Varga "universala"
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
- redkid
- utilizator constant
Daca iti iei un bat prost o sa devi frustrat p malul apei, in loc sa fie o placere... Un bat energo de 4/5 si un fir airflo sau scientific angler,ceva DT 5 + o mulineta sunt bune si sa inveti dar le vei putea folosi si mai tarziu fara probleme.Parerea mea e ca "schimburile" de echipament te ard mai tare la buzunar... unu sa inveti sa lansezi,unu de incepator,mediu,etc... Parerea mea!

Muta-ti gandul. Nu se merita.Vezi ca s-a mai discutat despre asta in topicul"Ron Thompson Fly Lines" putin mai jos. Si vezi ca gresesti cand spui ca:
[/quote]In plus ia ganditiva, daca incepi cu un echipament modest si inveti sa lansezi bine cu el cand treci pe unul mai bun nu o sa-ti fie mai usor?
[/quote]In plus ia ganditiva, daca incepi cu un echipament modest si inveti sa lansezi bine cu el cand treci pe unul mai bun nu o sa-ti fie mai usor?
...pana sa inveti tu sa lansezi cu echipamentul asta ("modest" cu indulgenta) este posibil sa te apuce frustrarea si sa te lasi de tot, asta mai ales daca nu va fi nimeni care sa-ti arate langa tine cand vei incerca primele lanseuri.
Si eu sunt incepator si am avut in uz snurul asta de care pomenesti tu si am uitat repede de el. Asa ca nu te invat de rau cand iti scriu:
NU-l CUMPARAAAAAA!!!!!!![]()
![]()
![]()
Stiti cu ce am inceput eu la spinning? Cu o lanseta telescopica de rahat de 2.1 m luata de nu mai stiu unde. Si ce credeti? A prins peste. Si chiar mult. Deci, daca credeti ca acesta este un forum al celor care isi prezinta sculele lor de multi bani e un mare pacat. Eu sunt sigur ca pot face treaba buna si cu un bat de 80 de lei si un fir de 50, fie el si Ron Thomson. Si as mai putea spune ca 50 de lei e prea mult pentru 27 m de fir, fie el si de musca. Dar asta e...
Si nu, nu m-am enervat
Si nu, nu m-am enervat

Ti-am zis doar ce sa urmaresti, daca vrei sa asiguri si o oarecare calitate a ceea ce cumperi. Daca vrei doar sa iesi cat mai ieftin atunci discutia e fara rost. Normal ca vei prinde peste cu orice. Pot sa prind peste la musca chiar si cu un bat de spinning sau cu unul de alun, pot folosi for chirurgical in loc de snur, pot folosi 5 m de snur pe care il arunca unul care-si schimba snurul.
Ai primit niste sfaturi, vei actiona cum vei crede. Nu se da nimeni rotund cu ce scule are. Nu cred ca ai vazut asta in mesajele anterioare.
Ai primit niste sfaturi, vei actiona cum vei crede. Nu se da nimeni rotund cu ce scule are. Nu cred ca ai vazut asta in mesajele anterioare.
Tot ce ai spus e mai mult decat corect! Eu cred ca echipamentele de multi bani se justifica, in primul rand atunci cand ai bani, si in al doilea rand atunci cand esti foarte pretentios, vrei finete.
Eu pescuiesc cu lanseta mea telescopica si pot spune ca e incomoda, arunc destul de greu cu ea. La fel si firul: un monofilament prost cu pretentii de magazin care nici macar nu se preteaza la spinning. Ceea ce e important de retinut este faptul ca ma descurc destul de bine cu ele. Cu atat mai mult cred ca ma voi descurca cu o varga mult mai usoara si mai eleganta (chiar si de 800.000) si cu un snur de 500.000
Cineva mi-a spus (referindu-se la chinezisme, dar la alt tip de produse) ca daca stii ce sa faci cu ele sunt foarte bune. Si inclin sa-i dau dreptate.
Multumesc tuturor pentru sfaturi, poate ca de unele o sa tin cont (chiar si de cel referitor la snur).
Eu pescuiesc cu lanseta mea telescopica si pot spune ca e incomoda, arunc destul de greu cu ea. La fel si firul: un monofilament prost cu pretentii de magazin care nici macar nu se preteaza la spinning. Ceea ce e important de retinut este faptul ca ma descurc destul de bine cu ele. Cu atat mai mult cred ca ma voi descurca cu o varga mult mai usoara si mai eleganta (chiar si de 800.000) si cu un snur de 500.000
Cineva mi-a spus (referindu-se la chinezisme, dar la alt tip de produse) ca daca stii ce sa faci cu ele sunt foarte bune. Si inclin sa-i dau dreptate.
Multumesc tuturor pentru sfaturi, poate ca de unele o sa tin cont (chiar si de cel referitor la snur).
In privinta firului chiar trebuie sa va dau dreptate pentru ca am fost azi la magazin sa vad daca au adus firul pe care l-am cerut. Intr-adevar firul asta are o groaza de memorie pentru ca l-am vazut ca statea arcuit chiar si pe rola aia. Cand am vazut prima oara firul (un WF 4 F) nu mi s-a parut a avea atata memorie, dar dupa ce au adus DT 5 F asta chiar era "memorabil". Am sa mai astept un timp pana mai fac rost de bani si am sa iau unul dintre cele recomandate de voi. E nasol can nu ai propriul salariu, adica cand nu ai ajuns sa ai unul.
Se poate si cu card de debitCiobi scrie:aveti idee de vreun site din afara care trimite si in romania, iar plata se poate face fara carte de credit ?

Da' de ce nu iti place cu card? E mult mai convenabil si mai usor decat sa platesti ramburs sau prin alta metoda. In pus comisioanele sunt mai mici (sau chiar 0) pentru operatiuni cu carduri.
Legat de site-uri care trimit in Romania ....cred ca majoritatea.