Scobar la nimfa

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
fff
senior
senior

Mesaj de fff » 15 Iun 2005, 11:16

craparul e persoana care se ocupa cu crapatul lemnelor pentru foc? :twisted:

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 15 Iun 2005, 11:42

nu man, aia e nevasta care a insistat pana cand a fost luata si ea la pescuit. :D

Truia
junior
junior

i-mi pare cunoscut...

Mesaj de Truia » 31 Oct 2006, 16:59

Stau si citesc toate discutiile astea si mi se pare exact ca si cand ai prinde un oblete cat degetul si vrei sa-l masori de la ochi la varful cozii ca nu care cumva sa-l bagi in cos sub dimensiune... (pestele nu cosul)!!
Oricum... imi cam place ce zice baietasul asta Adrian Frunza.....si nu stiu de ce, dar i-mi pare cunoscut stilul..... Frunzales?.... Bacau?!!... O fi Una!

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 31 Oct 2006, 18:20

Chestia asta cu ranile produse de carlig e cel putin comica. Fratele meu are un acvariu in care creste carasi aurii (ma rog, aurii e un fel de a spune, sunt de toate formele, marimile si culorile). Ei bine, unul din acesti carasi, in prezent botezat Zile, din motive obiective, a facut la un moment dat o ocluzie. S-a umflat asa de rau incat din burta ii iesise un guguloi cat 50% din burta, daca nu mai mare, si plutea la suprafata cu capul in jos. Faza asta a durat vreo 5 luni, fara nici o exagerare. Pe urma umflatura s-a mai retras, iar pestele a inceput sa zaca pe fundul acvariului, stand pe o parte si hranindu-se sporadic, in vreme ce umflatura continua sa se retraga. A mai durat si faza asta vreo 3 luni. Pe urma umflatura s-a retras complet, pestele putea inota coresct, dar in repaos statea pe o parte pe fundul apei. A mai durat si faza asta cam o luna, iar acum pestele este absolut sanatos, inoata si mananca de parca nu s-ar fi intamplat nimic. Daca nu l-as fi vazut cam o data pe saptamana in tot acest timp, si n-as fi asistat la toate fazele, n-as fi crezut in ruptul capului ca asta de-acum e acelasi peste cu ala care se zbatea la suprafata acum vreo 9 luni, cu umflatura aia monstruoasa in burta. Evident, in libertate l-ar fi papat vreun rapitor sau vreo pasare cat ai zice peste, dar e clar ca puterea de regenerare a organismului a fost fantastica.

Asa ca am o rugaminte, cine-i vede pe ihtiologii aia americani care sustin ca 70% din pesti mor de la o intepatura de carlig, sa le transmita din partea mea ca sunt niste dobitoci.

Povestea cu variatia de presiune in cazul adancimilor relativ mici are relevanta la animale terestre. Nu cred ca o urcare brusca de la 7-8 metri la suprafata este suficienta pentru a produce pagube la vezica unui salau.
Cu lacrimi Bastus!

alex dan
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de alex dan » 31 Oct 2006, 19:27

anul acesta am vazut un articol in fisch&fang, era vorba despre un cod din marea baltica care inghitise o lingura de 18g.
erau aratate radiografii ala pestelui dupa anumite perioade.
la inceput lingura era in gat
dupa cateva zile carligul nu mai era, lingura a ajuns in burta codului
dupa inca o perioada se mai puteau observa niste urme de metal
iar in ultima poza nu se mai recunostea nici un obiect metalic in peste :wink:
fiecare pescar ii un nebun in felul lui, si nu-l poti convinge ca nu are dreptate
http://www.rapitori.ro/forum/album_pers ... er_id=2073

Luci
veteran
veteran

Mesaj de Luci » 31 Oct 2006, 20:42

cre ca lipsa de fier din organismului codului si-a spus cuvantul. de aia a asimilat toata lingura cu pricina :))

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 31 Oct 2006, 20:45

Povestea asta imi aminteste de parlamentarul acela in care au uitat doftorii lingura la operatie. Bietul de el n-a reusit sa o asimileze si i-au scos-o dupa cativa ani.

:lol:
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

Truia
junior
junior

pesti depresivi

Mesaj de Truia » 01 Noi 2006, 18:09

Stati asa ca nu e tot:
Am vazut un neamt care, pe langa Hanovra, sustinea sus si tare ca orice peste intepat in carlig sufera afectiuni psihice irecuperabile de la depresii nervoase la paranoia si ca deci nu-si mai poate relua fericitul trai subacvatic odata ce a dat ochii cu pescarul si a fost scos putin la aer.... drept pentru care trebuie mancat imediat... bineinteles dupa ce a fost eutanasiat cu acte de protectia animalelor in regula!!.... altfel exista riscul ca prin mimetism si ceilalti tovarasi ai lui sa se molipseasca de bolid de nervi... ce sa mai: sa innebuneasca toata balta!!!!
Va spun sincer.... tampenia n-are limite!!!... cel putin aia "made in CE"...

Si te mai miri ca vor astia sa treaca pe calculator tot ce dai de mancare propriilor tai copii ca sa estimeze nu's ce comisie daca sunt vitaminizati echilibrat.... haida curaj fratilor....mai rau e ca cica la Oltenia se va scoate si zaibarul.... ca cica nu e vita nobila!....
Draaaceeeeeeeee! cocosat mai esti!

Sanatate maxima!... si voua si pestilor pe care aveti voi bafta si ei ghinionul sa-i prindeti!

alex dan
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de alex dan » 01 Noi 2006, 21:24

:lol: :lol: credema ca aicia is si intalnesc ecologi de astia in fiecare zi :lol: :twisted:

si atuncea cum explica ei crapii aia mari care sunt prinsi si de 4, 5 ori!?
fiecare pescar ii un nebun in felul lui, si nu-l poti convinge ca nu are dreptate
http://www.rapitori.ro/forum/album_pers ... er_id=2073

Truia
junior
junior

hai ma?!!... sa fi avut neamtul dreptate!!!...

Mesaj de Truia » 03 Noi 2006, 02:38

Pai aia (crapii prinsi de 4, 5 ori) sunt dea dreptul tampiti.... daca nu s-au invatat minte dupa ce au fost prinsi de atatea ori!!!!
Or fi innebunit... dracu mai stie....
In cazul asta poate c'o avea ceva dreptate si neamtul cu pricina!!!

Nu cred.... mai degraba au memorie scurta si lacomie mare.... sau nu: pescarul e atat de dibaci ca i-a luat de nas!! .... intai la figurat si dupa aceea si la propriu.....

Scrie răspuns