Varga "universala"

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 22 Iul 2005, 11:39

daca este identica cu prestige era okuma sierra. practic e acelasi lucru, doar ca prestige model 1 e mai mare si se vinde sub marca cabelas.

Septimiu
senior
senior

Mesaj de Septimiu » 22 Iul 2005, 11:44

eugen scrie:daca este identica cu prestige era okuma sierra. practic e acelasi lucru, doar ca prestige model 1 e mai mare si se vinde sub marca cabelas.
Okuma Sierra este identica cu Cabela's Prestige.
Mulineta de care zicea MihaiV nu era Sierra (era tot Okuma dar nu Sierra) cel putin eu asa tin minte.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 22 Iul 2005, 12:21

se poate

crisp
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de crisp » 22 Iul 2005, 13:21

Eu am luat de la arw okuma airframe (nu airstream) cl 4/6 (large arbour) are frana progresiva, tamburul este larg (si large :)) )este destul de usoara, este ieftina (800 k ), deocamdata sunt multumit de ea. In general pestii ii vei "tine" din snur, cu aceasta clasa nu vei prinde stiuci de 5 kg ca sa ai nevoie de o super mulineta. Incearca airframe-ul macar de curiozitate si daca nu iti f mult timp sa ajungi la arw.
Mentionez ca parerea mea nu este avizata deoarece sunt incepator si nu am mai incercat decat 2 mulinete deci nu am multi termeni de comparatie.
Snur intins!
Pescuiesc de placere, mi-e prea lene sa plimb pesti morti.

Codrut
junior
junior

mulineta

Mesaj de Codrut » 22 Iul 2005, 16:48

Mulineta caraitoare si de care trebuie sa uiti probabil ca este cea de plastic tip "S" de la Okuma si cu frana click and pawl. Sierra in schimb este o mulineta care prin disponibilitate si pret nu prea are combatant pe piata noastra. Are rulment pe role, suficient de usoara cat sa nu deranjeze, iar frana, daca aveti la ce s'o folositi, este suficient de buna, chiar asa cu plaja ingusta. Plus husa de neopren care este mult mai bine facuta decat la mulinete branduite de cei mari. Sigur, nu ajuta asta pe nimeni dar este inclusa in pret. Am avut doua, acum am una singura si singura chestie care justifica pretul scazut este calitatea/procedeul de vopsire, vopseaua nerezistand la zgarieturi, asta in cazul in care intereseaza pe cineva.
Cabelas Prestige este aceeasi mulineta cum de ceva timp GLoomis Venture este aceeasi mulineta cu Shimano Ultegra. Cu un minus pentru varianta Loomis, cea originala Shimano fiind de departe mult mai bine finisata.

marcelm
junior
junior

Mesaj de marcelm » 22 Iul 2005, 17:01

eugen scrie:am eu una. e ok, dar o sa scap de ea cat de curand.

mi se pare stupid ca nici un magazin nu iti ofera posibilitatea sa iei si si tambururi de rezerva. daca se hotaraste omul ca mai are nevoie de inca un snur pentru acelasi bat tree musai sa-ti mai iei inca una. asta nu prea face sens.

altfel, ce sa zic, e ok, eu n-am grija de scule, nisip, apa, whatever, nu am uns-o niciodata si pana acuma n-a picat desi scoate niste zgomote de rasnita. dar nu prea vad ce-ar putea sa pice cat timp nu prea o folosesti practic.

daca mergi pe linkul de mai jos ai sa gesesti si role de rezerva.
vezi partea de mai jos unde scrie Ersatzspule

http://www.rk-flyfishing.de/html/body_s ... uFliRollen

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 22 Iul 2005, 20:16

multumesc marcel, dar chiar am rezolvat problema cumparandu-mi o alta mulineta.

oricum site-ul tau e german, eu nu stiu limba si nu am prieteni pe acolo. in plus scorurile la scule in europa sunt mult umflate fata de cele din US. stiu pentru ca am vazut preturi si in austria si in italia si erau big big big.

si pe site-ul trimis de tine, 60 Euro pt o sierra, daca inteleg eu bine, e un pret sensibil mai mare decat cel de la arrow.

Electron
junior
junior

Mesaj de Electron » 24 Iul 2005, 08:39

Am gasit o varga de musca clasa 4-5 in bazarul de la mine din oras. Era din 3 bucati si lungime de 2.7 m. Avea chiar si maner de pluta si era la pretul de 800.000 lei. Sunt sigur ca nu o recomandati si o sa-i gasiti tot felul de defecte, dar cred ca pentru inceput e buna pana invat miscarile si prind si niste pesti.

rough boy
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de rough boy » 25 Iul 2005, 08:44

Am gasit o varga de musca clasa 4-5 in bazarul de la mine din oras. Era din 3 bucati si lungime de 2.7 m. Avea chiar si maner de pluta si era la pretul de 800.000 lei. Sunt sigur ca nu o recomandati si o sa-i gasiti tot felul de defecte, dar cred ca pentru inceput e buna pana invat miscarile si prind si niste pesti.
De cine e facuta?

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 25 Iul 2005, 08:59

Electron scrie:Am gasit o varga de musca clasa 4-5 in bazarul de la mine din oras. Era din 3 bucati si lungime de 2.7 m. Avea chiar si maner de pluta si era la pretul de 800.000 lei. Sunt sigur ca nu o recomandati si o sa-i gasiti tot felul de defecte, dar cred ca pentru inceput e buna pana invat miscarile si prind si niste pesti.
Daca nu ne zici ce scrie pe ea ...
Poate o fi vreun Loomis sau Sage de furat si ala nu stie ce vinde! :lol:

Scrie răspuns