pescuit cu muste artificiale, flyfishing
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
-
dragos74
- veteran

eu cred ca e totusi un peste prea putin studiat la noi si daca nu e urmarit de cei de pe litoral noi cei din alte zone nu avem nici o sansa
probabil cu cat o sa se extinda pescuitul sportiv din barca la mare,cu atat o sa avem si informatii mai multe despre comportamentul pestilor...dar din pacate din barca inca se pescuieste intr-un stil semiindustrial adica la specii de pesti care pot fi prinsi in cantitate cat mai mare... adica guvizi de obicei si uneori stavrizi
asta vezi la pescarii ce au baraci pe la vechile cherhanale....
cred ca nu ma insel prea mult

-
dragos74
- veteran

SF cum scri cam greu ca vad ca tragi cate un roman odata...
chiar sunt curios cam care e ''statutul'' pascarilor care au de exem[plu vechile baraci de la intrarea in mamaia ...de la ''Pescarie''
si cum se poate in general pescui in mare din barca ...ceva reguli..
-
SF
- veteran

Is aici niste directii , daca vrei sa vezi niste poze
http://www.patasillas.com/modules.php?n ... opic&t=184 , si aici inca un set
http://www.patasillas.com/modules.php?n ... 82&start=0 , is niste valencieni , dedicati la pescuit de lufar si palometon . Vezi pesti si de pe mal , dar si din barca , o sa vezi ca-s luati pe popper , lufari aproape toti .
Aici ii video , poti sa vezi cum se da ( exact invers de cum bagam eu la inceput hahaha )
http://video.google.es/videoplay?docid= ... 6609056915. Cam asa se da , si eu inainte umblam cu voblerase , fineturi si alde alea .
Fir intins!!!
-
dragos74
- veteran

acum intru
-
SF
- veteran

dragos74 scrie:SF cum scri cam greu ca vad ca tragi cate un roman odata... :)
Descarcatu.....
Fir Intins!!!
-
dragos74
- veteran

video nu merge dar mamaaa cum or da aia in popere la suprafata cred ca dupa ce prinzi si ti de unul nu te mai faci bine....daca trage cum se spune ca nu-l egaleaza nici un peste de pe la noi....

-
dragos74
- veteran

ca si culori vad ca au popere cam de toate culorile de la albastru argintiu pana alb cu rosu si chiar roz ...firetiger etc
cat despre instructorii aia de pescuit care il atrageau cu streemer fara ac apoi clientul il pescuia ...eu cred ca voi folosi spiniingul sa-l aduc mai aproape apoi gramada pe el cu musca...etc
cred ca m-am uitat la prea multe filme...

-
SF
- veteran

Deci asa merge . Vezi ca is doua , unu ii mai jos . Lufaru o fost prins tot atunci , la intilnirea aia , insa filmat de alta persoana . Poti sa vezi cum manevreaza echipamentu si pescuitu cum se desfasoara ( exceptie unu-doi care parca vor sa se arunce cu popper cu tot in apa cind il lanseaza hahaha!! ) .
Pe video ala lung nu apare nici un lufar , doi palometoni si niste labani agatati de spate , lufaru ii in primu video , ala mai scurt .
Fir Intins!!!
-
SF
- veteran

dragos74 scrie:
cat despre instructorii aia de pescuit care il atrageau cu streemer fara ac apoi clientul il pescuia ...eu cred ca voi folosi spiniingul sa-l aduc mai aproape apoi gramada pe el cu musca...etc 8)
cred ca m-am uitat la prea multe filme... :)
Pai aia ma zis si eu , adica il atrag cu poppere sau skiping lures ( ranger , bounder , whistler ). Astia dau mult cu Halco Roosta de 48 gr. , si Sert Pulsion ( ala roz cu dungi negre hahaha ) de 52 gr. ( sau ma rog , in jur de 50 , nu mai stiu exact ) . Pentru Marea Neagra ar merge modele mai mici , Roosta de 30 gr , si Pulsion de 43 gr. Se folosesc pentru ca se arunca mult mai bine decit alte marci . mai merge si ala de la Yo-Zuri , Hydro , de 25 gr. , modelu ala cu fruntea mai lata , aplatizata , modelu ala cu frunte rotunda ...inca nu ma convinge .
Fir Intins!!!