Atacul avatului
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Am luat si pe recuperare rapida dar si mai lenta. Am muste lestate care merg undeva la jumate de metru sub filmul apei...
Am luat stand undeva pe un prag si tinand musca in curent ( pana imi pregateam batul, pregateam recuperarea liniei ) statea cateva sec in curent si ataca brutal, fara sa vad la suprafata vre-o miscare, parca agatam un ciot mare in capatul firului.
Insa niciodata nu am recuperat ff rapid, tragand de fir in prostie... Cam cum se pescuieste si stiuca la streamer.
Am luat stand undeva pe un prag si tinand musca in curent ( pana imi pregateam batul, pregateam recuperarea liniei ) statea cateva sec in curent si ataca brutal, fara sa vad la suprafata vre-o miscare, parca agatam un ciot mare in capatul firului.
Insa niciodata nu am recuperat ff rapid, tragand de fir in prostie... Cam cum se pescuieste si stiuca la streamer.
pt ca celalalt topic s-a inchis, ii raspund aici lui gherula:
iata ce zicea acest domn, cu mult inainte ca tu, gherula, sa fii macar user (acum ai devenit looser) al acestui forum:
Trimis: Joi 01 09, 2005 3:55 pm
si iata ce am raspuns eu:
acuma eu ce sa zic, ca tu ai preluat ideea lui? daca ma gandesc bine, chiar asa ai si facut! mr. original!!!!
si iata ce ziceam eu doua posturi mai jos:
Trimis: Joi 01 09, 2005 10:56 pm
pt cei ce nu stiu.... <Gerula,senior member, Data inscrierii: 07/11/2005>
si daca bine imi aduc aminte, dupa inscriere, o buna bucata de vreme te tineai doar de bancuri pe aici. abia dupa ce ti s-a atras atentia ca ar trebui sa spui ceva si despre pescuit, ai inceput sa te bagi in toate topicurile si sa creezi dispute.
acuma, desteptovici, ascunde-te undeva, ca te-ai facut de rahat si pe exterior!!!!!!
sper ca nu e nevoie si de alte dovezi la fel de clare despre cum stii tu sa dai citate, si despre calitatea ta ca om.
iata ce zicea acest domn, cu mult inainte ca tu, gherula, sa fii macar user (acum ai devenit looser) al acestui forum:
Trimis: Joi 01 09, 2005 3:55 pm
deci el a fost cam primul care a adus in discutie aceasta idee, a undei de soc.Csuka scrie:Totusi sa revin la ideea: Cand trece o ambarcatiune cu motor, pestii, si ma refer la maruntis, devin dezorientati; prilej cu care rapitorii (stiuca, somn etc) ies la atac. Asta este un subiect care l-am tratat intr-un alt topic. La fel si avatul produce un "pleosc" pe care noi de pe mal il auzim si nu ne deranjeaz, dar in apa se transmite cu alta intensitate si viteza care poate sa afecteze linia laterala a obletilor.
Asta este o teorie pe care am vazut-o acum vre-o 5 ani pe Discovery, despre tarpon, care, dupa parerea mea are acelasi stil de vanatoare ca si avatul. Teoria asta am auzit-o si pe la noi.
Oricum bataia din coada nu este cand vine de jos in sus. De multe ori am observat cum fuge pe suprefata dupa cate on oblete si bate de 2-3-4 ori consecutiv, la intervale de jumate de secunda.
si iata ce am raspuns eu:
deci nu am negat ca una de soc si, chiar daca tu ma contrazici, turbulentele, ii zapacesc pe obleti. pt ca nu doar unda de soc ii zapaceste ci si acele turbulente produse de coada avatului.ideea era daca avatul loveste sau nu obletii cu coada, nu daca zgomotul produs de avat zapaceste pestii mici.
acuma eu ce sa zic, ca tu ai preluat ideea lui? daca ma gandesc bine, chiar asa ai si facut! mr. original!!!!
si iata ce ziceam eu doua posturi mai jos:
Trimis: Joi 01 09, 2005 10:56 pm
pot sa te intreb, unde erai dumneata la acea data?Adeline, ha sa n-o dam la intors Reciteste ce am scris!!!
Si eu am zis ca din cauza lovirii apei cu coada, din cauza acelei turbulente, daca pot sa-i zic asa pestisorii devin dezorientati.
Dar de la asta si pana la a zice ca-i "ia la palme" e cale lunga.
[...]
pt cei ce nu stiu.... <Gerula,senior member, Data inscrierii: 07/11/2005>
si daca bine imi aduc aminte, dupa inscriere, o buna bucata de vreme te tineai doar de bancuri pe aici. abia dupa ce ti s-a atras atentia ca ar trebui sa spui ceva si despre pescuit, ai inceput sa te bagi in toate topicurile si sa creezi dispute.
acuma, desteptovici, ascunde-te undeva, ca te-ai facut de rahat si pe exterior!!!!!!
sper ca nu e nevoie si de alte dovezi la fel de clare despre cum stii tu sa dai citate, si despre calitatea ta ca om.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
dilucule, am inteles, de fapt tu ti-ai propus sa vezi inchise toate topicurile de interes, ca pe urma sa poti zburda linistit pe topicuri gen irc impreuna cu "useri" tip gstiuca samd
Nu ma mai apuc sa-ti explic diferenta dintre propagarea sunetului rezultat in urma "pleoscaitului" cu coada si unda de soc transmisa pe o distanta mica in urma lovirii violente a apei ca n-are rost, oricum n+ai pricepe nici in 100 de ani. E nostim insa ca, asa cum ne-ai obisnuit, din citatul pe care l-ai dat mai sus lipsesc pasaje semnificative:
.
Eu unul ma opresc aici, sunt convins ca orice om cu un IQ normal a priceput si cum sta treaba si cine a preluat ideea cui si cine e atat de frustrat si de nesimtit incat sa mute o disputa de pe un topic inchis pe un alt topic.

Nu ma mai apuc sa-ti explic diferenta dintre propagarea sunetului rezultat in urma "pleoscaitului" cu coada si unda de soc transmisa pe o distanta mica in urma lovirii violente a apei ca n-are rost, oricum n+ai pricepe nici in 100 de ani. E nostim insa ca, asa cum ne-ai obisnuit, din citatul pe care l-ai dat mai sus lipsesc pasaje semnificative:
Asadar si la data respectiva tu sustineai in continuare ca poate mai zapaceste pestisorii din cauza zgomotului/turbulentelor facute cand se intoarce violent, dar ca asta n-ar fi un comportament intentionat, menit sa-i usureze vanatoarea. Despre unde de soc, evident, nici un cuvantAdi_ scrie:Daca se intampla sa bata exact langa voblerul tau, sa zicem ca-l poate lovi.
Dar cand iti recuperezi linistit voblerul si simti o lovitura fara sa auzi nimic, cum poti sa spui ca avatul a dat cu coada in vobler, deh, sa-l ameteasca?

Eu unul ma opresc aici, sunt convins ca orice om cu un IQ normal a priceput si cum sta treaba si cine a preluat ideea cui si cine e atat de frustrat si de nesimtit incat sa mute o disputa de pe un topic inchis pe un alt topic.
Cu lacrimi Bastus!
tu esti chiar nesimtit. pai la data cand noi, ceilalti, discutam aici problema atacului avatului, tu erai... niciunde... si acum te dai mare "lansator de idei"...
din ce am citat eu mai sus e foarte clar ca Csuka a fost primul care a lansat ideea undei de soc, chiar daca exprimarea lui a fost putin diferita. sunt convins ca si tu ai citit acel mesaj si te-ai gandit sa scrii acelasi lucru, dar formulat altfel, sa creada lumea ca tu le stii pe toate!
go away
i`m finished with you!
ps. nefiind importante pt mine, parerile tale nici nu le stiam. am ramas uimit insa cand mi-ai reprosat ca as fi preluat vre-o idee de la tine
pps. pe forumul asta sunt destule mesaje care spun cam acelasi lucru in legatura cu un subiect sau altul, dar nu am vazut sa mai existe vre-un nesimtit ca tine ca sa spuna "bah, ideea asta io am zis-o primu`, e a mea!"
din ce am citat eu mai sus e foarte clar ca Csuka a fost primul care a lansat ideea undei de soc, chiar daca exprimarea lui a fost putin diferita. sunt convins ca si tu ai citit acel mesaj si te-ai gandit sa scrii acelasi lucru, dar formulat altfel, sa creada lumea ca tu le stii pe toate!
go away

i`m finished with you!
ps. nefiind importante pt mine, parerile tale nici nu le stiam. am ramas uimit insa cand mi-ai reprosat ca as fi preluat vre-o idee de la tine

pps. pe forumul asta sunt destule mesaje care spun cam acelasi lucru in legatura cu un subiect sau altul, dar nu am vazut sa mai existe vre-un nesimtit ca tine ca sa spuna "bah, ideea asta io am zis-o primu`, e a mea!"

"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
Convingerile tale nu mai intereseaza de mult pe nimeni.
Ca sa intelegi diferenta enorma dintre ce-a zis Csuka si ce-am zis eu ar trebui sa stii oleaca de fizica, si evident nu e cazul. Iar in rest, pur si simplu esti cantitate neglijabila pentru tot mai multa lume de pe forumul asta.

Cu lacrimi Bastus!