Ultra incepator

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
fishi
veteran
veteran

Ultra incepator

Mesaj de fishi » 23 Iul 2008, 07:15

Buna ziua

Doresc sa-mi achizitionez echipament de fly(lanseta+mulineta+fir).Am nevoie de sfaturi .Nu vreau sa investesc mult de la inceput dar nu vreau sa cumpar idiotenii.
Vreau sa pescuiesc clean,avat,rosioara,stiuca.

Dreamer
Moderator
Moderator

Mesaj de Dreamer » 23 Iul 2008, 09:54

E cam aceeasi treaba ca si cu Spinning-ul. Vrei sa pescuiesti la 4 specii, cu 2 tipuri diferite de echipament. Pt rosioara si clean..merge bine ceva clasa 5,iar la stiuca si avat un 7-8.
Nu stiu ce compromis poti face, cu o lanseta 6..sa zicem..la mijloc..e cam dificil de pescuit cu muste mici la clean..si in acelasi timp e dificil si de lansat streamere mai grele pt stiuca.
Intai tre sa te hotarasti ce tip de echipament vrei..ca oferte se tot gasesc :wink:
https://flyfishingoutlet.ro/ - Magazin online de pescuit la musca
http://www.dreamfish.ro/ - Solutii complete pentru piscicultura

Fario_nebunu
veteran
veteran

Re: Ultra incepator

Mesaj de Fario_nebunu » 23 Iul 2008, 10:03

fishi scrie:Buna ziua

Doresc sa-mi achizitionez echipament de fly(lanseta+mulineta+fir).Am nevoie de sfaturi .Nu vreau sa investesc mult de la inceput dar nu vreau sa cumpar idiotenii.
Incredibiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiil, amicul Fishi, pescar cu atatia ani de experienta la pastrav in zona Bv spune acum ca e incepator in ale muscaritului! :lol: Chiar nu pot sa cred asta amice! Adica in anii astia ai dat doar la blinker?

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 23 Iul 2008, 10:56

Fario, daca esti amic cu fishi, discuti treburile astea pe privat.
Aici ii dai sfaturile pe care le-a cerut si cam atat.

fishi
veteran
veteran

Re: Ultra incepator

Mesaj de fishi » 23 Iul 2008, 11:02

Fario_nebunu scrie:
fishi scrie:Buna ziua

Incredibiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiil, amicul Fishi, pescar cu atatia ani de experienta la pastrav in zona Bv spune acum ca e incepator in ale muscaritului! :lol: Chiar nu pot sa cred asta amice! Adica in anii astia ai dat doar la blinker?
da

Cristi E
senior
senior

Mesaj de Cristi E » 23 Iul 2008, 11:03

all in one nu prea se poate,

dar o clasa 5 si lungime 9 ar fi ok pt pastrav, clean, rosioara chiar si ceva avatei si marlite
pt stiuca si avat iti trebe clasa mai mare, sa poti da ca lumea goangele mari.

cred ca e mai bine sa iti iei pt inceput un 5 pana te familiarizezi cu castingul, mustele etc.

fishi
veteran
veteran

Mesaj de fishi » 23 Iul 2008, 11:07

dream_fishing scrie:E cam aceeasi treaba ca si cu Spinning-ul. Vrei sa pescuiesti la 4 specii, cu 2 tipuri diferite de echipament. Pt rosioara si clean..merge bine ceva clasa 5,iar la stiuca si avat un 7-8.
Nu stiu ce compromis poti face, cu o lanseta 6..sa zicem..la mijloc..e cam dificil de pescuit cu muste mici la clean..si in acelasi timp e dificil si de lansat streamere mai grele pt stiuca.
Intai tre sa te hotarasti ce tip de echipament vrei..ca oferte se tot gasesc :wink:
Ma gandeam la un clasa 5(asa ca sa impac toate speciile cautate).Am gasit un combo ,,White River'' din aceasta clasa(adus din USA).Are si fir si mai multe modele de leader si nu mai stiu ce(vinerea asta am sa-l vad si va tin la curent).Ce mai stiu este ca are 5 segmente lanseta si americanii dau cu asa ceva la brown-trout si bass).

Cristi E
senior
senior

Mesaj de Cristi E » 23 Iul 2008, 11:10

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 23 Iul 2008, 11:11

http://www.cabelas.com/cabelas/en/templ ... hasJS=true

Ramane sa te hotarasti ce clasa vrei si din cate bucati.
Pentru mine e f. bun. Ai Sage, mulineta, fir si backing in $260.

fishi
veteran
veteran

Mesaj de fishi » 23 Iul 2008, 11:11

Cristi E scrie:all in one nu prea se poate,

dar o clasa 5 si lungime 9 ar fi ok pt pastrav, clean, rosioara chiar si ceva avatei si marlite
pt stiuca si avat iti trebe clasa mai mare, sa poti da ca lumea goangele mari.

cred ca e mai bine sa iti iei pt inceput un 5 pana te familiarizezi cu castingul, mustele etc.
Multumesc,la asta gandeam si eu.Am mai incercat cu lansetele altora la rosioara si mi-a placut.Tot cu ceva clasa 5 si fire floating.Sper sa depasesc repede problema casting-ului(dau din barca si mai castig ceva distanta :o ).

Scrie răspuns