avat la salmo thrill
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
am vazut destui somni intorcandu-se si am incercat cu voblere de la 7cm pana la vreo 16cm, rattlin, minnow sau cranck-uri si nu a vrut deloc ... la vreo 150-200 de metrii de mine chiar erau unii cu cortul si cu vreo 10 bete puse la somn si in cele cateva ore cat am fost pe acolo nu au avut nici o trasatura sau captura ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...
Primele impresii cu voblerele custom in weekend, in timpul saptamanii o sa incerc sa pacalesc niste stiuculine...am observat si eu diferentele majore intre barbete, si eu sunt curios cum merg...uite si gramajele...primele 3 sunt ale mele...d4md3od scrie:da, bine zice bogdan82 ... avatul am observat si eu ca inca sta in apa linistita, fara curent prea puternic ...
ciudat este ca saptamana trecuta am vazut si ceva activitate la suprafata dar in schimb in weekend nimic in ciuda faptului ca au fost aproape 24 de grade aici ...
poate poate daca vremea o tine tot asa in maxim o luna o sa intre in curent pentru vanat si atunci in sfarsit pescuitul devine mai palpitant ...
misto copiile alea facute de DjBeju dupa Thrill ... am observat ca forma barbetelor difera, chiar sunt curios daca cel cu barbeta mai mare are aceeasi miscare ca cel cu barbeta cea mai mica ...
apropo, greutatile lor difera multe? poate ala cu barbeta mai mica e si mai usor si tocmai de aia a facut-o in felul ala ca daca era mai mare risca sa inceapa sa miste voblerul stanga dreapta ...
asteptam primele impresii ...

Zi-ne de somn...e ciclat pe rasarit/apus...sau ai vazut atacuri ziua...sau le-ai auzit noaptea? Somnul ma intereseaza si pe mine...
eu as cam paria ca a fost mreana sau poate salau...in perioada asta mreana este foarte agresiva...din ce am vazut eu somnul nu prea iti da ciocan...pur si simplu ti se opreste naluca, de zici ca ai agatat o cioata....sorinB scrie:Aha... deci si somnul se pare ca incepe incet incet...d4md3od scrie: in curent singura activitate vizibila a fost intoarcerea somnilor ... trebuie sa ma pun sa insist la somn ...
Inainte sa prind avatii, dadeam cu un shad de 10 cm, pe fund, am avut o izbitura puternica, batul s-a arcuit puternic si acel "ceva" a luat-o contra curentului foarte hotarat dar dupa 15-20 sec de dril s-a dezgatat... nu stiu ce a fost, ori vreun somn ori vreun avatzoi "imbracat" bine...
P.S. Multzam elias si sorinB, ca voi mi-ati dat pontul cu djbeju...
in ultimele 2 weekenduri am fost in ambele dati la pescuit de dimineata foarte devreme, adica am ajuns acolo cand inca era putin intuneric (inainte de ora 6) si am stat pana in jur de ora 11 ... din cate am vazut activitate la suprafata (somn nu avat) a fost cam tot timpul cu toate ca parca dupa ce a iesit soarele si pana pe la vreo 9 intoarcerile au fost mai dese ... dupa aproximativ ora 9 intoarcerile au fost parca mai rare ...
in plus, din ce am vazut, in weekend-ul de acum 2 saptamani (in comparatie cu weekend-ul trecut) am vazut mult mai multi somni si inclusiv atacuri de avat dar trebuie sa precizez ca atunci am fost singur prin zona aia ... ultima data erau unii cu cortul pe acolo cu o gramada de bete in apa si poate a avut si asta un impact ...
nu stiu cum e vremea momentan in Romania dar aici peste zi temperaturile ajung linistit la vreo 25 de grade si e tot asa de vreo 2 saptamani ... eu speram sa inceapa avatul dar vad ca momentan inca se lasa asteptat ... daca voi avea timp o sa incerc si in weekend-ul care urmeaza pentru ca aici la avat nu e prohibitie, fiind considerat un peste alocton care nenoroceste clenii, mrenele si alti pesti mai mici de pe Po ...
altceva nu am ce sa iti zic pentru ca inca nu am prins nici un somn la spinning ... de anul asta doar mi s-a pus si am tot zis ca o sa insist dar nu stiu cum se face ca degeaba merg cu gandul sa dau la somn ca tot avatul imi face mai multa placere ...
in plus, din ce am vazut, in weekend-ul de acum 2 saptamani (in comparatie cu weekend-ul trecut) am vazut mult mai multi somni si inclusiv atacuri de avat dar trebuie sa precizez ca atunci am fost singur prin zona aia ... ultima data erau unii cu cortul pe acolo cu o gramada de bete in apa si poate a avut si asta un impact ...
nu stiu cum e vremea momentan in Romania dar aici peste zi temperaturile ajung linistit la vreo 25 de grade si e tot asa de vreo 2 saptamani ... eu speram sa inceapa avatul dar vad ca momentan inca se lasa asteptat ... daca voi avea timp o sa incerc si in weekend-ul care urmeaza pentru ca aici la avat nu e prohibitie, fiind considerat un peste alocton care nenoroceste clenii, mrenele si alti pesti mai mici de pe Po ...

altceva nu am ce sa iti zic pentru ca inca nu am prins nici un somn la spinning ... de anul asta doar mi s-a pus si am tot zis ca o sa insist dar nu stiu cum se face ca degeaba merg cu gandul sa dau la somn ca tot avatul imi face mai multa placere ...

Eu cel mai bine am prins pe BMB... HBL-ul a aparut in 2010, deci s-ar putea sa nu fi insistat eu destul pe el...cand am ramas fara BMB si HBL am prins bine si pe RBL...HBL este majoritar in trusa mea de Thrilluri...daca as alege o singura culoare, eu as alege BMB, pt ca sunt nostalgicAdrianHD scrie:La ce culori de la Thrill a-ti prins cel mai bine?

d4md3od scrie:
nu stiu cum e vremea momentan in Romania dar aici peste zi temperaturile ajung linistit la vreo 25 de grade si e tot asa de vreo 2 saptamani ... l:
Hmmm...., daca si la noi ar fi 2 saptamani macar 20 de grade stabile , poate ar incepe si pe aici sa miste ... somnul .
Deocamdata vremea e extrem de scarboasa , cel putin unde pecuiesc eu .
Avatul extrem de rar si destul de mic , cam la kg. Inca nu s-au adunat in haite pe locurile consacrate .
Nicu...Thrillul a fost proiectat pt ape repezi...avatul inca nu a trecut pe suvoaie sau pe anafoare...din ce am vazut eu in weekend sta pe apa „moaleâ€bogdan82 scrie:nicuB scrie: cam asa am procedat, acum nu chiar doua manivele si pauza, dar pe aproape. varful lansetei l-am tinut la 45 de grade, degeaba deocamndata nu reusesc sa prind cu el.
- bogdan_mihu
- senior
prinzand cam toti pestii la shad ma gandesc ca inca nu au urcat spre suprafata, adica probabil e inca prea rece apa si prefera in continuare sa stea pe fund ...bogdan_mihu scrie:au inceput sa miste si somnii si avatii am reusit sa pacalesc 3 avati la shad plus cateva atacuri ratate,un amic a luat si el 2 avati faini peste 3 kg unul la un vobler de 10cm un jaxon si pe un shad kopyto de 6,2 cm un somn de 24 kg
voblerul ala de 10 se scufunda mult sau e ceva shallow?
- bogdan_mihu
- senior