Varga "universala"

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: Adelin, johnnybravo, tudor, Moderatori

Scrie răspuns
Electron
junior
junior

Mesaj de Electron » 25 Iul 2005, 09:18

Cred ca e vreo chinezarie, nu stiu ce firma e. Dar mi-a placut. Am vazut vega de musca in magazin la 1.200.000 si arata prost fata de asta, adica avea varful stramb.
In plus asta de care vorbesc eu are si husa.

rough boy
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de rough boy » 25 Iul 2005, 09:44

Daca nu scrie nimic pe ea atunci de unde stii ca e clasa 4/5?

Oricum daca tie iti place atunci felicitari pentru achizitie. Sper sa-ti fie buna la invatat lanseurile de baza.

Si eu mai arunc cate un ochi la chinezariile din obor dar nu am vazut nici o varga din trei bucati, de-asta mai facut asa curios.

MihaiV
Moderator
Moderator

Re: Lanseta universala

Mesaj de MihaiV » 25 Iul 2005, 12:14

MihaiV scrie:
_Sanya scrie: Ce stiti despre mulinete OKUMA SIERRA 4/5 ?
Poti sa uiti de ea. Mai bine ia-ti alta din comert la acelasi pret.
Mea culpa!
Am fost acum la magazin. Aia nasoala, cu probleme, e Okuma 280S.
Okuma Sierra e in regula.

Electron
junior
junior

Mesaj de Electron » 27 Iul 2005, 11:19

Varga e Baracuda clasa 4-5, cel putin asa scrie pe ea. Are 10 inele dintre care primul dinspre maner este ceramic. Am luat-o dar n-am apucat sa o testez pe teren. Mai am nevoie de snur si mulineta. Ce recomandari aveti in privinta asta?
PS: mi-ar placea o varga de bambus.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 27 Iul 2005, 12:47

Nu merita sa investesti mult in mulineta, pentru apele de la noi. Cele de 40-50 lei sunt ok la inceput, pana prinzi gustul si iti dai seama ce vrei si daca ramai pe echipamentul initial sau faci upgrade.

Electron
junior
junior

Mesaj de Electron » 28 Iul 2005, 12:24

Am vazut o mulineta de plastic Trabbuco la 28 lei si arhicunoscutul snur Ron Thompson la 45 lei. I-am cerut vanzatoarei sa-mi aduca unul DTF #4. Sa vad daca mi-a adus...

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 28 Iul 2005, 15:16

Electron scuze, dar gresesti profund cand optezi catre ce e mai ieftin.

Cei bine intentionati si nu au fost putini ti-au recomndat o lanseta de cel putin 1.800.000lei Energo sau Ron Thomson. Firul Ron Tho e un dezastru
si mai bine incerci un Scientific Angler Companion sau Air Cel in jur 1.000.000 lei sau putin peste dar face toti banii. Sa incepi cu asemenea echipament te face cel mult sa te lasi sau sa arunci banii. Poti sa fi casterul lui peste dar calitaeta lansetei si a firului influenteaza negativ potentandu-se.

Daca nu esti maso incepe cu ceva decent macar...... e pe pielea ta.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 29 Iul 2005, 07:55

Varga a luat-o fara sa intrebe pe forum. Mulineta nu conteaza. Snurul chiar conteaza, asa ca merita luat unul bun.

Electron
junior
junior

Mesaj de Electron » 29 Iul 2005, 15:16

Da, probabil ca gresesc cand optez pentru ce e mai ieftin, dar nu am avut la dispozitie prea multi bani, adica nu-mi ajungeau nici de varga pe care o propui tu.
Ceea ce vreau sa iau (pana acum doar varga) e doar ca sa invat aruncarile si sa mai prind si cate un peste. Daca chiar e sa-mi placa fly fishingul atunci am sa fac un upgrade la un echipament mai bun (daca o sa dispun de bani). In plus ia ganditiva, daca incepi cu un echipament modest si inveti sa lansezi bine cu el cand treci pe unul mai bun nu o sa-ti fie mai usor?

Si nu, nu sunt maso :D

Electron
junior
junior

Mesaj de Electron » 29 Iul 2005, 15:24

Si inca ceva: oricum anul asta nu ajung sa pescuiesc la pastrav (desi sunt 20 km pana la munte), deoarece nu am inca permis. Deocamdata pescuiesc doar la clean. Era un topic pe aici in care cineva spunea ca Ron Thomson e OK pentru clean, dar nimic mai mult.

Scrie răspuns