zargan la mare

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
GIGA
junior
junior

Mesaj de GIGA » 02 Ian 2008, 10:01

dragos74 scrie:cam cat de mare e lufarul asta cenacop?
si ce diferenta e intre el si lufarul ''normal''?
si gica...cum mai stam cu prezenta stavridelui pe la noi?
multumesc

Dimensiunea optima ptr a prinde cenacopul la taparina este de aprox 3-400 gr si asa exista riscul de a inghiti carligul 0/1 si a ataia firul 0,40 cenacopul si lufarul este acelasi peste decat ca lufarului mai mic de 500 gr. i se spune cenacop. lufarul nu-l poti prinde decat la linguri masive 90-120 gr. fiind un peste fff naravaseste o placere sa te lupti cu el ...dril... In cea ce priveste stavridul anul 2007 a fost un an bun de pescuit ,am avut ocazia sa ies cu o barca dotata cu sonar in momentul in care trecea pe sub barca bancul de stavrid se umplea displeiul sonarului cu o mare pata neagra Este o frumusete sa pescuiesti la taparina Din barca se practica un alt fel de pescuit... in deriva... adica in momentul in care dai de peste arunci lansetele si te lasi purtat de curent fara sa arunci ancora in felul asta 90 % sanse sa te deplasezi in aceasi directie si cu aceasi viteza cu bancul de peste. Dupa parerea mea Marea neagra incepe incet sa-si revina dar atata timp cat functioneaza combinatul petrochimic de la midia navodari principalul poluator, mai greu

dragos74
veteran
veteran

Mesaj de dragos74 » 02 Ian 2008, 13:24

gica dar ai prins si de ppe mal stavrizi sau doar in larg
iar lufarul in general se apropie de mal sau e necesar sa iesi cu barca :?:

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 02 Ian 2008, 13:35

Vad ca te-ai obsesionat cu lufaru hahaha!!!

Fir Intins!!!

ovidiu14
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu14 » 02 Ian 2008, 13:38

dragos eu l-am intalnit si la mal
daca imi aduc aminte bine SF-ul m-a lamurit ca e el
recunosc nu stiam cine ataca asa nebun in mal
l-am incercat atunci cu rotativa si am avut un atac nebun dar atat
insa erau destul de multi in mal...din ce am reusit sa vad bucati destul de mic insa sub 400gr
Clubul Sportiv al Pescarilor de Rapitori
Imagine

Daca accepti orice , asteapta-te la orice ! 14

dragos74
veteran
veteran

Mesaj de dragos74 » 02 Ian 2008, 14:58

razi tu razi SF dar cand ti-oi trimite anul asta niste poze.... :shock:
....tot mai sper si eu ca poate poate ca de cand cu autostrada poate ajung si eu mai des la un pescuit in mare..
Ovidiu si eu l-am gasit in mal din cand in cand cand imi reteza chefalii ca o ghilotina dar niciodata nu am dat dupa el

dragos74
veteran
veteran

Mesaj de dragos74 » 02 Ian 2008, 15:00

tare interesant ar fi sa te duci special dupa lufar sa-i sti obiceiurile si locurile unde poti sa-l gasesti in mal dar nu din intamplare :wink:

dragos74
veteran
veteran

Mesaj de dragos74 » 02 Ian 2008, 15:05

...si in final sa-i dai o musca (streemer)...ehe.. :)
si ce superb art fi sa-l gasesti intr-o zona de plaja cu mai vezi pe la aia prin australia ...

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 02 Ian 2008, 15:07

Cred ca principala problema ii temperatura apei in Marea Neagra , altfel nu prea sint rapitori care sa-i faca concurenta .
Urmaresc doua forumuri spaniole si pe italieni de la seapin , daca o sa va uitati , majoritatea , cam 70-80% din lufari is prinsi in suprafata , walkere , dar mai ales poppere . restu se impart intre minowuri , bucktail jigs , si chestii metalice ( metal jiguri lucrate liniar , dar si clasicul dinti de ferestrau ). Am dat vreo doi-trei ani dupa "sfaturi" , am prins alti pesti , dar nu lufari . Ba chiar am ajuns sa zic ca nu exista in zona , desi problema era ca eu mergeam cu ochii inchisi hahaha!!!
Cei care il cauta , cauta in special locuri unde obisnuiesc sa se adune , in primu rind chefali , labani si dupa aia alti pesti , tip stavrizi . Un lufar la trei kile nu are nici o problema in a ataca un laban la kil . De cind dau in mare nu am vazut manifestari de lufari ca-n filmele documentare , am vazut sarind , insa nu faze din alea cu pasari si salturi frenetice . Frenezii , am vazut cu alti pesti , dar nu cu lufari .
Cele mai bune locuri is iesirile de apa dulce , si italieni si spanioli is de acord cu asta , daca careva ajunge in situatia sa imbine placutu cu utilu , va uitati pe harta .
Se intimpla in unii ani sa se adune bancuri de zeci-sute de mii de exemplare si care pina nu-i rareste cineva is fac de cap , un lufar ii la fel de rau ca un pitbull , is ani in care se vad manifestari in suprafata , is mai usor de prins , insa nu-i ala pescuitu la lufar .
Nu se prind multe bucati , rar cind iei citiva intr-o partida , exceptiile is rare , si in majoritatea partidelor nu prinzi . Putini care vor sa prinda , ajung sa si prinda . Chiar dupa ce stiam , aproximativ , cum sa-i iau ,aveam deja destui prinsi in spate , am avut pina la 15 partide , fara sa prind nici unu . Am colegi pe care i-am dus , dar nu au reusit sa prinda unu pina acuma . Exista un video de jumate de ora , se vede acolo cum dau , ii o intilnire intre forumisti , de dimineata pina seara , vreo 30 de persoane prind un singur lufar , si asta intr-o zona buna ( intre atitia reusesc sa agate ceva pesti neregulamentar , adica japca , insa prind un singur lufar ) . Lucru asta nu se intimpla in apa dulce .
Se intimpla de multe ori sa vina dupa naluca si sa nu o atace , in general prefera viteza , ii atrage , insa si miscarile din incheietura produc muscaturi . Citeodata , cind is valuri , in momentu cind se intilneste cu naluca , valu o ridica ( popper ) , se intimpla sa-i vezi in val , 2-3-4 bucati , insa nu tot timpu pun botu , de fapt mai mult nu pun .
As mai putea scrie , da ma opresc , ca o concluzie , ii un peste pentru psihopati hahaha!!!

Fir Intins!!!

dragos74
veteran
veteran

Mesaj de dragos74 » 02 Ian 2008, 15:20

atunci eu sunt psihopatul :)

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 02 Ian 2008, 15:26

dragos74 scrie:...si in final sa-i dai o musca (streemer)...ehe.. :)
si ce superb art fi sa-l gasesti intr-o zona de plaja cu mai vezi pe la aia prin australia ...
Acuma am vazut ca scrii , merge greu cu scrisu la mine .
Italienii de pe seaspin zic ca temperatura buna , a apei normal , ii de 16 grade , insa poti sa-l prinzi si pe apa mai rece .Ar fi de studiat chestia , vazut ce temperaturi is prin Marea Neagra in diferitele luni ale anului . In cea ce priveste musca , ghizii de pescuit arunca poppere sau alte naluci de suprafata , la care le dau cirligele jos , si ii atrag , iar clientii le baga musca la bot , altfel , ii mai greu ( da si gloria ii mai mare ) . Tre sa lansezi la distanta buna de mal , si naluci voluminoase .

In cea ce priveste pozele , le-am pierdut pina in decembrie . Tot ce am facut , am facut degeaba .S-o stricat calculatoru , acuma am altu , l-am dus la unu sa-l vada , da nu am mai recuperat nimic . Partea tare ii ca de Craciun s-o dus si camera pe pluta , am mai ramas cu ceva din decembrie( banuiesc , tre sa fac rost de un cablu ) . Haloseala se plateste , acuma tre sa-mi iau si camera .

Fir Intins!!!

Scrie răspuns