cate scule pierd/partida

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 22 Dec 2005, 13:00

Nu bat 2 voblere ale aceluiasi producator chiar la fel ....acuma insa nu cred ca diferentele sa fie atat de importante incat sa determine succes total la unu si gherla la altul . Mie unu nu mi s-a intamplat.E mai mult o chestie de incredere a pescarului .
ca tip de vobler si ca tip de vibratie insa , diferentele pot fi mari in ce priveste rezultatele zilei de pescuit .
de ex la situatia pe care am descris-o mai sus , aveam o gramada de hornet sinking nr 3 ......degeaba .....vroiau pe ala mai mare :D
asta e , bafta sau ghinionul fiecaruia :roll:
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 22 Dec 2005, 13:26

Adi_ scrie:leba, sper sa nu te superi.... cum e aia sa incepi sa prinzi si sa pierzi naluca "inainte de a prinde un peste macar" ? :roll: :wink: :)
nu ma supar.
man, stii tu ce-am vrut sa zic.. adik poti sa ai ceva atacuri la ala prinzator si totusi..pana sa intepi unu' il lasi prin agatatori.
"citesti printre randuri" sau ce? :wink:

uite..de exemplu...io pe prut la clean(meteahna de-acum veche... :roll: ) am dat cu un vobler galben cozma (A3 park..) si am intepat vreo 4-5 clenuti de 2-300g, he,he - mititeii dadeau in el de dracii-i lua! in fine, cautind pe ai mai mari... l-am lasat pan' la urma intr-un trunchi scufundat...nu puteam sa-l ajung cu mana, era mal inalt al dreacu si n-aveam dezgatatorul la mine. :evil: faza masochista e k il vedeam si io si clenii! normal, l-am pomenit si pe bunicu' Cozma la faza asta...altul la fel n-aveam si alte voblere nu au functionat!
firesc, au urmat sfinti si alea-alea... :oops:
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 22 Dec 2005, 13:46

leba, nu citesc printre randuri, din contra, citesc cu interes fiecare rand si vreau sa inteleg ce scrie fiecare.
leba scrie:mda, durerea mare e cand dai cu o mie de naluci, in fine o gasesti pe cea prinzatoare, incepi sa prinzi si....o pierzi! :roll:
eventual inainte de a prinde un peste macar! :P
:wink:

in fine, sa n-o mai lungim cu off-topicul :oops:

legat de pierderea voblerelor prinzatoare, cum zicea si Sorin, cantareste mult si increderea pescarului intr-un anumit tip/model/culoare de vobler. Asa ca, daca pierzi un vobler prinzator dar ai la tine un model asemanator dar in care sa ai incredere, poti prinde si cu ala. Inschimb, daca te gandesti ca DOAR la acel vobler pe care l-ai pierdut merge in ziua aia, nu prea mai prinzi mare lucru. (observatie personala)
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 23 Dec 2005, 13:38

leba scrie:...sau in fundul gol facand o baita la 0 celsius (asta mi-a povestit-o un amic!)
he-he...omu a luat si premiu de la asociatie...scafandrul anului :shock: :P :P
nu zic cine k ma omoara! :roll: :twisted:
East Spinning Team

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 30 Dec 2005, 11:09

mda...cred ca mergea si la ala cu ghinionistii...
alaltaieri...la rau...ma manaca undeva si pun salmo pike desi se vedea un copac scufundat la vreo 2m adancime asa ca o umbra. l-am lasat infipt. s-a dus!
mai migram pe malul raului...iar ma mananca si pun rapala HJ silver.(un vobler f.f. meserias!) la a doua lansare il las invartit dupa niste crengi intr-un copacel de pe insula. dus a fost si asta! :evil:
nu ma las, pun un mepps aglia cu speranta (desarta) ca-l voi scoate din crengi. s-a dus si asta! sa fie primita! :roll:
bineinteles...n-aveam dezgatator! :cry:
daca va intrebati ce fac la urmatoarea partida... dezgat voblere!
am de gand sa-mi fac o ancora din fier babana, o leg cu coarda mea de alpinism si... lansez!
asa nu se mai poate, m-am saturat sa "investesc" in agataturi! :evil:

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 30 Dec 2005, 11:23

leba ,
nu-ti mai fa sange rau ....shit hepand :D
daca te incalzeste cu ceva , gandestet-te ca un pescar de crap arunca in apa in mod deliberat ca sa faca un pat de nada , contravaloarea unei cutii intregi de naluci ....
sau....considera ca ai momit locu :D
pescuiasca si el va

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 30 Dec 2005, 11:31

Sorin scrie:leba ,
nu-ti mai fa sange rau ....shit hepand :D
daca te incalzeste cu ceva , gandestet-te ca un pescar de crap arunca in apa in mod deliberat ca sa faca un pat de nada , contravaloarea unei cutii intregi de naluci ....
sau....considera ca ai momit locu :D

ruait! nu-mi fac sange rau, sorin.
dar, HJ de ex. il gasesc f. greu la magazin. de-aia am sa merg sa-l recuperez. fiindca nush ce-o sa faca bastinosul cu el, poate-l da la pisica sa-l manance. :D
iar aia de arunca papic la ciprinide...treaba lor, e si asta un stil, nu? naspa daca nu prind...se cheama ca au hranit purceii! :)
life sucks but spinning rules!
East Spinning Team

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 30 Dec 2005, 11:42

stiu cum e, si io ma mai catzar te miri pe unde dupa cate un vobler de care nu mai gasesc sau am prins mult cu el :D
pescuiasca si el va

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 30 Dec 2005, 12:44

Is grele astea cu nalucile pierdute. Pe canal la stiuca, zi frumoasa, azi toamna. Am prns numa la o oscilanta. Ma tot duc in sus pe canal si lansez unde am vazut o lumanare de mi-a picat fata. Primu lanseu si nimic, la al doilea mi s-a agatzat oscilanta in iarba dinaia cu frunzele ovale. Cred ca unde era mai stufoasa sa agatzat. Bine s-a rupt. Apa nu avea mai mult de juma de metru.
Pantalonii jos si hai sa intram dupa. ce vorbesti! Apa mica namolu mare. Am facut un pas si deja eram cu picioru pana la genunchi in namol. Nu vreau sa stiu cum era mai incolo. Nu puteam sa fac pluta pana acolo, ca erau cam 15grade afara. Bine n-are cum sa fie atat de tare iarba asta si dai ia batzu cu fireline de 15lbsi da dai lanseuri. Am atins-o de cateva ori, pana s-a agatsat si asta in asa hal incat am reusit sa rup si firelineul. In momentu in care s-a rupt asta am renuntat de tot.

Alta partida, dupa prima racire. Ajung la cris, dau doua lanseuri(apropo apa ff mica--nu l-am mia vazut de vre-o 6 ani atat de mic) . Schimb vobleru cu unu ce numa ce l-am terminat si-mi placea la nebunie cum inoata. Il reglez. Primu lanseu primu clean. Cum erau putine locuri cu apa mai adanca de 1m-1,5m di si cauta. In primu loc in care am ajuns si parea ff promitator primu lanseu si hatzzz. S-a oprit. In drac stie ce, ca in viata mea n-am agatzat in locurile alea ceva(apa mica era de vina). Era nasol ca era apa ff limpede si dac imi ajungea la brau era bine, da erau cam 1-2grade afara. Da-i iar cu asta cu firelne de 15lbs..... Dau un lanseu si-l agatz cu un grub pe jig. Cand trag putin se rupe carligul(era owner--n-am mai auzit ca cineva sa fi patit asa ceva). Macar de as fi apucat sa trag tare, da nu....
Credeti ca am mai reusit sa agatz vobleru???.... Tot acolo e si acolo va ramane pe veci.
:cry: :cry: :cry: Si-mi placea la nebunie culoare evolutie si tot. Asta e. De atunci am facut altul. Asa ca. :roll: :roll:
Partida cu voblerul castigator pierdut :D

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 30 Dec 2005, 13:10

iarba aia cu frunze ovale e a dracu rau de tot..am lasat o multime de chestii in asa ceva
pescuiasca si el va

Scrie răspuns