :lol:

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 23 Noi 2005, 08:29

of... cata suferinta!!! :)
exista 3 tipuri de partida
1- cand prinzi fara sa ai pagube -cele mai rare
2- cand prinzi dar cu pierderi, fire, naluci, lansete rupte...
3- nu prinzi nimic... doar pagube... poate faci si baie...poate la intoarcere ai si un accident de masina....sunt genul de zile in care nu ti-ai citit horoscopu' ca sigur stateai acasa...
si totusi saptamana trecuta am facut o partida la "cora" si am prins niste hamsii afumati :lol:

vanatoruldepesti
veteran
veteran

Mesaj de vanatoruldepesti » 23 Noi 2005, 13:37

Gippa, banditii astia mananca nada si fug la loc, in structura!!!

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 22 Dec 2005, 11:00

mda, durerea mare e cand dai cu o mie de naluci, in fine o gasesti pe cea prinzatoare, incepi sa prinzi si....o pierzi! :roll:
eventual inainte de a prinde un peste macar! :P
si atunci sa vezi cascade in direct: pescarici suiti in copaci desupra apei.. :wink: , sau in fundul gol facand o baita la 0 celsius (asta mi-a povestit-o un amic!), lanseuri la nesfarsit cu dezgatatorul, fara succes insa :? s.a.m.d.
asta-i viata...altfel n-ar fi palpitant, nu?
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 22 Dec 2005, 12:35

Eram odata la Olt si aveam in trusa cumparat din Bucuresti un Hornet nr 4 sinking .
Dau cu toate nebuniile.....NADA
il pun si p-asta si incepe recitalu : cleni unu dupa altu....nu-mi dau seama de ce intrau mai bine la asta , probabil statea mai bine in curent la momentu ala .
Tremuram de frica la fiecare lanseu sa nu las vobleru prin craci pen ca era singurul . E ,si evident a avut grija de el o stiuca pentru care monofilamentu meu n-a tinut loc nici de ata dentara
Da-i cu sfinti , organe genitale si alte asemenea dragalasenii.
De disperat ma sui in masina si plec in tromba la Sibiu . Am cautat in fiecare magazin si dugheana care stiam ca ar putea tine chestii pescaresti
Am gasit toate modelele numa pe ala nu :D
Alti sfinti , bombaneli ...alea alea.
inutil sa mai zic ca cu prima ocazie cu care am revenit acolo incarcat cu un pumn de voblere din modelu ala , nu a mai iesit nimic specaculos
vorba francezului: asta-i via , asta-i gara .... :D
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 22 Dec 2005, 12:37

leba, sper sa nu te superi.... cum e aia sa incepi sa prinzi si sa pierzi naluca "inainte de a prinde un peste macar" ? :roll: :wink: :)
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 22 Dec 2005, 12:46

@Sorin

din astea am mai patit si eu, adica sa pierd un vobler prinzator, iar cand mi-am luat altul la fel, sa nu prind ca si cu cel pierdut.
Asa m-am intalnit odata cu un pescar mai batrand care dadea pe Timis la salau. Se chinuia omu` sa dezgatze un vobler prins la aprox. 2m de mal.
Printre altele imi zice "mai am 2 sau 3 la fel, dar nici unul nu a prins ca asta". Oare ce sa fie? De ce se intampla chestia asta? Autosugestie? Ca diferente mari nu au cum sa fie intre doua exemplare ale aceluiasi model de la acelasi producator. :roll:
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Scrie răspuns