As avea nevoie de cateva sfaturi

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
rein
utilizator nou
utilizator nou

As avea nevoie de cateva sfaturi

Mesaj de rein » 29 Sep 2009, 11:29

De mult timp dau la spinning in mare parte dupa clean si biban ca doar astea sunt prin jud Dambovita :-s si nu prea reusesc sa intep nimic mare.
Cei mai mari cleni prinsi de mine au fost la 25 cm (250g) dar maxim 1 / partida si aia rari.Am un bat Fortuna Spin luat de la Gipo acu 5-6 ani, 5-25g de 2,1m (maner pluta si din 2 bucati).Am folosit pana acum fir de 0.20 mm iar acum folosesc 0.16mm. Iar ca voblere folosesc Cozma modele mici de 2,5cm cu o singura ancora + salmo de 3cm. De multi ani de zile cumpar revista Pescar Modern si Aventuri la Pescuit si m-am documentat de-a lungul timpului, si am dat in toate felurile posibile. Cu mulinat incet , cu mulinat mai rapid , cu sacadari pe fund pe la suprafata, intre ape, pe langa bolovani si buturugi cazute in apa si tot degeaba :( de parca mereu cand dau eu nu e pestele acasa.Prind si rar si mic. Am dat la vobler Salmo Tiny model negru floating saptamana trecuta pe apa limpede si am luat in vreo 4 ore 5 clenutzi la 11-12 cm (pe care i-am eliberat) si cu o seara inainte am luat unu la 25 cm la un Cozma RH 2,5 cm. Ca sa nu mai zic ca la Lingurite rotative nr 0 si 1 nu am prins clean niciodata. Mi-am comandat acu un bat nou de la Maver cu 3-8 gr pentru o mai mare finete.
Daca ma puteti ajuta cu niste recomandari + plus locuri bune de pescuit la clean si biban in Jud Dambovita as fi recunoscator.
Multumesc anticipat.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 29 Sep 2009, 11:34

As pune pariu ca problema nu e neaparat la echipament, din ce zici sculele si nalucile sunt ok.
Eu cred ca te simte cleanul, grija mare la apropiere, sa nu te vada sau auda, incearca sa stai cat mai pitit si sa lnsezi cat mai de departe.
La clean incearca si Ugly Duckling
La biban insista cu jiguri mici, pana-n 5 gr si cu plastice moi de max 5 cm.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 29 Sep 2009, 11:45

pe langa cele spuse de Tavi as mai completa cu o singura chestie ... incearca si voblere mai mari ... vezi Hornet de 3,5 , incearca un Executor de 5, poate chiar un Minnow de 6 (cele de 5 mi se par groaznice) si evident si alte firme ... dar sa fie ceva mai mari ...

eu pescuiesc fara probleme cu voblere de 5-6cm la clean si doar daca vad ca nu merge cu ele trec pe voblere de dimensiuni mai reduse ... minim 3,5 ... cu mai mici de atat consider ca nu are rost sa incerc pentru ca intra si cleanul cat degetul care chiar nu ma incanta cu nimic ...

numai bine ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

YoNutzu
senior
senior

Mesaj de YoNutzu » 29 Sep 2009, 11:49

Si eu la inceput am folosit fir de 0,16 si prindeam rar, mic sau deloc :) si a zis cineva ca poate este firul...si am schimbat firul , de atunci dau numai cu 0,12 , de la prima partida s-a simtit diferenta, numai ca sunt si mai multe riscuri...
In ce zona din judet pescuiesti?

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 29 Sep 2009, 11:53

si inca ceva ... eu dau cu 0,18 de obicei la clean (rareori cu 0,16) si nu am avut nici o problema ... am un fir de pe la Trabucco, transparent complet si se cheama parca T-Force Match ...

mi se pare putin cam riscant cu 0,12 pentru ca poti pierde foarte multe voblere cu el ... plus ca nu se da cleanul in spate din cauza grosimii firului ... exemplele sunt multe ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

YoNutzu
senior
senior

Mesaj de YoNutzu » 29 Sep 2009, 11:55

Eu pe Ialomita dau numai cu voblere de max. 3 cm., am si voblere mai mari dar nu am prins niciodata la ele. Cu vobler de 1,8 cm am luat si clean de 40 cm si la voblere de 3 cm am luat si clenut de 10 cm...

rein
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de rein » 29 Sep 2009, 12:02

In ziua cand l-am luat pe cel mai marisor de 25 cm eram cu prietena pe garla si atunci mai ziceam ca l-am speriat desi contrar am prins (pt ca trebuia sa vb cu ea intruna) dar cand ma duc singur sunt pitit mereu. ori dau din spatele unui boschete, or dau din umbra (foarte foarte rar dau cu soarele in spate ca nu cumva umbra sa se reflecte pe apa, niciodata nu dau dupa maluri inalte ca sa nu ma vada, incerc sa arunc mai departe de locul dorit unde cred eu ca sunt cleni sa nu ii sperii , si mereu stau cand mai aproape de pamant cand mulinez (in genunchi) deci dak si in felul asta se sperie sau ma vede pai vin camuflat ca aia din arma si dau numai din pozitia pe burta.
Sunt din Targoviste , si am dat pe Ialomita pe la Pucioasa la bunici si in Targoviste la Pod la Teis si in jos , la Pod la Mihai Bravu , si la Sideco.
In toate aceste locuri apa este si mica si mare...si mai rapida si mai domoala.
Am sa incerc si cu voblere mai mari. Mai astept opinii.

YoNutzu
senior
senior

Mesaj de YoNutzu » 29 Sep 2009, 12:07

Eu ma duc aproape in fiecare zi la pod la VV (la Sideco), dupa ora 16:30, dar acolo ce se prinde nu prea sare de 25, sunt si exemplare frumoase dar tinand cont la cati pescari se perinda in zona aia + cei cu ecranele, sunt sanse slabe sa prinzi ceva mai rasarit...

rein
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de rein » 29 Sep 2009, 13:21

La ce te referi prin "cei cu ecranele" ?
Cel cu care am fost a luat ceva clenutzi dar la tzaparina :-s iar mai jos la cascada un nene a plecat acasa cu 3 cleni la cel putin 0.5 kg erau cat fundul de la o plasa. Ii prinsese la boaba de strugure.
Si la cum am vazut ca e zona si apa , eu zic ca e clean mare acolo. Doar ca trebuie insistat. Eu unu am sa incerc mai mult cand am timp. Ori dimineata devreme in weekend ori seara dupa munca pe la 6-7.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 29 Sep 2009, 14:02

Eu pescuiesc pe Mures dupa salau si somn,si,cleanul nu ma intereseaza deloc.Totusi,din cind in cind mai intra cite unul.De exemplu ,anul trecut pe vremea asta,am pris unul cam la kil la un yo-zuri hard core, cu spate galben fluo,jucat intre ape,6cm.Apoi a mai fost unul ,cam la 800gr la un rapala shad rap,8 cm,fire tiger,pe stopare-accelerare.Anul acesta,acum vreo 3 saptamini,am prins unul,la un lucky craft de 6cm,cu bile,barbotind pietrele.Daca nu ma insel cred ca avea peste kil.I-am facut poza cu gindul sa-l pun pe net,dar grabindu-ma sa-i dau drumul pestelui,n-am salvat poza si s-a sters :roll: Desi nu ma pricep la clean,cred ca daca mizezi pe latura agresivitatii lui,adica voblere mari ,zgomotoase,culori fluo,ai mai mari sanse in anotimpul cald sa prinzi exemplare mari,chiar daca sint putine,fineturile,paternurile naturale si vibratiile marunte fiind mai potrivite iarna sau in anotimpul rece.Fir intins.

Scrie răspuns