stiuca scrie:
Domnul FARIO ca sunteti m-ai nou nui un bai dar va informez ca daca considerati ca o musca la 25000 de lei sai 2,5 lei este scumpa ce sa va zic ca sunt cirlige intradevar de calitate pentru facut muste care sunt la pretul de 2,5 lei pe bucata .
eh,... sa nu exageram !
se gasesc carlige care satisfac orice pretentie undeva intre 0,4 si 0,6 lei/buc, hai, fie 1 leu/buc. daca ne referim la carlige mari de streamere, sau cine stie ce model mai mult sau mai putin barbeless...
chiar ieri am luat din magazin niste carlige de streamere, nr 2 la 0,9 lei / buc - Gamakatsu... si mi se par foarte bune...
deci pretul de magazin se poate intinde undeva pana la 1 leu / buc... nici vorba de 2,5 lei / buc,... nu la noi, nu pentru pestii de aici...
mie, care imi fac mustele singur, nu mi se pare exagerat,... ca eu nu iau 1000 de carlige odata...
altfel se pune problema pentru un producator de muste,... ala cand ia, ia cu miile, face mustele si le vinde cand poate...
e o chestie si de management cand esti producator de muste sa stii sa te aprovizionezi din surse bune si ieftine,... plus ca luindu-le la angro, ar trebui sa ai ceva discounturi, deci sa iesi undeva sub 0,5 lei/carlig...
daca nu se intampla asta, atunci makerul ala de muste are o problema de feeling financiar

apoi mai e si partea aia cu muste prinzatoare si muste comerciale...
din nou problema asta nu se pune pentru unul care prefera sa si le faca...
pentru ceilalti insa,... chiar daca vrei muste prinzatoare, in magazin aspectul comercial conteaza, mai ales in fata incepatorilor...
atunci cand vrei sa vinzi muste depinde foarte mult cui te adresezi,... perfect !... poti pune baza pe incepatori, dar la un moment dat daca aia nu prind, nu revin, ori isi cauta in alta parte, ori se apuca de legat... ori se lasa de fly...
singura sansa de a-ti largi aria de consumatori e sa te adresezi si celor mai experimentati... asta inseamna sa faci muste prinzatoare, dar si cu aspect comercial...
aspectul comercial nu suplineste calitatea... dar calitatea greu se banuieste atunci cand nu se observa macar grija producatorului pentru aspectul comercial... de aia stau mustele pe rafturi prin magazine...
n-am inteles diferenta subtila dintre tarani si localnici,...
mustele localnicilor (indeobste tarani

) e de presupus ca sunt prinzatoare, nu pentru ca ar fi cu aspect comercial... sau fara, ci pentru ca ii banuiesti de o experienta vasta acumulata pe maluri, mult superioara celor de la orase cu servicii fixe...
respectivul localnic cam stie sa potriveasca culorile tot din experienta,... mai mult e mai obisnuit cu natura si stie sa observe ce se intampla in jur, ba multi iti pot spune si daca o sa ploua sau nu peste 2-3 zile,... deci musca taranului indeobste e eficace daca e insotita si de ce stie respectivul taran,...
plus ca oferta de muste de la tarani (localnici

) e destul de subtire, ea rezumandu-se in proportie de 90 % la acelasi model, ceva intre uscata si uda (adica umede

), doar culorile difera la corp si la pana, iar ei, taranii le pescuiesc cel mai adesea "pipait", cu varga lor de alun...
dar pot fi pescuite si cu dop si cu buldo frantuzesc la fel de bine,...