Varga "universala"

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 21 Iul 2005, 13:20

am eu una. e ok, dar o sa scap de ea cat de curand.

mi se pare stupid ca nici un magazin nu iti ofera posibilitatea sa iei si si tambururi de rezerva. daca se hotaraste omul ca mai are nevoie de inca un snur pentru acelasi bat tree musai sa-ti mai iei inca una. asta nu prea face sens.

altfel, ce sa zic, e ok, eu n-am grija de scule, nisip, apa, whatever, nu am uns-o niciodata si pana acuma n-a picat desi scoate niste zgomote de rasnita. dar nu prea vad ce-ar putea sa pice cat timp nu prea o folosesti practic.

cristian.ene
veteran
veteran

Lanseta universala

Mesaj de cristian.ene » 21 Iul 2005, 15:20

Sanya

Despre lansetele din Romania cateva lucruri bune si multe lucruri naspa.
Bune 1- sunt ieftine dar au inele dezastru adica din aliaje slabe si acoperite cu nu se stie ce.
2- au actiuni ,,originale,, ex.Speziland e parabolica dar puternica pe farf si mult prea elastica spre maner. in plus nu cred ca se incarca pe distante mici cu #4 -toate celelalte lansete au o rezerva mica de putere care le face utilizabile la distante mici si pescuit de finete si in nici un caz pe vant. Ron Thomson desi e mod-fast si lanseaza bine la toate distantele are o actiune rupta tronsonul inferior avand o putere cu 2 clase peste cea inscrisa.
EnergoTeam #4/5 2.60m are un varf progresiv si un tronson inferior care o face utilizabila pana la 14- 17m dupa tehnica fiecaruia real este o #4 si este cea mai armonioasa ca puteri distribuite pe toata lungimea.
Falcon de la Energo e si ea o lanseta buna ,doar ca e fast si e mai dificila pentru incepatori deci nu o recomand .

Pe scurt cele care raman sunt EnergoTeam 4/5 2.60m pentru cei care vor o singura lanseta pentru salmonide si clean fara sa exagereze cu marimea mustelor si Ron Thompson #5/6 2.75m lac sau rauri mari la clean.

cristian.ene
veteran
veteran

lansete pentru ,,oricine,,

Mesaj de cristian.ene » 21 Iul 2005, 16:01

E bine totusi sa renuntati la oferta din Romania si sa va orientati catre oferta de low price de laCabela`s care oferta o calitate mult superioara a designului blank-ului dar componente tot modeste ca inelele si care pot fi inlocuite.
1. In topul acste categorii se afla Cabela`s Traditional actiune moderate pret 59$. Pentru pastrav puteri alege modelul 803 (8ft.#3) pentru finete
si 864, 865 ca lansete ,,universale,,. Firul din combo e WF si uneori cam greu , mulinete CSR e buna dor modelul 1, 2 e prea greu.
2. Combo-urile Cabela`s Letort (8`6``ft #5)si Willoow Creek(8ft.#4.4pcs.) e sunt remacabil de elastice si placute in pescuit, mulimea Cahill e functionala + tub si firtotul la 100$ - totul incomparabil cu ce se afla pe aici. Punctul slab tot inelele , pozitionatea pe splin dar calitativ sunt totusi mai bune decat cele din mag. de la noi.
3. Three Fork tot bune tot moderate ceva mai stiff cele mai bune 763, 865, 866 bune si cele de 9 ft.

Daca puteti uitati de Cormoran, Energo sau Falcon daca nu ......merg si astea pana puteti sa aduceti macar un combo Cabela`s.

Septimiu
senior
senior

Mesaj de Septimiu » 22 Iul 2005, 09:10

eugen scrie:am eu una. e ok, dar o sa scap de ea cat de curand.

mi se pare stupid ca nici un magazin nu iti ofera posibilitatea sa iei si si tambururi de rezerva. daca se hotaraste omul ca mai are nevoie de inca un snur pentru acelasi bat tree musai sa-ti mai iei inca una. asta nu prea face sens.

altfel, ce sa zic, e ok, eu n-am grija de scule, nisip, apa, whatever, nu am uns-o niciodata si pana acuma n-a picat desi scoate niste zgomote de rasnita. dar nu prea vad ce-ar putea sa pice cat timp nu prea o folosesti practic.
Am intrebat la Arrow Cluj de tamburi de rezerva pentru Sierra si Dl. Nicu mi-a spus ca s-ar putea sa primeasca.

Nu stiu cum ar putea sa faca "zgomot de rasnita"... eventual da tamburul jos si curata axul.

MihaiV
Moderator
Moderator

Re: Lanseta universala

Mesaj de MihaiV » 22 Iul 2005, 09:38

_Sanya scrie: Ce stiti despre mulinete OKUMA SIERRA 4/5 ?
Poti sa uiti de ea. Mai bine ia-ti alta din comert la acelasi pret.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 22 Iul 2005, 09:42

Septimiu scrie:Nu stiu cum ar putea sa faca "zgomot de rasnita"... eventual da tamburul jos si curata axul.
Face! N-ai auzit-o miercuri pe aia? Zgomotul e cea mai mica problema a ei!

rough boy
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de rough boy » 22 Iul 2005, 10:19

MihaiV:
Zgomotul e cea mai mica problema a ei!
Sunt probleme care apar in timp sau de constructie?
Te intreb pentru ca si eu am una si vreau sa stiu daca ar fi cazul sa o marit.

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 22 Iul 2005, 11:23

eu zic ca pentru cat costa e o mulineta ok, corpul e metalic iar mecanismul e foarte simplu. in principiu chestiile simple se strica mai greu. ca mai caraie si mai face figuri la pretul asta e normal, dar de stricat complet nu prea vad cum.

partea proasta e cu tamburul care-i ingust, cred ca sunt mult mai faine mulinetele large arbor. dar acuma pentru clasele astea mici unde n-ai nevoie de frana si snurul tree doar sa stea si el undeva, e super ok.

septimiu, multumesc ca te-ai interesat! am facut si eu asta pe la noi si mi-au zis ca nu au si nu aduc. prin urmare mi-am comandat alta. pe asta o s-o fac cadou unui prieten imediat ce-mi vine cealalta.

Septimiu
senior
senior

Mesaj de Septimiu » 22 Iul 2005, 11:31

MihaiV scrie: Face! N-ai auzit-o miercuri pe aia? Zgomotul e cea mai mica problema a ei!
Daca bine tin minte nu era Sierra. Sierra e din aluminiu (aia parca era din grafit) si nu face zgomot deloc la recuperare normala.

Mie imi place si zic ca si calitatea e OK in raport cu pretul (aprox. 130). E identica cu modelul Prestige de la Cabelas (care probabil e mai buna).
Unii zic ca este grea. Mie nu mi s-a parut, dar ce-i drept nu am apucat sa pescuiesc o zi intreaga (inca). Cu frana e alta poveste (are o plaja de reglaj destul de ingusta)...dar la ce pesti avem eu zic ca nu ar fi o problema.

Mie nu imi pare rau ca am luat-o si daca aduc si tamburi de rezerva...

Septimiu
senior
senior

Mesaj de Septimiu » 22 Iul 2005, 11:36

eugen scrie:septimiu, multumesc ca te-ai interesat! am facut si eu asta pe la noi si mi-au zis ca nu au si nu aduc. prin urmare mi-am comandat alta. pe asta o s-o fac cadou unui prieten imediat ce-mi vine cealalta.
Mie asa mi-a zis la magazinul din Cluj... Acuma nu stiu ce sa zic... vom vedea!
Dar nu vad de ce nu pot sa aduca atata timp cat ei sunt importatori Okuma in Rom. si in catalogul de la Okuma exista! Poate ne lamureste MariusC!?

Scrie răspuns