batul universal, de ce nu?

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
johnnybravo
Moderator
Moderator

Re: batul universal, de ce nu?

Mesaj de johnnybravo » 04 Sep 2013, 22:32

suli, poti explica ce se intampla daca pescuiesti cu un singur bat moderat-fast atat pt bass cat si pt stiuca? un raspuns bazat pe argumente experimentate si nu teoretice? :D

suli
senior
senior

Mesaj de suli » 04 Sep 2013, 23:00

Poti fara nici o problema...dar rezultatele nu sint cele asteptate...iti imaginezi facind drop-shot cu un moderat-fast? sau split-shot sau texas la 5-10 metri adincime ?sau cu broscute de guma sa intepi la 20 metri intre alge?sau wacky ?etc...
In plus pt.bass e o anumita greutate iar la stiuca e alta,la bass pina in 1 oz iar la stiuca 2-3 onza,pt.a pescui cu un swinbait de 2 -3 onza iti trebuie un bat sa poata arunca greutatea aceasta,un shad +jig ajunge la 1-1/2 oz,in plus cu un bat de stiuca de 1/2-2 oz nu simti nimic cind pescuiesti la texas la 5-10 metri la bass cu un plumb de 3/8....degeaba folosesti batul cel mai sensibil de pe piata daca nu respecti greutatea,il incarci prea tare sau pescuiesti sub greutatea recomandata....moderat-fast exista si la betele de glass...
Argumente ar fi multe...in plus e mult mai usor sa ai betele montate si sa nu pierzi timpul montind pt. alta tehnica,ex.pescuiesc la jig si vreau sa trec la drop-shot,iti imaginezi cit timp pierzi la aceasta montura?
Cine poate si isi permite sa foloseasca un bat pt.fiecare tehnica ,de ce nu?
Un salut :respekt:
Uitasem ca nu ai specificat de cit moderat-fast?1/4-1 oz sau 1/2-2 oz ar fi fost mai usor sa-ti raspund.

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 04 Sep 2013, 23:41

merci de detaliere :respekt:
lansasem intrebarea in directia voblerelor dar vad ca folosesti mai mult plastice :)

e chiar asa diferenta intre jig simplu si texas/drop-shot/split-shot legat de senzitivitatea perceputa? cu jig de 3/8 pe apa de 10-15m nu sunt probleme chiar pt un bat de 2oz cel putin pt mine.

suli
senior
senior

Mesaj de suli » 05 Sep 2013, 01:11

Pescuiesc si la woblere destul de mult(in albumul de foto am o poza cu o cutie de woblere)
Imagine...cind ma refer la jig folosesc doua tipuri:
http://img.tacklewarehouse.com/new_prod ... -BKB-1.jpg pt bass si cel normal pt.stiuca, nu e vorba numai de sensibilitate,ca sa intepi bine cu un jig anti-agatatura ai nevoie de un bat hart, la fel se intimpla si la texas ,pe cind la jig normal e mai usor de intepat...la o adincime de 10 metri cu un bat de stiuca, sa zicem 1/2-2 oz ,si pescuind cu un jig de 1/4 oz pt.bass pina sa simti tu ceva...pestele a probat-o si a si scuipat-o....cred ca e o diferenta mare sa pescuiesti cu jig normal si sa pescuiesti texas sau cu jig anti-agatatura....

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 05 Sep 2013, 06:47

suli scrie:
Zamfi scrie:Corect! :lol:
Insa ala de 8'6" merita ! Este probabil cel mai "universal" din cate am avut .Stii tu la ce ma refer... :respekt:
Cum se simte trasatura la jig cu 8'6" ??Sa nu o iei ca o,, intepatura,, doar sint curios,intodeauna am pescuit cu 6'6" sau 7' mh sau h la jig ,e drept ca nu pe Mures cu curentii care sint,pe lacuri si canale...
Ne poti spune si modelul,daca nu e un secret? :respekt: :respekt:
Modelul de 8'6" este un Avid .Cel de 7 este tot Avid .Ambele se comporta bine.Pe Mures am prins cu Avidul mare, desi nu il am de mult, salau , clean, avat, somn.Raspunsul direct:daca folosesti jiguri si gume in clasa lui de putere , impreuna cu un textil bun , se pescuieste foarte bine la jig.Deci se simte...bine.Posibil ca cel de 7' este mai "exploziv" dar este pentru alte ape...Am luat si cu el pe Mures , insa daca iti da "tren"in curent ai cam pus-o. :headbash:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 05 Sep 2013, 06:49

Avidul meu de 7' este "doar" M asa ca ...
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 05 Sep 2013, 10:12

o rapida de 10-30gr,2,40m. eu am folosit-o pe Olt la de toate si am prins cu de toate. :D

George1985
veteran
veteran

Mesaj de George1985 » 05 Sep 2013, 10:43

SVF scrie:o rapida de 10-30gr,2,40m. eu am folosit-o pe Olt la de toate si am prins cu de toate. :D
As fi curios de o chestie.
Cum pescuiesti cu jiguri de 40gr,de exemplu? :respekt:

suli
senior
senior

Mesaj de suli » 05 Sep 2013, 11:24

Zamfi scrie:Avidul meu de 7' este "doar" M asa ca ...
Am si eu un Avid de 6,2 medium extra-fast si sint foarte multumit de el...il folosesc cu gume fara nici un plumb si in ocazi cu voblere mici la bass...pe un riu ca Muresul mi-ar fi putin frica sa incerc cu el....calitate-pret excelent.
Te intrebam de Avid 8'6" credeam ca fiind din doua bucati daca se pierde sensibilitata...oricum un trezado bun ajuta mult...

zvic
veteran
veteran

Mesaj de zvic » 05 Sep 2013, 12:00

Cu un fir bun si naluci incadrate in plaja de lansare reala a unui bat, nu cred ca ai probleme de senzitivitate. Mai mult, as spune ca aproape toate betele pe care le-am avut au fost suficient de senzitive pentru aplicatiile la care le-am folosit (jig pe balta si pe somes), indiferent de clasa lor de pret sau daca sunt chinezisme pentru RO sau USA. Cel mai bun exemplu e maver stralis spigot si mai nou am un Sert Ambra, lansete ieftine dar senzitive.

Avidul de 8'6" si putere M l-am vazut (nu l-am pescuit) si eu as putea da cu el si la jig si la lingura/vobler. Mai mult, sunt pescari aici pe forum care zic ca cel de putere H (1/2-2oz) pescuieste acceptabil si naluci usoare, in jur de 10 grame, dar duce si ceva mai mult de cei 2 oz - mai universal de atat nu cunosc.

@Zamfi
O sa mai astept pana la avidul ala, deocamdata mi-am luat 2 universale daiwa, un drop shot boat pentru balta si un ryukon la mana a 2-a pentru rauri.

Scrie răspuns