As avea nevoie de cateva sfaturi

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
YoNutzu
senior
senior

Mesaj de YoNutzu » 29 Sep 2009, 14:11

Ecranele sunt chestiile ala triunghiulare cu monofilament. SA sti ca in zona prizelor de la VV se prinde mai bine la naturale si numai cleni maricei. Eu am vazut ca serviciul meu este chiar acolo pe malul Ialomitei.
Apropo, azi cred ca ma las, de dimineata a fost cristal iar acum de fro ora este tulbure rau si a mai scazut ...eu sper totusi sa-si mai revina putin :)

serbanhbk!!
veteran
veteran

Mesaj de serbanhbk!! » 29 Sep 2009, 20:00

Am prins foarte multi cleni de 30-38cm cu rotativa Meps Aglia marime 00 culoare cupru...un prieten de-al meu a prins clean de 48cm cu rotativa asta.Cel mai important lucru este localizare si daca i este foame cleanul va ataca...greu se abtine :)

catalin66
veteran
veteran

Mesaj de catalin66 » 29 Sep 2009, 21:24

Incearca Salmo Bulhead de 4 si de 6 sinking culoare YD .

nasolu
veteran
veteran

Mesaj de nasolu » 29 Sep 2009, 21:48

blackmamba scrie:Incearca Salmo Bulhead de 4 si de 6 sinking culoare YD .
merg,dar nu in apele pe care da el,trebuie ceva mai mic.

rein
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de rein » 30 Sep 2009, 07:26

Ok am sa incerc si voblere mai mari si mai agresive. Multumesc pentru sfaturi.
Fir Intins!

payti
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de payti » 30 Sep 2009, 08:27

rotativa e mult mai agresiva ca voblerul, una de 2 e mai agresiva ca orice vobler de 5-6 cm (parerea mea)

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 30 Sep 2009, 12:10

YoNutzu scrie:Ecranele sunt chestiile ala triunghiulare cu monofilament. SA sti ca in zona prizelor de la VV se prinde mai bine la naturale si numai cleni maricei. Eu am vazut ca serviciul meu este chiar acolo pe malul Ialomitei.
Apropo, azi cred ca ma las, de dimineata a fost cristal iar acum de fro ora este tulbure rau si a mai scazut ...eu sper totusi sa-si mai revina putin :)
Asa e. La prizele din VV si la cascada aia mare stau fel de fel de pensionari si de tineri cu betze de 5-6 m., cu momeli naturale in carlig. Strugurele se pare ca e number one, dar si corobetele (sunt pe pietre in apa mica), lacusta si fozrte adesea...viermusi. Dar sunt prea multi pescari, enervant de multi! Prefer sa merg la Podul Sondorilor, nu e apa asa adanca dar e curent constant, adunat, cu maluri abrupte si pline de tufe. Raiul clenilor... :lol: Pacat ca foarte des apa devine tulbure chiar cand nu ploua! E bizar.
Mai e un mic parau, Slanic, trece prin Gorgota si Razvad, se pare ca e plin de clean. Talia: 11-25 cm. Dar merge dat doar cu varga de 6 m si lacusta, fara plumb, doar cu o pluta mica.

shimano
veteran
veteran

Mesaj de shimano » 16 Dec 2009, 15:01

Si eu sunt de acord ca ar trebui sa insisti cu voblere mai mari. Stii cum se spune, "vobler mare = peste mare". Eu pescuiesc mult la clean in Mures, Tarnava si Niraj (cam tot ce curge prin judetul Mures), si pot sa spun ca sub juma de kil nu pastrez nici un clean, niciodata. Am prins in mod repetat bucati de 1-1,5 kg, iar captura suprema este o frumusete de 2,3kg. Secretul consta intr-un "arsenal" cat mai bun(de preferat cat mai scump), pt ca in momentul in care te-ai apropiat prea mult de paradisul cleanului, acesta a disparut, ori, daca ai scule de calitate (betze bune, inele bune, fir bun si voblere adevarate), poti sa lansezi de la distanta foarte bine, iar rezultatul se va vedea. Iti spun ce folosesc eu, si-n rest trebuie doar sa gasesti un loc cu clean; Lanseta BeastMaster Spinning ML 2,10m, 5-20gr (anul trecut aveam lansete UltraLight - Shimano Catana 2-10gr - si ma miram de ce am atatea rateuri), mulineta Daiwa Exceler 1500, fir Maver de 0.16, voblere de la Salmo, Rebel sau Jaxon (Rapala NU are voblere de clean..Rapala e pt America, nu pt apele din Romania). Recomand Salmo Tiny, Minnow si Bullhead, Cosasul de la Jaxon si cel mai tare vobler pt clean inventat vreodata, Rebel Big Ant ( http://www.landbigfish.com/images/store ... igAnts.jpg )...cu aceasta furnica am prins 80% din cleni (cate 20-30 bucati pe zi). Din pacate nu gasesc nicaieri in Romania asa ceva, dar imi iau din Ungaria de obicei...

payti
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de payti » 17 Dec 2009, 13:10

Mda, nu sunt asa bune Rapala pentru clean dar eu am prins bine cu jointed shad rap si cu tail dancer pe lac si kiar pe rau, bineanteles ca nu mananca la ele tot timpul.

razvi
utilizator constant
utilizator constant

:0

Mesaj de razvi » 17 Dec 2009, 13:23

La CLEAN, eu zic ca cele mai bune rezultate sunt date de ROTATIVELE MICI ( 0 - 00 - 1 ) / A X A T by BerTI ( nr. 1 si rareori 2 ) ... iar in sezonul rece VOBLERELE MICUTE de tip SINKING (scufundator) in culori cat mai naturale :)

FIRE INTINSE, va doresc 8)
Pescuit. Natura si pasiune. Departe de lumea dezlantuita.

Scrie răspuns