muste din comert sau artizanale?

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 23 Apr 2008, 15:43

De-aci incolo am mutat pe alt subiect. Ultimul mesaj s-a pus intre timp si n-a fost prins la mutare. Sorry!

rough boy
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de rough boy » 23 Apr 2008, 15:46

Shefule al meu mesaj n-ai putut sa-l mutzi? Ce te oftici ca nu-s Clujean? :lol:
Las' ca stiu io... :lol:
I Fought The Law

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 23 Apr 2008, 15:53

Nu m-am priceput. Am lipsit la lectia asta!

stiuca
veteran
veteran

Mesaj de stiuca » 23 Apr 2008, 16:42

:D Va salut draga SANYA .Cu privire la muste de 10 pesti sau ... cred ca si primul pistruiat o strica daca nu-i dai cind trebuie intepatura ca doar el nu o pupa :roll: Tare as vrea sa vad cum se face calculul acela 3 ori .... cite zile ,cite ore cred ca deja este destul de complicat de aflat cam ce ne doare. :help: Sunt de parere ca daca ai luat 10, 15 bucati ajunge pentru o zi de pescuit daca vrei zeci,.... buycati atunci no sa tina ,de altfel romanul vrea cam multe sa fie : sa tina o vesnicie, sa prinda daca se poate TOT ce se afla sub apa si daca se poate sa coste NIMICA ,dar comform legii compensatiei totul este cu avantaj si dezavantaj , :lol: .Cu alte cuvinte daca este prea ... tine mult ,dar nu mai are acelas randament si atunci este necesar sa te culcii pe malul apei sa prinzi tot dar in cit timp nu mai conteaza ,doar sa nu se (desire) desfaca . :shock: Sunt de parere ca parerea mea este impartasita si de altii,care pot din cind in cind sa prinda citeva ore libere de dat la pistruiatii.LA Clean care nu are dintii este altfel de ?Daca vrea cineva o musca .......(aurita) inseamna ca nu-l intereseaza pretul. :!: Pacat ca la noi prima intrebare cind intra in magazin este cit costa bucata,Ca de unde este ,cine o face,din ce este ,pe ce cirlige este facuta astea sut altfel de intrebari mai OCCIDENTALE de nu pentru noi ROMANII. MII de scuzee daca am fost cam dur dar cam asta este realitatea. Cu respect pentru interes .
Deviz: Toti pescarii sunt mincinosi sau la pescuit se duc doar mincinosii ,Senior Victor.

stiuca
veteran
veteran

Mesaj de stiuca » 23 Apr 2008, 17:02

:lol: FARIO cred ca am aflat de ce se desfac mustele voastre din zona de sud a Tarii adica din vechiul REGAT al lui MIHAI VITEAZU ..Am intrat de curios in citeva magazine de prin Pitesti ,Gaesti, si Tirgoviste si am constatat ca ori nu sunt pescari de musca ,ori ori pretul este determinant pentru ca an intrebat ca daca au si altfel de muste ,sau de la alt producator la care mi-sa raspuns ca deastea se cer si de aceea nu au altele dar mustele erau de acelea .....CHINA made in NIRO de erau 4 la 2 lei colorate de puteai duce cu ele la SORCOVIT asa ca nui de mirare ca nici nu prind peste si se desfac. :?: Comercianti de prin zona mentionata vind ce vor sa faca repede bani si aduc cei mai ieftin :roll: ,ori nu se pricep ori asa vor ,la concluzia asta am ajuns,deoarece ori nu gaseam NIMICA de musca ori ce gaseam era de proasta calitate.ma refer la MUSTE binenteles .Va urez Sarbatori fericite TUTUROR indiferent din ce zona suntetii.
Deviz: Toti pescarii sunt mincinosi sau la pescuit se duc doar mincinosii ,Senior Victor.

_Sanya
veteran
veteran

Mesaj de _Sanya » 23 Apr 2008, 19:55

stiuca scrie::D Va salut draga SANYA .Cu privire la muste de 10 pesti sau ... cred ca si primul pistruiat o strica daca nu-i dai cind trebuie intepatura ca doar el nu o pupa :roll: Tare as vrea sa vad cum se face calculul acela 3 ori .... cite zile ,cite ore cred ca deja este destul de complicat de aflat cam ce ne doare. :help: Sunt de parere ca daca ai luat 10, 15 bucati ajunge pentru o zi de pescuit daca vrei zeci,.....
stiuca : eu leg mustele nu lipesc cu prenandez , am in penar si muste de 3 ani cu care am dat n'spe ori si tot asa aratau acum ca primadata :lol:
la inceput am avut o musca de cdc cu care am dat la fiecare pescuit timp de 2 ani , pe la urma nu mai avut parasuta de cdc pe el, dar am completat si pana toamna trecuta cand a ramas pe arbori a functionat :wink:
recunosc ca sunt putine muste care is asa de batrane (la mine) ca in loc sa intru dupa el si sa stric locul eu sacrific musca , dar am si norocosi pe care recuperez dupa pescuit sau dupa 1-2-3 saptamani :D
o musca noncalitate se strica fara sa prinzi o peste cu el, poate nu tine o zi , poate nici o ora ...
de aia zic , ca daca folosesti materiale de calitate si din material folosit poti sa scoti maximumul cu o tehnica de legare buna e imposibil sa se strica musca dupa 10 pesti, singura exceptie fac mustele de stiuci :wink:

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 23 Apr 2008, 22:14

Sint in ultimul timp de prea multe ori de acord cu Sanya... si incepe deja sa ma enerveze :lol:

Vorba lui ... depinde de materiale ... la cumetre recomand materiale din familia slinky combinat cu craftfur si folosirea epoxiului pt lipirea fiacarui snop de material si cap ... astfel obtineti rezistenta mai mare ... dar sufera oleaca voiciunea mustei comparativ cu alte materiale dar obtineti rezistenta la cumetre

exista deasemeni si alte materiale care merita atentie ...

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 23 Apr 2008, 23:07

stiuca scrie::lol: FARIO cred ca am aflat de ce se desfac mustele voastre din zona de sud a Tarii adica din vechiul REGAT al lui MIHAI VITEAZU ..Am intrat de curios in citeva magazine de prin Pitesti ,Gaesti, si Tirgoviste si am constatat ca ori nu sunt pescari de musca ,ori ori pretul este determinant pentru ca an intrebat ca daca au si altfel de muste ,sau de la alt producator la care mi-sa raspuns ca deastea se cer si de aceea nu au altele dar mustele erau de acelea .....CHINA made in NIRO de erau 4 la 2 lei colorate de puteai duce cu ele la SORCOVIT asa ca nui de mirare ca nici nu prind peste si se desfac. :?: Comercianti de prin zona mentionata vind ce vor sa faca repede bani si aduc cei mai ieftin :roll: ,ori nu se pricep ori asa vor ,la concluzia asta am ajuns,deoarece ori nu gaseam NIMICA de musca ori ce gaseam era de proasta calitate.ma refer la MUSTE binenteles .Va urez Sarbatori fericite TUTUROR indiferent din ce zona suntetii.
Domnu'Stiuca, parerea mea e ca ai sintetizat bine problema noastra a muscarilor din Sud. Aici nefiind o traditie la fel de lunga ca in Ardeal si Banat am fost invadati de chinezarii si alte nimuciri din astea colorate si, sa fim seriosi, cati pescari stiu sa foloseasca netul si sa cumpere on line muste? Restul fie le cumpara de la localnici, fie de la chinezi...sau invata sa le faca chiar ei! In conditiile astea eu prefer mustele facute de tarani din zona de munte! Macar aia chiar prind pastrav si lipan cu asa ceva! Sunt verificate! :lol:

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 23 Apr 2008, 23:31

Fario lasa traditiile ca nu fac doi bani cind sint cu temelia in nori ... deci tu spui ca alea ale taranilor sint cumva garantat prinzatoare de parca ar fi de fapt o filozofie... in ce consta de fapt concret cunostintele taranilor ? repetitie ? ptiu ! parca vorbim de prelucrarea prin aschiere ? :)

Recunosc pe de alta parte ca inspiratii si instincte ca si filozofii fac parte din viata pescarilor... dar ...

Pe de alta parte dupa cum ai spus si tu alea ale taranilor merg ... dar ti-ai pus intrebarile de ce ? si cind? ca sa nu mai spun cum ? si la ce merg ? :lol:

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 24 Apr 2008, 07:53

kuintautti scrie:Fario lasa traditiile ca nu fac doi bani cind sint cu temelia in nori ... deci tu spui ca alea ale taranilor sint cumva garantat prinzatoare de parca ar fi de fapt o filozofie... in ce consta de fapt concret cunostintele taranilor ? repetitie ? ptiu ! parca vorbim de prelucrarea prin aschiere ? :)

Recunosc pe de alta parte ca inspiratii si instincte ca si filozofii fac parte din viata pescarilor... dar ...

Pe de alta parte dupa cum ai spus si tu alea ale taranilor merg ... dar ti-ai pus intrebarile de ce ? si cind? ca sa nu mai spun cum ? si la ce merg ? :lol:
kuintautti, sincer nu mi-am pus intrebarea de ce sunt prinzatoare mustele facute de localnici. Pur si simplu am presupus ca ei imita mult mai bine decat mine care vin de cateva ori pe an la munte gazele de pe apa. Dar daca stau si ma gandesc, de regula ei fac si vand muste "generale" (catch-all flyes) cu care poti prinde azi pastrav, maine clean si poimaine cu ceva noroc lipan! Sunt de pilda muste cu fulg negru si corp de ata neagra dar la coada au rosu sau portocaliu. Ei bine, in afara de un gandacel sau o viespe negru-rosu care oricum nu prea ajung langa apele de munte si cad in apa mult mai rar decat efemerele si plecopterele, nu stiu ce ar putea imita musca aceea! Cu toate astea, am prins cu ea mai bine decat pescari de fly care aveau muste englezesti sau americane cumparate pe bani grei! Dar habar nu am de ce.
Normal ca instinctul si inspiratia conteaza cand faci o musca, dar aici isi spune cuvantul expeeienta si, de ce sa nu o spunem, si rutina! Dupa ce ai facut 1000 de muste mai departe devine rutina! Oare cati pescari dau dovada de creativitate, originalitate? Cati citesc reviste straine sau intra pe net sa vada modele noi? F putini. Restul repeta la infinit aceeasi placa! Deci ai dreptate, multi fabricanti de muste sunt repetitivi si rutinieri. Adevaruul e ca de ce ar trebuui sa schimbi ceva daca prinzi cu ce faci deja? Se zice ca "mai binele e dusmanul binelui"..... :lol:

Scrie răspuns