Pe Olt unde pescuiesc eu,ce sa fac cu 40 gr?George1985 scrie:As fi curios de o chestie.SVF scrie:o rapida de 10-30gr,2,40m. eu am folosit-o pe Olt la de toate si am prins cu de toate.
Cum pescuiesti cu jiguri de 40gr,de exemplu?

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Pe Olt unde pescuiesc eu,ce sa fac cu 40 gr?George1985 scrie:As fi curios de o chestie.SVF scrie:o rapida de 10-30gr,2,40m. eu am folosit-o pe Olt la de toate si am prins cu de toate.
Cum pescuiesti cu jiguri de 40gr,de exemplu?
Ai reusit Zamfi sa te obisnuiesti cu el la jig? … intreb pentru ca un amic il are si am pescuit destul de mult cu el, iar pentru gusturile mele e putin cam moale pe varf (senzitivitate foarte OK in schimb). Eu unul l-as pescui mai degraba la voblere …Zamfi scrie:Corect!![]()
Insa ala de 8'6" merita ! Este probabil cel mai "universal" din cate am avut .Stii tu la ce ma refer...
Te cred Ilie ca iti ajunge o singura lanseta la fel cum si mie o singura lanseta mi-ar ajunge daca as pescui in aceleasi conditii cu tine. Ideea e ca pescuiesti pe Olt si te intereseaza in mod special vreo 5 specii de pesti (avat, clean, salau, somn, stiuca – fara vreo ordine) si tocmai din cauza asta nu ii poti spune o lanseta universala. Adica nu stiu cat de OK ar fi sa dai cu ea dupa bibanei cu jiguri de 2 grame si fire de 4lb, dupa clenuti sau pastraviori pe vreun paraias de munte cu rotative de 00 sau dupa somni de 50 de kg. Pestii pe care ii cauti si care ii gasesti prin zona de regula se situeaza intr-un anumit palier si ii prinzi cu naluci care se incadreaza cat de cat pe puterea de lansare inscrisa pe lanseta. Sunt convins ca ai inteles ce am vrut sa spunSVF scrie:Pai Emile,tu ai pesti acoloUnde pescuiesc eu,lac sau curs e suficient ala de care am zis,indiferent de ce peste va da...stiu sigur ca nu va fi asa mare incat sa nu-i pot face fata
O singura data m-au facut KO
dar si atunci firul a fost problema.
Pai nici eu nu umblu cu snopul de lansete dupa mine … ar fi arhisuficient sa am doua (una avat-salau/zi si alta somn/noaptea) cu mine dar cum nu ma simt linistit sa nu am o lanseta de rezerva cu mine pentru pescuitul la somn (m-am mai ars si nu am mai putut pescui la somn) atunci car de regula cu mine si un combo de back-up de dat la somn, deci in total 3 lansete din care folosesc 2 in cazurile fericite. Sunt locuri in care merg doar cu o lanseta si restul raman in masina, dar astea sunt doar locurile in care masina este suficient de aproape de mine pentru a auzi eventuale “tentative”…Zamfi scrie:Insa eu nu am chef sa car 2-3 bete dupa mine pe Mures ,sau pe Olt cum zice Ilie, asa incat ma duc cu un bat in general .Mai sunt si exceptii ,cand stiu ca o sa inserez si dau dupa mustaciosi ...Si am invatat sa ma descurc cu un bat ,chiar daca bate avatul ,rapeste salaul ,umbla somotelul.Somotelul nu somnu!Si mai prind din cand in cand...Recunosc ca sunt momente cand imi pare rau ca nu am batul X cu mine ,dar sunt destul de rare.
am un bat de 3m cu care am dat la clean, salau, stiuca, somn, pastrav, biban, avat si scrumbie, este sportex kev pike, 40-80g, am pescuit atat pe Dunare cat si pe rauri (nu de munte), lacuri si canale, singurul inconvenient este in cazul raurilor de munte unde nu te descurci cu prajina dupa tine si e ok un bat de 2m.anem scrie: Din punctul meu de vedere nu exista termenul de lanseta universala … si nici macar 2 nu sunt suficiente. Adica as vrea sa vad cum pescuieste cineva avat, clean, salau, stiuca, somn, pastrav, biban atat pe rau cat si pe lac cu doua lansete?