batul universal, de ce nu?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
- johnnybravo
- Moderator
Re: batul universal, de ce nu?
suli, 3-4 bete daca pescuiesti din barca? te referi la spinning sau la stationar? ai argumente? 

Minim doua bass si minim doua stiuca....
Cele mai universale bete pe care le-am avut eu a fost un st croix premier ML de 7' si un shimano clarus ML tot de 7'. O vreme am dat si cu un xxx eagle M de 7'. Cu astea am prins clean, biban, marlita, strapazan, somotei, avatei - la lingura, vobler, jig - pe rau si pe balta.
Nu mai am nici unul din betele astea dar incep din nou sa caut bete mai "universale" ca sa scurtez timpul de "hotarare" pe care sa le iau cu mine ... si la naluci am facut aceeasi chestie, nu mai car gentocul cu toate, doar "titularele".
E mai simplu si mult mai usor si prind la fel de putin ca inainte.
Nu mai am nici unul din betele astea dar incep din nou sa caut bete mai "universale" ca sa scurtez timpul de "hotarare" pe care sa le iau cu mine ... si la naluci am facut aceeasi chestie, nu mai car gentocul cu toate, doar "titularele".
E mai simplu si mult mai usor si prind la fel de putin ca inainte.

Corect!
Insa ala de 8'6" merita ! Este probabil cel mai "universal" din cate am avut .Stii tu la ce ma refer...

Insa ala de 8'6" merita ! Este probabil cel mai "universal" din cate am avut .Stii tu la ce ma refer...

Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.
- George1985
- veteran
Batul universal exista doar pentru incepatori 
Am avut si eu unul

Am avut si eu unul

Eu inca am ... 

Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.
Cum se simte trasatura la jig cu 8'6" ??Sa nu o iei ca o,, intepatura,, doar sint curios,intodeauna am pescuit cu 6'6" sau 7' mh sau h la jig ,e drept ca nu pe Mures cu curentii care sint,pe lacuri si canale...Zamfi scrie:Corect!![]()
Ne poti spune si modelul,daca nu e un secret?

- dumanelutu
- senior
pe mine ma intereseaza doar salaul si somnul pe dunare, la jig si doua bete imi sunt arhisuficient
banuiesc ca mai sunt pescari de aceeasi perere
banuiesc ca mai sunt pescari de aceeasi perere
- George1985
- veteran
Din al meu au mai ramas doua tronsoane, a fost telescopic 

Primul tronson de la telescopica ruseasca a mea e folosit la batut covoarele.....