Ultra incepator

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
fishi
veteran
veteran

Mesaj de fishi » 29 Iul 2008, 21:08

genu scrie:Balzerul e de culoare aurie ? Pentru ca la talpa taie snurul , avand muchia ascutita . Eu am slefuit partea aceea ca sa nu ciupeasca din snur . Snururile alea sunt numai bune pentru uscatul rufelor , ca de pescuit cu ele nu o sa poti . Si viata snurului poate fi prelungita existand solutii speciale pentru asta .
Balzer-ul este un maro metalic.Despre snur-uri,pot sa iau un Cortland 333 clasa 5 pe o lanseta clasa 6\7???????????

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 29 Iul 2008, 21:14

ghini ghini... omu poseda joarda... dar unde-i linku ?

1 ) nu te opreste nimeni ... mai ales daca pescuiesti sub bat si atunci mai ca as fi dispus sa zic ca daca nu tre sa lansezi firul n-are importanta...

acu daca vorbim de clase tabelul aftm incerca sa standardizeze anumite norme... in cazul asta se refera la greutatea primilor aprox 9 metri de fir...

deci logic ar fi ... lanseta fiind proiectata sa se incarce optim cu un fir minim de ... si maxim de...

chestia e ca des mint si induc lumea in eroare... te face sa-ti iei un fir care nu iti trebe...

2) bla bla bla ( sa nu zica lumea ca nu stiu sa numar si sar dierct la 3... )

3 ) ca fir de rezerva ? sigur ca da !

4 ) testat de mine... cam toate firele de musca indiferent de clasa si producator tin cam 7 kgf... dar sint elastice si din cauza asta rup cu usurinta si monofilament (tot elastic dar scurt si mai rigid... chiar si dublu ca rezistenta )

exceptie face firele grain vindute la metru care au maduva de monofilament nu de snur impletit

5 ) pai depinde... in functie de uz.... la wf-uri se duce mai rapid partea de fuga dar le poti transforma in st-uri...

la dt-uri le poti intoarce invers

la st-uri nu e asa inportant poa sa se pietrifice pvc-ul atita timp cit maduva e sanatoasa...

firele de fuga se scurteaza anuala cel putin partea aia stresata de linga st-u
astea fiind mult mai ieftine se schimba mai des ca sa fi sigur...

ken sawada rezista si 10 ani...

la mine mediu firele de musca rezista cu usurinta cam 5 ani daca sint ingrijite bine... spalate cu sapun si clatite cu apa apoi date cu solutie "dresing" .. .e o grasime... apoi facute colac mare relaxat in pungi de nailon inchise pastrate in dulap la intuneric... iarna

firele dac sint plutitoare dar murdare ... plutesc mai jos...

e greu de raspuns exact la intrebarea asta !

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 29 Iul 2008, 21:15

fishi scrie: 1)Pe o lanseta clasa 6\7 cu mulineta clasa6\7 pot folosi un snur clasa 5???
2)Snururile de la Cormoran sunt bune de ceva?Cele de la Ron Thompson?
3)La stiuca cu streamer nu pot folosi un fir textil(PP-20lbs)?
4)In afara de lungimea lanseurilor un fir dintr-o clasa inferioara lansetei (ex.lanseta clasa6\7 VS snur clasa5) mai apare ceva de adaugat(ex.rezistenta firului in drill,etc)
5)Care este durata de viata a unui snur?
1) da
2) cormoran - parerea mea - minimum rezonabil
ron thompson - tot parerea mea - nashpa - adica de kkt (daca vrei iti dau unul gratis, clasa 5 cred - aproape nou- folosit o data)
3) nu prea ma stiu la stiuca la fly - am pescuit ocazional la fly, si atunci cu ce-am avut la indemana - deci neilustrativ
4) clasa snurului nu are treaba cu rezistenta in drill, la pestii nostri...
daca e sa iti rupa oricum iti rupe de la tippet, in cel mai rau caz de la leader, daca nu-i de calitate...
5) depinde cum il grijesti,... daca il cureti si il ungi cu toate alea, la fiecare iesire, sau macar de la un sezon la altul, te tine mult,... daca te porti cu el ca mine, maxim 3 sezoane :D... ce stiu e ca nu trebe pastrat in caldura si soare...

fishi, kriss wolf - scuze chiar n-am vrut sa fiu sarcastic cu batul ala mc logan... chiar habar n-am din pacate :D
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 29 Iul 2008, 21:20

fishi scrie: 3)La stiuca cu streamer nu pot folosi un fir textil(PP-20lbs)?
Sa-l folosesti cum? In loc de snur? In loc de struna? Nu intelg ce vrei sa faci cu el. Trebuie sa pui snur, lider, struna si streamer. N-ai ce sa inlocuiesti cu textil si n-ai de ce.

fishi
veteran
veteran

Mesaj de fishi » 29 Iul 2008, 21:23

Atunci ce sa fac?
Am lanseta clasa 6\7,am mulineta clasa 6\7 ,snur rezonabil la pret am de ales intre Cormoran clasa 6 si Cortland clasa5.

Ce iau?

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 29 Iul 2008, 21:24

fishi scrie:Atunci ce sa fac?
Am lanseta clasa 6\7,am mulineta clasa 6\7 ,snur rezonabil la pret am de ales intre Cormoran clasa 6 si Cortland clasa5.

Ce iau?
cortland clasa 5 - eu nu as sta pe ganduri
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

fishi
veteran
veteran

Mesaj de fishi » 29 Iul 2008, 21:25

MihaiV scrie:
fishi scrie: 3)La stiuca cu streamer nu pot folosi un fir textil(PP-20lbs)?
Sa-l folosesti cum? In loc de snur? In loc de struna? Nu intelg ce vrei sa faci cu el. Trebuie sa pui snur, lider, struna si streamer. N-ai ce sa inlocuiesti cu textil si n-ai de ce.
Ma gandeam la snur ,fara leader si textil+streamer!!!!

fishi
veteran
veteran

Mesaj de fishi » 29 Iul 2008, 21:26

miky scrie:
fishi scrie:Atunci ce sa fac?

Ce iau?
cortland clasa 5 - eu nu as sta pe ganduri
OK,multumesc.

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 29 Iul 2008, 21:37

nu te pripii...

cintarestele !

gramajul lor iti spune multe dar nu tot...

des nu conteaza ce scrie pe ambalaj... ci faptele...

daca ai posibilitatea incearcale si asadar comparale...

cortland face fire bune... dar oare cel disponibil tie e potrivit cu lanseta ta ?

tot posibilul celalalt mai greu sa-ti fie mai pe masura...

fishi
veteran
veteran

Mesaj de fishi » 29 Iul 2008, 21:48

Mai era ceva de la Atack cu greutatea in fata tot pe la 80-100 ron.Multumiri de raspuns.

Scrie răspuns