batul universal, de ce nu?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
- johnnybravo
- Moderator
Re: batul universal, de ce nu?
suli, poti explica ce se intampla daca pescuiesti cu un singur bat moderat-fast atat pt bass cat si pt stiuca? un raspuns bazat pe argumente experimentate si nu teoretice? 

Poti fara nici o problema...dar rezultatele nu sint cele asteptate...iti imaginezi facind drop-shot cu un moderat-fast? sau split-shot sau texas la 5-10 metri adincime ?sau cu broscute de guma sa intepi la 20 metri intre alge?sau wacky ?etc...
In plus pt.bass e o anumita greutate iar la stiuca e alta,la bass pina in 1 oz iar la stiuca 2-3 onza,pt.a pescui cu un swinbait de 2 -3 onza iti trebuie un bat sa poata arunca greutatea aceasta,un shad +jig ajunge la 1-1/2 oz,in plus cu un bat de stiuca de 1/2-2 oz nu simti nimic cind pescuiesti la texas la 5-10 metri la bass cu un plumb de 3/8....degeaba folosesti batul cel mai sensibil de pe piata daca nu respecti greutatea,il incarci prea tare sau pescuiesti sub greutatea recomandata....moderat-fast exista si la betele de glass...
Argumente ar fi multe...in plus e mult mai usor sa ai betele montate si sa nu pierzi timpul montind pt. alta tehnica,ex.pescuiesc la jig si vreau sa trec la drop-shot,iti imaginezi cit timp pierzi la aceasta montura?
Cine poate si isi permite sa foloseasca un bat pt.fiecare tehnica ,de ce nu?
Un salut
Uitasem ca nu ai specificat de cit moderat-fast?1/4-1 oz sau 1/2-2 oz ar fi fost mai usor sa-ti raspund.
In plus pt.bass e o anumita greutate iar la stiuca e alta,la bass pina in 1 oz iar la stiuca 2-3 onza,pt.a pescui cu un swinbait de 2 -3 onza iti trebuie un bat sa poata arunca greutatea aceasta,un shad +jig ajunge la 1-1/2 oz,in plus cu un bat de stiuca de 1/2-2 oz nu simti nimic cind pescuiesti la texas la 5-10 metri la bass cu un plumb de 3/8....degeaba folosesti batul cel mai sensibil de pe piata daca nu respecti greutatea,il incarci prea tare sau pescuiesti sub greutatea recomandata....moderat-fast exista si la betele de glass...
Argumente ar fi multe...in plus e mult mai usor sa ai betele montate si sa nu pierzi timpul montind pt. alta tehnica,ex.pescuiesc la jig si vreau sa trec la drop-shot,iti imaginezi cit timp pierzi la aceasta montura?
Cine poate si isi permite sa foloseasca un bat pt.fiecare tehnica ,de ce nu?
Un salut

Uitasem ca nu ai specificat de cit moderat-fast?1/4-1 oz sau 1/2-2 oz ar fi fost mai usor sa-ti raspund.
- johnnybravo
- Moderator
merci de detaliere
lansasem intrebarea in directia voblerelor dar vad ca folosesti mai mult plastice
e chiar asa diferenta intre jig simplu si texas/drop-shot/split-shot legat de senzitivitatea perceputa? cu jig de 3/8 pe apa de 10-15m nu sunt probleme chiar pt un bat de 2oz cel putin pt mine.

lansasem intrebarea in directia voblerelor dar vad ca folosesti mai mult plastice

e chiar asa diferenta intre jig simplu si texas/drop-shot/split-shot legat de senzitivitatea perceputa? cu jig de 3/8 pe apa de 10-15m nu sunt probleme chiar pt un bat de 2oz cel putin pt mine.
Pescuiesc si la woblere destul de mult(in albumul de foto am o poza cu o cutie de woblere)
...cind ma refer la jig folosesc doua tipuri:
http://img.tacklewarehouse.com/new_prod ... -BKB-1.jpg pt bass si cel normal pt.stiuca, nu e vorba numai de sensibilitate,ca sa intepi bine cu un jig anti-agatatura ai nevoie de un bat hart, la fel se intimpla si la texas ,pe cind la jig normal e mai usor de intepat...la o adincime de 10 metri cu un bat de stiuca, sa zicem 1/2-2 oz ,si pescuind cu un jig de 1/4 oz pt.bass pina sa simti tu ceva...pestele a probat-o si a si scuipat-o....cred ca e o diferenta mare sa pescuiesti cu jig normal si sa pescuiesti texas sau cu jig anti-agatatura....
Un salut

http://img.tacklewarehouse.com/new_prod ... -BKB-1.jpg pt bass si cel normal pt.stiuca, nu e vorba numai de sensibilitate,ca sa intepi bine cu un jig anti-agatatura ai nevoie de un bat hart, la fel se intimpla si la texas ,pe cind la jig normal e mai usor de intepat...la o adincime de 10 metri cu un bat de stiuca, sa zicem 1/2-2 oz ,si pescuind cu un jig de 1/4 oz pt.bass pina sa simti tu ceva...pestele a probat-o si a si scuipat-o....cred ca e o diferenta mare sa pescuiesti cu jig normal si sa pescuiesti texas sau cu jig anti-agatatura....
Un salut

Modelul de 8'6" este un Avid .Cel de 7 este tot Avid .Ambele se comporta bine.Pe Mures am prins cu Avidul mare, desi nu il am de mult, salau , clean, avat, somn.Raspunsul direct:daca folosesti jiguri si gume in clasa lui de putere , impreuna cu un textil bun , se pescuieste foarte bine la jig.Deci se simte...bine.Posibil ca cel de 7' este mai "exploziv" dar este pentru alte ape...Am luat si cu el pe Mures , insa daca iti da "tren"in curent ai cam pus-o.suli scrie:Cum se simte trasatura la jig cu 8'6" ??Sa nu o iei ca o,, intepatura,, doar sint curios,intodeauna am pescuit cu 6'6" sau 7' mh sau h la jig ,e drept ca nu pe Mures cu curentii care sint,pe lacuri si canale...Zamfi scrie:Corect!![]()
Insa ala de 8'6" merita ! Este probabil cel mai "universal" din cate am avut .Stii tu la ce ma refer...
Ne poti spune si modelul,daca nu e un secret?![]()

Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.
Avidul meu de 7' este "doar" M asa ca ...
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.
o rapida de 10-30gr,2,40m. eu am folosit-o pe Olt la de toate si am prins cu de toate. 

- George1985
- veteran
As fi curios de o chestie.SVF scrie:o rapida de 10-30gr,2,40m. eu am folosit-o pe Olt la de toate si am prins cu de toate.
Cum pescuiesti cu jiguri de 40gr,de exemplu?

Am si eu un Avid de 6,2 medium extra-fast si sint foarte multumit de el...il folosesc cu gume fara nici un plumb si in ocazi cu voblere mici la bass...pe un riu ca Muresul mi-ar fi putin frica sa incerc cu el....calitate-pret excelent.Zamfi scrie:Avidul meu de 7' este "doar" M asa ca ...
Te intrebam de Avid 8'6" credeam ca fiind din doua bucati daca se pierde sensibilitata...oricum un trezado bun ajuta mult...
Un salut

Cu un fir bun si naluci incadrate in plaja de lansare reala a unui bat, nu cred ca ai probleme de senzitivitate. Mai mult, as spune ca aproape toate betele pe care le-am avut au fost suficient de senzitive pentru aplicatiile la care le-am folosit (jig pe balta si pe somes), indiferent de clasa lor de pret sau daca sunt chinezisme pentru RO sau USA. Cel mai bun exemplu e maver stralis spigot si mai nou am un Sert Ambra, lansete ieftine dar senzitive.
Avidul de 8'6" si putere M l-am vazut (nu l-am pescuit) si eu as putea da cu el si la jig si la lingura/vobler. Mai mult, sunt pescari aici pe forum care zic ca cel de putere H (1/2-2oz) pescuieste acceptabil si naluci usoare, in jur de 10 grame, dar duce si ceva mai mult de cei 2 oz - mai universal de atat nu cunosc.
@Zamfi
O sa mai astept pana la avidul ala, deocamdata mi-am luat 2 universale daiwa, un drop shot boat pentru balta si un ryukon la mana a 2-a pentru rauri.
Avidul de 8'6" si putere M l-am vazut (nu l-am pescuit) si eu as putea da cu el si la jig si la lingura/vobler. Mai mult, sunt pescari aici pe forum care zic ca cel de putere H (1/2-2oz) pescuieste acceptabil si naluci usoare, in jur de 10 grame, dar duce si ceva mai mult de cei 2 oz - mai universal de atat nu cunosc.
@Zamfi
O sa mai astept pana la avidul ala, deocamdata mi-am luat 2 universale daiwa, un drop shot boat pentru balta si un ryukon la mana a 2-a pentru rauri.