Atacul avatului

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Tomi.
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Tomi. » 09 Oct 2005, 22:07

Adi_ scrie:
Tomi. scrie:Va multumesc mult si sper sa nu fie o pura intamplare captura asta :D
problema e ca e foarte posibil sa ai parte de o imensa frustrare si dezamagire... asa e cu avatul... :wink: :)
Stiu stiu :D Oricum si avatul asta a venit dupa o perioada destul de lunga de dezamagire. Asta e ... o dazamagire, o bucurie..asta face frumos pescuitul (printre multe altele :wink: ).

remusnico
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de remusnico » 12 Oct 2005, 09:32

Tomi,
Eu am prins un avat de 4 kg. la rotativa, dar asta se intampla in urma cu vreo 10 ani, cand exista mult mai mult peste ca azi.
Am avut si mare noroc ca l-am scos. Pot spune ca l-am si vanat. Era seara, abia se mai vedea, iar eu am observat ca ataca in malul celalalt. Am lansat acolo, la apa f. mica, l-am agatat, dar intre mine si el exista pe mijlocul raului o bariera de matasea broastei pe o portiune de vreo 20 m. Tipul a inconjurat zona cu matasea broastei, in jos pe rau, dupa care am reusit sa il scot pe partea mea, unde nu existau obstacole in apa. Daca ar fi venit direct spre mine l-as fi pierdut.
Tot in acea perioada am mai prins un avat de 2,25 kg, si altii, ceva mai mici.
Prin acesti 2 avati eu vreau de fapt sa confirm faptul pe care l-ai observat si tu, si anume ca avatii mari tensioneaza firul cu o forta constanta, pana ce obosesc, iar acest lucru se intampla mult mai repede comparativ cu alti pesti rapitori.
Daca as prinde azi un avat ca al tau, as avea toate motivele sa ma laud.
Fir intins!

Tomi.
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Tomi. » 12 Oct 2005, 19:03

Multumesc :D
Da si mie mi s-a parut ca a relativ repede dar repet nu prea am experienta cu pestii mai mari. Am mai prins de atunci unul la 1kg si la un prieten i-a rupt firul efectiv n-a mai apucat sa faca nimic. Tot asa, l-a agatat pe langa niste crengi si a crezut ca a agatat crengile. Pestele a plecat bomba si a rupt firul care era in tensiune. Nasol.... :evil:

Azi am fost din nou si-am prins o stiuca la 1.2kg si un avat la 400 g . In rest o gramada de rateuri si frig de peste noapte.

noname
veteran
veteran

erewr

Mesaj de noname » 13 Oct 2005, 14:08

Acelasi lucru mi s-a intamplat is mie ... de atunci la avat fol un varf mai rigid si am mai putine rateuri... dar asta e vanatoarea!!! nu cred ca era vinovata naluca ci varfu

noname
veteran
veteran

rhg

Mesaj de noname » 13 Oct 2005, 14:13

un 0,20 (max) si frana nu prea stransa altfel... varfu tare, frana stransa bye xxx la greu

gabor
senior
senior

Re: erewr

Mesaj de gabor » 13 Oct 2005, 19:49

gippa scrie:... de atunci la avat fol un varf mai rigid si am mai putine rateuri...
ce vrei sa spui prin varf mai rigid? grafit de modul mai inalt, actiune mai rapida, putere mai mare?
mersi.

rica
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de rica » 13 Oct 2005, 23:07

Tomi. scrie:Multumesc :D
Da si mie mi s-a parut ca a relativ repede dar repet nu prea am experienta cu pestii mai mari. Am mai prins de atunci unul la 1kg si la un prieten i-a rupt firul efectiv n-a mai apucat sa faca nimic. Tot asa, l-a agatat pe langa niste crengi si a crezut ca a agatat crengile. Pestele a plecat bomba si a rupt firul care era in tensiune. Nasol.... :evil:

Azi am fost din nou si-am prins o stiuca la 1.2kg si un avat la 400 g . In rest o gramada de rateuri si frig de peste noapte.
"rupt firul in tensiune" = frana reglata prost

Tomi.
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Tomi. » 14 Oct 2005, 17:28

De fapt nici nu era reglata era inchisa. Asta e.... Mai invatam :)

aislin
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de aislin » 31 Oct 2005, 13:35

Adi_ scrie:dupa parerea mea, este o abureala faza ca avatul loveste cu coada si apoi se intoarce sa culeaga. daca ar fi asa, macar unul din multitudinea de avati prinsi la spinning ar fi trebuit sa fie agatat in coada.
acea "lovitura" de coada eu cred ca e de fapt miscarea pe care o face avatul cand se intoarce brusc. Stim cu totii ca avatul ataca violent si in viteza, "lovitura" cu coada avand loc exact in momentul urmator atacului, deci cand se intoarce.
Asta am observat eu dupa ce am vazut mai multe atacuri de avati "seriosi", la un metru sau doi de picioarele mele.
eu am agatat cativa avati de spate si de coada primavara(inceput de martie). in primele zile de martie cand temperaturile incep sa creasca avatul ataca furibund. aproape in fiecare an primii avati ii agat de spate de lateral sau de coada. Si tot in aceasta perioada am prins cei mai mari avati.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 31 Oct 2005, 13:38

sau mai agatat pesti de alte parti ale corpului, nu numai de gura. dar asta nu inseamna ca dau cu coada in pestii prada. in fine, discutia asta e fara sfarsit...
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Scrie răspuns