avat la salmo thrill

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
nicuB
junior
junior

Mesaj de nicuB » 04 Apr 2011, 09:23

am iesit ieri pe Timis la un scobarit. cand am ajuns pe malul apei am vazut ca rapea avatul. mi-am zis ca n-ar fi rau sa incerc juma' de ora si la avat. zis si facut, am montat batul de spinning, am pus un salmo thrill si................nimic :( , am recuperat in viteza cu varful lansetei in sus, cu varful lansetei in jos, nimic. am montat o oscilanta si la prima aruncatura am luat avatul, deci salmo thrill e tot virgin, dupa un an de stat in genta.

T.Adrian
veteran
veteran

Mesaj de T.Adrian » 04 Apr 2011, 09:30

Daca sunt curenti puternici, incearca sa il pescuiesti dand doua manivele in viteza, il lasi sa cada 1.5 secunde, doua manivele in viteza si tot asa. Toata treaba asta o faci cu varful la vreo 45 de grade fata de luciul apei.
Oricum, nici thrilul nu da rezultate mereu, dar trebuie sa insisti. Odata ce pocnesti cativa avati, o sa stii ca nu ai facut investitia degeaba.
Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita.

catalin66
veteran
veteran

Mesaj de catalin66 » 04 Apr 2011, 09:32

Si cu oscilanta cum ai recuperat ? Tot cu varful in sus ?

nicuB
junior
junior

Mesaj de nicuB » 04 Apr 2011, 21:03

catalin66 scrie:Si cu oscilanta cum ai recuperat ? Tot cu varful in sus ?
nu, cu oscilanta am tinut varful lansetei in jos.

nicuB
junior
junior

Mesaj de nicuB » 04 Apr 2011, 21:09

T.Adrian scrie:Daca sunt curenti puternici, incearca sa il pescuiesti dand doua manivele in viteza, il lasi sa cada 1.5 secunde, doua manivele in viteza si tot asa. Toata treaba asta o faci cu varful la vreo 45 de grade fata de luciul apei.
Oricum, nici thrilul nu da rezultate mereu, dar trebuie sa insisti. Odata ce pocnesti cativa avati, o sa stii ca nu ai facut investitia degeaba.
cam asa am procedat, acum nu chiar doua manivele si pauza, dar pe aproape. varful lansetei l-am tinut la 45 de grade, degeaba deocamndata nu reusesc sa prind cu el.

bogdan82
veteran
veteran

Mesaj de bogdan82 » 04 Apr 2011, 22:11

nicuB scrie: cam asa am procedat, acum nu chiar doua manivele si pauza, dar pe aproape. varful lansetei l-am tinut la 45 de grade, degeaba deocamndata nu reusesc sa prind cu el.
Nicu...Thrillul a fost proiectat pt ape repezi...avatul inca nu a trecut pe suvoaie sau pe anafoare...din ce am vazut eu in weekend sta pe apa „moaleâ€

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 05 Apr 2011, 10:13

da, bine zice bogdan82 ... avatul am observat si eu ca inca sta in apa linistita, fara curent prea puternic ...

ciudat este ca saptamana trecuta am vazut si ceva activitate la suprafata dar in schimb in weekend nimic in ciuda faptului ca au fost aproape 24 de grade aici ...

poate poate daca vremea o tine tot asa in maxim o luna o sa intre in curent pentru vanat si atunci in sfarsit pescuitul devine mai palpitant ...

misto copiile alea facute de DjBeju dupa Thrill ... am observat ca forma barbetelor difera, chiar sunt curios daca cel cu barbeta mai mare are aceeasi miscare ca cel cu barbeta cea mai mica ...

apropo, greutatile lor difera multe? poate ala cu barbeta mai mica e si mai usor si tocmai de aia a facut-o in felul ala ca daca era mai mare risca sa inceapa sa miste voblerul stanga dreapta ...

asteptam primele impresii ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

sorinB
veteran
veteran

Mesaj de sorinB » 05 Apr 2011, 10:15

Duminica eu am luat 3 avati si colegul 2, toti au fost luati in curent foarte puternic, intre orele 14:00 si 18:30 :wink:
Asa ca pe la noi "au intrat" deja in curent :)

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 05 Apr 2011, 10:19

sorinB scrie:Duminica eu am luat 3 avati si colegul 2, toti au fost luati in curent foarte puternic, intre orele 14:00 si 18:30 :wink:
Asa ca pe la noi "au intrat" deja in curent :)
:lol: ... misto, pe aici de abea am reusit sa pacalesc unul si ala pescuind paralel cu malul la vreo 3 metri ... in curent am dat de pomana vreo 2 ore cu nu stiu cate voblere ca nu s-a intamplat nimic ...

in curent singura activitate vizibila a fost intoarcerea somnilor ... trebuie sa ma pun sa insist la somn ... :shock:
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

sorinB
veteran
veteran

Mesaj de sorinB » 05 Apr 2011, 10:37

d4md3od scrie: in curent singura activitate vizibila a fost intoarcerea somnilor ... trebuie sa ma pun sa insist la somn ... :shock:
Aha... deci si somnul se pare ca incepe incet incet...
Inainte sa prind avatii, dadeam cu un shad de 10 cm, pe fund, am avut o izbitura puternica, batul s-a arcuit puternic si acel "ceva" a luat-o contra curentului foarte hotarat dar dupa 15-20 sec de dril s-a dezgatat... nu stiu ce a fost, ori vreun somn ori vreun avatzoi "imbracat" bine... :roll:

Scrie răspuns