Cred ca principala problema ii temperatura apei in Marea Neagra , altfel nu prea sint rapitori care sa-i faca concurenta .
Urmaresc doua forumuri spaniole si pe italieni de la seapin , daca o sa va uitati , majoritatea , cam 70-80% din lufari is prinsi in suprafata , walkere , dar mai ales poppere . restu se impart intre minowuri , bucktail jigs , si chestii metalice ( metal jiguri lucrate liniar , dar si clasicul dinti de ferestrau ). Am dat vreo doi-trei ani dupa "sfaturi" , am prins alti pesti , dar nu lufari . Ba chiar am ajuns sa zic ca nu exista in zona , desi problema era ca eu mergeam cu ochii inchisi hahaha!!!
Cei care il cauta , cauta in special locuri unde obisnuiesc sa se adune , in primu rind chefali , labani si dupa aia alti pesti , tip stavrizi . Un lufar la trei kile nu are nici o problema in a ataca un laban la kil . De cind dau in mare nu am vazut manifestari de lufari ca-n filmele documentare , am vazut sarind , insa nu faze din alea cu pasari si salturi frenetice . Frenezii , am vazut cu alti pesti , dar nu cu lufari .
Cele mai bune locuri is iesirile de apa dulce , si italieni si spanioli is de acord cu asta , daca careva ajunge in situatia sa imbine placutu cu utilu , va uitati pe harta .
Se intimpla in unii ani sa se adune bancuri de zeci-sute de mii de exemplare si care pina nu-i rareste cineva is fac de cap , un lufar ii la fel de rau ca un pitbull , is ani in care se vad manifestari in suprafata , is mai usor de prins , insa nu-i ala pescuitu la lufar .
Nu se prind multe bucati , rar cind iei citiva intr-o partida , exceptiile is rare , si in majoritatea partidelor nu prinzi . Putini care vor sa prinda , ajung sa si prinda . Chiar dupa ce stiam , aproximativ , cum sa-i iau ,aveam deja destui prinsi in spate , am avut pina la 15 partide , fara sa prind nici unu . Am colegi pe care i-am dus , dar nu au reusit sa prinda unu pina acuma . Exista un video de jumate de ora , se vede acolo cum dau , ii o intilnire intre forumisti , de dimineata pina seara , vreo 30 de persoane prind un singur lufar , si asta intr-o zona buna ( intre atitia reusesc sa agate ceva pesti neregulamentar , adica japca , insa prind un singur lufar ) . Lucru asta nu se intimpla in apa dulce .
Se intimpla de multe ori sa vina dupa naluca si sa nu o atace , in general prefera viteza , ii atrage , insa si miscarile din incheietura produc muscaturi . Citeodata , cind is valuri , in momentu cind se intilneste cu naluca , valu o ridica ( popper ) , se intimpla sa-i vezi in val , 2-3-4 bucati , insa nu tot timpu pun botu , de fapt mai mult nu pun .
As mai putea scrie , da ma opresc , ca o concluzie , ii un peste pentru psihopati hahaha!!!
Fir Intins!!!