Scobar la nimfa

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 11 Noi 2006, 00:15

imi amintesc perfect ca mi-a zis mie cineva pe forum ca banatu' nu e in transilvania. da' eu tot n-am inteles exact unde pica ardealu' si ce dreaq de legatura are pescuitu' la placuta cu pescuitu' la musca.

sa vezi ca-mi iau ban, doamne ce nasol o sa fie. ii dau acum mail lu' gerula sa-l intreb cum a reusit el sa reziste o saptamana pe tusa. :))

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 11 Noi 2006, 15:01

[quote="eugen"]lasa-l in pace, luci. .[/quote]

Mai Lucica , nu am vorbit demult cu Eugen , ma minca si pe mine pielea , nu de alta da de dragu vremurilor trecute , Eugen stie he!he!

Eugen , vad ca ai pierdut siru evenimentelor , dar daca vrei iti trimit niste voblere pe jumate roase , numa ca esti in stare sa zici ca le-am ros eu de nervi cind dadeam la viu si nu tragea he!he! Am impresia ca ai pierdut discutia aia despre voblerele din balsa !

Fir Intins!!!

PS! Nu va apucati acuma sa va zgiriiati voblerele si sa ziceti ca au fost atacate de stiuci si somni uriasi he!he!

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 11 Noi 2006, 15:06

[quote="danr"]eugene, unde ai prins tu scobar pe dunare fratiorul meu ?[/quote]

Ei si tu Dane , botu ala de mamaliga dosit in ciorap alatur de bolovan s-o rostogolit cu timpu in Dunare , cu scobari cu tot , acuma merge si da pe loc momit he!he!

Fir Intins!!!

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 11 Noi 2006, 16:32

m-am prins eu dupa cum te-ai agerizat la faza cu scobarii. :))

ai dreptate, am pierdut multe discutii pe aici, nu doar p-aia despre balsa. nu mai e timp si nici chef, asta este.

daca deja ai renuntat total la halca de caracatita e clara treaba, nici tu nu mai ai timp de pescuit. maine poimaine parca vad ca-mi clatesc ochii cu ceva pozne cu tarponi la musca. :)

fir intins si tie!

PS_voblerele mai bine i le dai lu' dan. acuma e pe dunare si lasa asa de multe prin copaci ca a ajuns sa isi doreasca prostovol. cred ca numa' ideea ca tree sa piarda timp ca sa invete sa-l lanseze il mai retine sa nu scoata de la naftalina betele alea de crap. stii tu, alea de le-a vandut. :)

Truia
junior
junior

la revedere!

Mesaj de Truia » 11 Noi 2006, 23:56

Nu mai scriu.... nu stiu de ce am impresia ca voi stati pe net mai mult decat pe balta!!!...
Naiba stie care e pescar mai mare... ala care prinde peste sau ala care apare pe la reviste cu 3kg de obleti??!!...
Dupa cum scrieti am impresia ca sunteti din categoria alora care trebuie sa deschida pumnul ca sa se vada pestele pe care l-au prins...

Asta mi-aduce aminte de o gluma de-a lui Matty...

"Auzi tata...intreaba fiul pescarului sportiv... tu esti sigur ca au dreptate aia care spun in cartea de istorie c'a fost o vreme cand omul traia din vanatoare si mai ales din pescuit?"

Nu va opriti.... nu stii de unde iese un campion...

Succese!

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 12 Noi 2006, 02:34

:lol: :lol: mda , tare ultimu post :wink: si adevarat pentru unii, s-a dus si scobaru de la nimfa si ala de la tabla, a ajuns si asta la divergente saracu, maine poimaine se cearta lumea pe boartze si obleti, sau mai bine zis la ce se prind mai bine icrele lor :wink:

Jean Scurtu

Re: la revedere!

Mesaj de Jean Scurtu » 12 Noi 2006, 07:26

Truia scrie:Nu mai scriu.... nu stiu de ce am impresia ca voi stati pe net mai mult decat pe balta!!!...
Naiba stie care e pescar mai mare... ala care prinde peste sau ala care apare pe la reviste cu 3kg de obleti??!!...
Dupa cum scrieti am impresia ca sunteti din categoria alora care trebuie sa deschida pumnul ca sa se vada pestele pe care l-au prins...

Asta mi-aduce aminte de o gluma de-a lui Matty...

"Auzi tata...intreaba fiul pescarului sportiv... tu esti sigur ca au dreptate aia care spun in cartea de istorie c'a fost o vreme cand omul traia din vanatoare si mai ales din pescuit?"

Nu va opriti.... nu stii de unde iese un campion...

Succese!
Truia,

Din pacate ,cel putin in privinta mea ,ai dreptate ,stau mai mult pe net si deloc pe balta ,ca nu prea imi place pescuitul la balta ,decat daca nu am alta solutie.....

Ca sa vezi ce "obleti " prind eu la artificiale intra te rog las Galeria Foto ca sa vezi ca sunt mai mici ca palma ,dar prind totusi si poate cu timpul vor creste si-i voi prinde, daca am norocul,mai mari.
Sau da-mi e-mail-ul tau si iti trimit mai multe poze cu ce prind,dar nu scobari ca nu mai e cazul.

Doar atat te rog sa nu te miri si ma ironizezi ,ca altii, cand am spus la prima mea postare pe acest forum ca prind calcani la ....jig.....sau ca sunt in stare sa prind peste cu "nuielele"mele,ca asta e alta problema ce e mai mult tehnica si nu multi o pot intelege din pacate chiar daca au terminat o facultate.....

Si apropos de pescuitul nostru imi vine in minte un proverb latin "Facta non verba",ce chiar daca e vechi cred ca e valabil si azi.

Jean Scurtu

genu
veteran
veteran

Mesaj de genu » 12 Noi 2006, 08:16

Lasa nea Jeane ca asta habar nu are de pescuit . Pestele scoala pentru orice incepator este obletele . Cu el poti sa bagi "boala " de mic in viitorii pescari . Dupa astea inveti pescuitul de finete , care nu se compara cu nimik si nevoia te invata sa faci un dril cu pesti de 3-4 Kg. cu un fir de 0,08 si o varga fara sa ai de unde da drumul la fir , sa-l obosesti si sa-l si scoti . Nu cu fire cu care tragi pe apa un peste de 5 Kg. ca pe o salupa . Este o senzatie pe care numai pescarii de competitie o cunosc , iar tu Truia nu faci parte din categoria lor . Scuze ca am deviat de la subiectul topicului dar asta e .

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 12 Noi 2006, 13:33

hi hi hi :) foarte tare raspuns, truia. la revedere!

jean, are dreptate genu, lasa omu' sa-si vada de drumul lui spre glorie la campionatul mondial de scobari la placuta. nu vezi ce hotarat e, n-are sens sa-l zapacesti. eu deja ma retrag strategic. mai vb...

sanatate la toata lumea!

Truia
junior
junior

Numai pentru Jean...

Mesaj de Truia » 15 Noi 2006, 13:41

jean...in nici un caz "supararea" mea nu se referea la tine...ti-am citit toate interventiile si ti-am vazut toate pozele...cu mult inainte de a scrie replica aia...si tot respectul...absolut nimic de zis..pescar serios si cred ca om si mai serios...totul scris cu bun simt si cu modestie..sincer mi-a facut placere...sper dac'o da Dumnezeu sa avem vreodata ocazia sa ne vedem in carne si oase si, de ce nu, sa aruncam impreuna boata in apa...cum se spune pe la noi..

M-a suparat insa ala cu botul bagat in ciorap ...mai ales ca nu ne-a spus daca ciorapul era licra sau matase naturala..si nici daca era remaiat sau nu...

De fapt cred ca tu ai inteles esenta din ceea ce vroiam sa spun (mai ales ca te-am vazut si pe aventuri la pescuit in topicul cu placa)...adica incercam si noi sa facem ce stim mai bine...si sa aratam si la altii..poate le-o place!!..si sa-i invitam pe la noi cu inima deschisa...un fel de publicitate locala..

Eu..ce sa zic...pescuiesc de vreo 40 de ani...din tata-n fiu cum s-ar zice..sau poate din bunic in fiu..ca sa fiu mai exact...am vazut multe..am pescuit mult...am mai si prins cate ceva...am avut si sansa sa pescuiesc in mai toate raurile mari din lume...de la Indus si Gange la Nil, Zambezi, Limpopo, Congo, Nicer si Volta si in mai toate oceanele...dar dragostea de fata mare nu se uita..inima mea e tot pe malul Dunarii..la scobarii si mrenele noastre... dovada e ca am facut aproape 15000 de km numai ca sa ma duc la concursul de scobar amintit..bine macar ca am putut s-o fac..
Asa ca mistocariile ieftine, desi ma enerveaza la culme..ma lasa aproximativ rece...
Sper sa ne mai auzim...desi eu nu cred c-o sa mai scriu pe topicul asta

Sanatate!

Scrie răspuns