zargan la mare
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
Aici in Pacificul de sud prind zargan (piper) in felul urmator: gasesc un loc cu curent f slab shi apa curata. pun intr-o galeata paine , sardele shi apa, dupa care zdrobesc totul pana devine o pasta gretzoasa... Din minut in minut arunc in apa din nada asta. Dupa cateva minute se strang zarganii festival! Cu o pluta mica shi 2 carlige suuuper mici, la maxim 30 cm adancime incepi sa-i prinzi unul dupa altul. Ca momeala folosesc tentacule minuscule de calmar pt ca rezista la mai multe mushcaturi, dar potzi folosi viermushi, bucatzi minuscule de peshte, peshtishori f mici sau chiar bucatzi de paine. Zarganul viu in carlig e una dintre cele mai tari momeli pt peshte mare!
In ceea ce priveshte chefalul, aici sare la spinning aproape la orice artificiala mica . Am prins shi cu woblere de Cozma mici... hehehhe... (pana mi-au ruginit ancorele la ele). Dar asta e chiar neesentzial pt ca aici chefalul (mullet) haleshte chiar orice, de la paine la porumb...
In ceea ce priveshte chefalul, aici sare la spinning aproape la orice artificiala mica . Am prins shi cu woblere de Cozma mici... hehehhe... (pana mi-au ruginit ancorele la ele). Dar asta e chiar neesentzial pt ca aici chefalul (mullet) haleshte chiar orice, de la paine la porumb...
Am uitat sa precizez ca cel mai mare zargan care eu l-am prins era de ~500 g. Dar printre cunostintele mele sint unii care au prins pina la aproape 800 g, dar extrem de rar. Greutatea cea mai obisnuita e de 250-400 g. Zic asa pt ca sub 250 g eu ii eleberez neconditionat. Si peste 250 g pastrez doar citeva bucati cit fac ca sa maninc proaspat.
Expert in a invata rima sa inoate.
zargan
unde pot prinde zargan la noi? in ce statiune?
va multumesc pt raspunsuri.
va multumesc pt raspunsuri.

zargan
se prinde la fisiute de peste, (chefal), dimesiune: cit 2 betze chibrit
alaturate
pluta mica
si tragi usor prin apa, dimineatza cind e linistita
trebuie barca cred la mangalia
am prins asa la halkidiki, vazut la localnici
fisiutza trebuie sa aiba obligatoriu piele pe o fatza
alaturate
pluta mica
si tragi usor prin apa, dimineatza cind e linistita
trebuie barca cred la mangalia
am prins asa la halkidiki, vazut la localnici
fisiutza trebuie sa aiba obligatoriu piele pe o fatza
Re: tudor
Desi eu nu sunt Tudor incerc sa-ti dau un raspuns la intrebarea ta.bisi scrie:ok tudor dar ce alte specii de pesti se pot prinde in mare la artificiale?
Nu pot sa-ti spun ce specii se prind la artificiale in MAREA NEAGRA in afara de lufar,dar pot sa-ti spun ca in Golful Mexic de pe mal prind multi pesti in special la jig(calcan,speckled trout=pastrav de mare,red drum =red xxx,black drum,croaker ,withing,spanish mackerel etc.).
Daca eu prind aici la jig calcan probabil ca se poate prinde si in Marea Neagra,insa trebuie sa stii unde sa il cauti si cu ce plastic,sau alta naluca sa pescuiersti.
Aici nu pescuieste nimeni sa prinda zargan,desi sunt destui,deoarece sunt alti pesti mai mari si mai buni de prins.
Jean Scurtu
Am prins cu ani in urma zargan cu taparina cand dadeam dupa stavrid.S-a rasucit f mult firul pe ciocul lui sbtire si lung si s-a incretit urat de tot.Deci poate fi pescuit cu taparina sau streemere legate inaintea unei linguri alungite asemanator monturii de avat .
Chefal la musca o sa vezi la topicul''Pt. dragos74'' deschis de cosmin la sectiunea fly fishing...erau niste filmulete interesante si iti descrie si musca in unul din ele.
Chefal la musca o sa vezi la topicul''Pt. dragos74'' deschis de cosmin la sectiunea fly fishing...erau niste filmulete interesante si iti descrie si musca in unul din ele.
Re: zargan
[quote="bisi"]unde pot prinde zargan la noi? in ce statiune?
Dupa parerea mea cel mai bun loc de prins zargan
este Digul de sud al portului Cta mai exact zona Agigea mai greu de intrat in port fara libera trecere dar se poate rezolva platind o taxa de acces in zona, Din proprie experienta iti pot spune ca zarganul nu se prinde decat accidental la noi in marea neagra.Nu poti spune ...Ma duc la zargan...ptr ca nu ai cum . eu mergand ff des la pescuitul stavridelui pe digul de care spuneam ,intamplator gaseam bancurile de zargan la suprafata apei ,ai sa remarci imediat fenomenul dupa sariturile pe care le face dupa maruntis.Atunci prindeam cateva buc la aceasi taparina cu care dadeam dupa stavride dar evoluand cu ea la linia apei cca 30-50 cm.cu un plum fusiform de aprox 30 gr...deci un plumb usor.... adancimea apei acolo avand cam 15 m.Dar iti pot spune ca mult mai spectaculos este atunci cand prin zona sunt bancuri de lufar mic [ cenacop ] la acesta se pescuieste tot cu taparina dar cu carlige mult mai mari ca cele ptr stavride Atunci cand dai dupa stavride si remarci ca se usureaza taparina ,,,adica ramai fara carlige fi sigur ca este lufarasul prin zona ,acesta taind firul
Dupa parerea mea cel mai bun loc de prins zargan
este Digul de sud al portului Cta mai exact zona Agigea mai greu de intrat in port fara libera trecere dar se poate rezolva platind o taxa de acces in zona, Din proprie experienta iti pot spune ca zarganul nu se prinde decat accidental la noi in marea neagra.Nu poti spune ...Ma duc la zargan...ptr ca nu ai cum . eu mergand ff des la pescuitul stavridelui pe digul de care spuneam ,intamplator gaseam bancurile de zargan la suprafata apei ,ai sa remarci imediat fenomenul dupa sariturile pe care le face dupa maruntis.Atunci prindeam cateva buc la aceasi taparina cu care dadeam dupa stavride dar evoluand cu ea la linia apei cca 30-50 cm.cu un plum fusiform de aprox 30 gr...deci un plumb usor.... adancimea apei acolo avand cam 15 m.Dar iti pot spune ca mult mai spectaculos este atunci cand prin zona sunt bancuri de lufar mic [ cenacop ] la acesta se pescuieste tot cu taparina dar cu carlige mult mai mari ca cele ptr stavride Atunci cand dai dupa stavride si remarci ca se usureaza taparina ,,,adica ramai fara carlige fi sigur ca este lufarasul prin zona ,acesta taind firul