pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
Sorin
- Moderator

aha...pai atunci si avatul sta cu coada pe obleti

...iar crapul mai sta cu spatele pe boilisuri

Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
-
daspinningmaster
- utilizator constant

-
Poate doar la japca sau coasa in functie de cum i se spune procedeului in diferitele colturi ale fromoasei noastre tari, populata de oameni mandri si onesti care nu mai stiu ce sa mai inventeze pentru a seca odata pentru totdeauna apele astea ale noastre odata frumoase si pline de viata.........
Fire zmucite!
-
Adi_
- veteran

razvan m. scrie:Salaul da

aia cu salaul o stiu si eu

"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
-
Adi_
- veteran

mai baieti, ce sa spun ce tactica eficienta... avatul vede obletele, se duce nervos pana langa el, se intoarce si-i trage o coada in cap, pleaca, apoi se intoarce si-l papa.... cand putea sa-l pape din prima....

interesant...
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
-
Adi_
- veteran

sincer, eu cred ca tactica avatului e alta... stie sa creeze panica in randul obletilor prin acele atacuri violente in mijlocul lor, plus ca acele turbulentze ii debusoleaza si mai tare... dar nicidecum nu pot sa cred ca pe fiecare oblete pe care vrea sa-l pape il loveste mai intai cu coada...
-
razvan m.
- veteran

-
razvan m. scrie:Adilucu, trebuie sa te contrazic. Din cele observate de mine uneori avatul loveste pestii mici cu coada sau chiar cu capul si apoi ii culege pe cei ametiti. Vaneaza asa atunci cand apa este limpede si lumina puternica si ii este mai greu sa se apropie neobservat de prada. De aceea se aruca intre ei ca nebunul.
In conditii de apa tulbure sau de multe ori chiar si pe cer acoperit si apa cu vizibilitate (transparenta) destul de buna, mananca altfel. Se apropie mult mai usor de ei. Uneori e suficient doar sa aspire pestii mici
Asta sustineam eu.
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.
-
Adi_
- veteran

mai usor as putea crede ca-i loveste cu capul decat cu coada...
si cum face? loveste mai multi cu o lovitura de coada? sau cate unu`?

-
legio1083
- veteran

-
Adica, dat fiind arhicunoscuta povestea ca avatul este unul dintre cei mai mari ratangii in viata, se poate inainta ipoteza ca izbindu-se ca turbatu in saracii pestiuci , se mai alege cu cate o tripla sau cu un jig in pantece?... Pare plauzibil. Sau atunci cand totusi rateaza chiar naluca, datotita (si) turbiditatii create naluca acroseaza o parte a corpului...
Am descoperit gaura de la macaroane!!!

Legio - Patria Nostra
Prieteni Pescari _Iasi
-
daspinningmaster
- utilizator constant

-
Adi_ scrie:sincer, eu cred ca tactica avatului e alta... stie sa creeze panica in randul obletilor prin acele atacuri violente in mijlocul lor, plus ca acele turbulentze ii debusoleaza si mai tare... dar nicidecum nu pot sa cred ca pe fiecare oblete pe care vrea sa-l pape il loveste mai intai cu coada...
Si eu sunt de aceeasi parere m-ai ale ca avatul isi alege foarte bine locurile unde ataca: anafoare, confluente, adica acolo unde obletii sun oricum destul de ametiti. Iar cand ataca in apa linistita creeaza el acea conditiile pentru a descumpanii obletii si-l alege pe cel mai neatent sau mai lent. Exista similitudini intre atacurile avatilor in bancurile de obleti si atacul felinelo, de exemplu, in turma de antilope. La inceput atacul nu este canalizat dar in functie de reactiile potentialelor victime este aleasa cea mai facila....
Fire zmucite!