Varga "universala"

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Luci
veteran
veteran

Mesaj de Luci » 18 Iul 2005, 19:12

de ce " cu siguranta clasa 3 nu e recomandabila"??
justifica afirmatia ta. Eu, consider ca e chiar recomandabila pt toate tipurile noastre de rauri de munte! Eu, am fost nevoit sa pescuiesc pe lac cu # 3 si m-am descurcat mai bine decat multi cu #6 sau #5 dar recunosc ca e recomandabila o clasa #5 pt rauri mari si lacuri....
Nu mai spun ca aproape toti, daca stiu bine, daca nu chiar toti, din echipa Romaniei, pescuiesc cu clase # 3 in Suedia, unde raurile sunt cat Oltul si Muresul de mari, daca nu si mai mari... Sa mai spun ca tot cu clase #3 pescuiesc pe lac? ( e drept , sunt intre 9 si 10')...

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 19 Iul 2005, 09:22

Din pacate discutia asta e oarecum fara finalitate, magazinele de la noi oferind practic numai lansete 4/5 si 5/6.
Totusi, imi spun si eu parerea: depinde mult de ce vrei sa faci cu lanseta. Daca iti plac salmonidele, atunci tocmai #3 mi se pare cel recomandabil in tara la noi. Raurile sunt mici, mustele nu prea depasesc #12 (folosind adesea #14-16), asa ca o lanseta clasa 3 cred ca e suficienta. Si stiu destul de multi pescari pe care nu-i intereseaza cleanul, nu-i intereseaza cantitatea de peste, primordiala fiind placerea pescuitului si frumusetea drilului cu un lipan sau pastrav, asa ca pescuiesc exclusiv la aceste specii.
Daca insa vrem sa pescuim la clean si biban ... se schimba situatia.
Din pacate, la PMA nu exista lanseta universala!

cristian.ene
veteran
veteran

Lanseta ,,universala de musca,,

Mesaj de cristian.ene » 19 Iul 2005, 11:11

Ori nu sti sa citesti, ori esti prost. Mai incearca o data, poate intelegi. Prostia si rautatea fac casa buna. Probabil tu poti lansa si un twister de 9 GRAME cu #3 si nu toti sunt la fel de talentati sa inceapa cu pastravul.
Parca la finala nationala se prind cleni pe lac. Se mai intampla asta undeva in lume ? probabil nu.

Luci
veteran
veteran

Mesaj de Luci » 19 Iul 2005, 12:10

Scuzati ca am indraznit sa intreb ceva... Stimate domn!

..un prost... :lol:

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 19 Iul 2005, 12:11

[quote=]Daca iti plac salmonidele, atunci tocmai #3 mi se pare cel recomandabil in tara la noi.[/quote]

Cred ca tu esti prostul care nu stie sa citeasca, daca e sa ma exprim in limbajul tau de mahala, care pare a fi singurul pe care il intelegi. Nu stiu de ce te simti atacat de fiecare data cand cineva isi exprima parerea si nu coincide cu a ta. Esti sigur ca detii adevarul absolut si nu mai ai nimic de invatat? Poate gresim si noi, dar pentru asta am intrat pe acest forum, adica tocmai pentru a schimba pareri si a afla argumente.
P.S. Poate ne explici odata ce e si cu twister-ul de 9 grame cu care dai la pastrav cu lanseta de musca (asta fiind se pare contr-argumentul tau)

Dane, tu ce-ai priceput din mesajele astea? Cred ca ar fi bine sa ne moderezi, pana nu se aprinde focul mai tare

cristian.ene
veteran
veteran

Lanseta pseudouniversala de fly

Mesaj de cristian.ene » 19 Iul 2005, 13:44

UN sfat nu folositi # pare aduc ghinion si daca # nu conteaza incercati cu # 0 sau mai bine #000 si cu muste aproape invizibile astfel puteti avea lanseuri si prezentari virtual perfecte. Daca nu va reuseste incercati un program virtual in care orice musca poate fi lansata cu orice clasa.

Daca nu reusiti intrebati-l pe Luci poate va spune el despre misterele ezoterice ale castingului.

rough boy
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de rough boy » 19 Iul 2005, 13:56

Eu cred ca admin-ul ar trebui sa inchida topicul asta si sa stearga din el postarile malitioase.Electron, user-ul care a deschis topicuil asta si-a primit destule sfaturi si sugestii si ar trebui sa faca abstractie de disputele din finalul topicului si ericum pe aceeasi tema mai exista topicuri din trecut.

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 19 Iul 2005, 14:41

haideti va rog sa pastram discutia intr-o maniera civilizata

Electron
junior
junior

Mesaj de Electron » 20 Iul 2005, 13:20

Gata, nu va mai contraziceti, am inteles ce era de inteles. Clasa 3 pentru profesionisti si clasa 5 pentru incepatori.

_Sanya
veteran
veteran

Lanseta universala

Mesaj de _Sanya » 21 Iul 2005, 13:07

Nu cred ca este asa ceva ! Eu am inceput cu o lanseta de 9" 5/6 dar dupa o luna abea am asteptat sa scap de ea. Imediat am luat un bat 8.6" 4/5 Mitchell Phigane, care isi face treaba si pe riuri mari si pe piriuri de munte. Singura slabiciune a lui e ca pe aceste piriuri te agata mai usor decit cu un bati mai scurt . Tocmai am gindit si eu ca iau un bati intre 2.40-2.55m . Ce stiti despre Cormoran SPECILAND FLY 2,40M/CL.4.5 ?
Ma interseaza daca merge cu fir de 4 , si ce reactie are cu acesta rapid mediu sau lent . Ce stiti despre mulinete OKUMA SIERRA 4/5 ?

Scrie răspuns