avat

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
juventinu88
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de juventinu88 » 14 Ian 2006, 19:28

Se prinde avat si iarna ?

Nick
veteran
veteran

Mesaj de Nick » 14 Ian 2006, 20:00

Si inca foarte bine,acum este adunat in locuri mai restranse nu ca vara cand umbla de bezmetic. :lol: Cauta gropile adanci sau unde vezi ca misca.
http://www.easteam.ro
Pestii nu citesc carti!

gemba111
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gemba111 » 14 Ian 2006, 20:32

Nick scrie:Tot la Cristesti,unde iese paraul de la combinat,e un adevarat teatru de lupta,avati grupa mare,cel putin asa era acum 2-3 ani.Cum se mai prezinta zona?

zona se prezinta destul de bine dar e foarte deranjant depunerea namolului ce iese din combinat
chiar ma mira ce atrage pestii in acea zona dealtfel foarte poluat.
in schimb dispare cleanul

LUCIOPERCA
utilizator constant
utilizator constant

AVAT

Mesaj de LUCIOPERCA » 16 Ian 2006, 11:54

Normal ca eu l-am pleznit dar din pacate nu prea port aparatul cu mine sa fac poze.Mentiune : Avatul l-am luat undeva pe clisura dunarii in judetul Mehedinti.Sper sa i-mi achizitionez si eu un aparat digital ca sa pot sa mai si pozez ce prind.

LUCIOPERCA
utilizator constant
utilizator constant

avat

Mesaj de LUCIOPERCA » 16 Ian 2006, 11:59

Inca o chestie parerea mea este ca avatul merge cel mai bine primavara la voblere si toamna la rotative ;oscilante etc Repet asta e parerea mea dar cand nu vrea sa puna botul vorba lu Calone, te apuci sa pipi si sa privesti spectacolu sau tragi cu pusca in ei :lol:

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 16 Ian 2006, 12:09

Exista o kikitza si cand ai impresia ca nu merg la nimica. Nu tot timpu imi dau seama care este ea. Anu asta in primavara nu am luat la nici un fel de shad, vobler sau alte minuni. Da cand am inceput cu slideru unde era atacu acolo era si avatu in carligul meu. Cum l-am agatzat si am ramas fara cum n-am mai luat la nimica nu ca inainte as fi luat la altceve.....
Acu 3 ani in primavara. Dimineatza am incercat toate voblerele si minunile din trusa si numa ce mi-am luat cu o zi inainte un wildeye de la storm, care nu-mi placea de fel cum inoata. Cum nu mai aveam ce sa uncerc, l-am pus pe asta. Primele doua lanseuri primi doi avati peste kil juma. Dar cum n-am observat ca sa ros firu, ca mi l-a frecat unu din ei de beton, am mai reusit sa prind un avat parca unu mia mic, si urmatorul mi-a rupt instant. N-am mia prins la nimica, pana dupamasa cand am fost inspirat sa incerc o musca ce mi-a facut-o cadou cineva. Cred ca am pescuit-o 20 de min, si am zis ca mia fac un lanseu si o dau jos, ce vorbesti: "Ultimul" lanseu s-a soldat cu un avat, asa c-a ultimul lanseu s-a transformat in mult mia multe lanseuri. In ziua respectiva in cele din urma am luat cam 12 avati pana in 3kile bucata. Si am fost singurul care a prins avat, ca cine mai venea se uita la mine ca la felu 3 si se intreba cu ce dau. Le-am aratat si au zis ca ei n-au mai vazut asa ceva(pai nici eu pana ce am primit-o si pe asta cu una doua zile inainte)
Si am mai patit si alte dati. Tre sa ai inspiratia aia de moment sau sa aplici teorema ultima resursa, oricat de stupida sau neatractiva ar parea :lol: :lol: :lol:
Sunt rare astfel de cazuri in care ai norocu sa dai exact peste ce le place cand ai impresia ca nu intra la nimica.

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 16 Ian 2006, 13:08

Cam asa este,cred ca sunt mai catigat,Prutul are mult mai mult peste decat Muresul in zona orasului Targu-Mures.Totusi ma mai prinde nostalgia cand ma gandesc la locurile de pe la Ungheni,Cristesti,etc,asa ca ma bucur ca mai pot afla vesti de pe acolo. :)[/quote]

eu pana anul trecut nu m-am apropiat de tg-mures la mai mult de 20 km preferand sa pescuiesc avat in aval in zona cuci - razboieni (exceptie ludus si iernut) dar anul trecut am incercat si eu morestiul si santmarghita adica exact malul opus la ungheni si cristesti.
nu am prins spectaculos. Oricum un parter de pescuit a prins o stiuca de 2,300 grame la oscilanta grea lucru de mare spectacol. Trebuie sa spun ca pe mures din pacate din cauza inundatiilor toate lunile iulie august septembrie au fost complet compromise.

Sincer as vrea sa incerc prutul mai ales ca aici la mures avem niste scule destul de productive. Mi-ar place sa cred ca daca as ateriza pe prut ipotetic as face prapad. Mai ales ca la scule si momeli artificiale suntem campioni. Apropo la un oras de 170.000 de locuitori tg-muresul are 6 magazine mari dedicate exclusiv pescuitului. Plus o gramada de raioane de profil la magazine mai mari. 3 din cele mai mari magazine de pescuit sunt apoximativ pe aceasi strada cu o distanta de 300 de metri intre ele.

kip
junior
junior

avat

Mesaj de kip » 16 Ian 2006, 13:10

Salutare Andrei Cum arata musca aia?
Eu am dat numai la vobler pestisor si am luat numai in vara, am sa icerc si iarna asta dar la noi frigul nu te lasa !
Poate la primavara!
ARE CINEVA NUMARUL 74 DIN PESCARUL MODERN-2004

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 16 Ian 2006, 13:25

sincer la avat singur lucru care pot sa il consideri o regula este ca atunci cand vezi atacuri la suprafata apei indiferent de cat e tulbure apa atunci ai sanse bune sa il si prinzi.

eu pescuiesc numai cu rotative arginti si legatura de muste (am incercat la twister si vobler- dar fara rezultate asa ca am renuntat deocamdata) si intotdeauna cand am vazut ceva miscare si am reusit sa lansez in locul respectiv am avut si lovituri.

s-a intamplat sa prind si cand nu era miscare dar atunci cand e miscare pe apa sansele sunt mai bune.

juventinu88
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de juventinu88 » 16 Ian 2006, 15:36

Da intradevar,cred ca avatul are cel mai frumos comportament in materie de rapituri>pai stateam seara pe Timis si ma uitam minute in sir cum rapeau ca bezmeticii (pacat ca erau pe malul opus).Oricum cred ca nu se compara cu nimica rapitura avatului,nici cu a stiucii :D :D :D :D :D :D :D

Scrie răspuns