cred ca astia cu fly-ul is plecati toti pe la pesti de nu-ti zice nimeni nimica

Shakespeare professional fly de 2,70 clasa 6-7. in opinia mea e un bat care nu o sa te impresioneze in mod deosebit, si dupa o vreme vei vrea altceva...
insa pentru debut merge, poti sa iti faci treaba cu el, daca tot nu ai Sage

... glumesc evident !

tema ii, ca daca pe asta il ai,... cu asta trebe sa incepi sa prinzi, iar eu cred ca poti, fara probleme !
desi e clasa cam mare pentru pastrav pe rau, nu-i asa un bai (la clean si mai putin), se poate da cu el...
inainte de '89 cand nu prea intra la noi literatura "vero" in domeniu, si informatiile erau putine, umbla o recomandare, cum ca pe apele noastre ar fi recomandate betele de clasa medie 5-7 (exact de aia si acuma toate magazinele de pescuit is pline de bete fly clasele 5-7, si nu gasesti alta clasa sa dai cu tunul decat la cei specializati),... restul informatiei nu mai ajungea cum ca cine zicea de 6-7 se gandea la avatii, stiucile si clenii mari de pe aici... asa ca recomandarea devenea universala si tot omul isi lua bat de clasa 6 + - 1, si dadea cu el la tot ce stia el ca trage la musca, deci si la pastrav si clean... si prindea, nu era un chin !
asa ca daca se putea pescui atunci, fara chin, se poate si acum !
pescuind cu un bat clasa 6-7 la pastrav eu zic ca vei avea parte de urmatoarele aspecte:
1) muste mici , pe carlige 12-14, vei putea arunca la o distanta rezonabila pentru raurile noastre de munte... vei suferi un pic la prezentare folosind un snur tot clasa 6 ( la clean nu-i asa o problema), inconvenient pe care il poti indulci folosind in loc, un snur clasa 5 musai DT, sau chiar si 4, caz in care poate fi si WF... pe acelasi bat ! cand dai la stiuci, avati si alte chestii mari poti reveni linistit la snurul de 6-7
2) cu batul asta de clasa asa mare, pe rau la pastrav, vei avea la inceput poate ceva probleme cu inteparea, nu foarte mari, din cate stiu eu batul nu e unul fast, e ceva moderat, ceea ce ajuta...
probleme cu intepare - ma refer in special la aspectele de sensibilitate:
- daca esti un tip prea impulsiv, te poti trezi ca rupi buza pastraviorului din intepare sau il culegi de la 15 m in iarba din spatele tau

- daca esti un tip mai molcom, poti sa nu intepi la timp, sa dai rateuri multe, pentru ca batul nu te ajuta prea tare...
in rest e bine
cu timpul insa iti vei educa si mana si miscarile astfel incat te vei descurca rezonabil cu respectivul bat... in momentul ala vei incepe sa vrei ceva mai bun,... si vei sti si de ce