muste din comert sau artizanale?

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 24 Apr 2008, 08:19

aha :lol: dupa descriere mustele taranesti de care zici seamana oarecum cu un red tag sau portocala tag . :lol:

sint pescari care isi leg mustele lor originale facute din propria imaginatie, si eu des ma apuc sa fac o musca trezinduma pe traseu ca ma apuca o mica fantezie nastrusnica des declansata de un troscau motificind paternul anterior propriu din ce in ce mai zbanghiu ....
Alte dati am visato inainte de a legao , deci este a mea :wink: ca apoi sa o intilnesc in cataloage cu muste clasice sau inventata si de alti pescari :lol: :lol:

Pe mine cel putin ma enerveaza rau retetele si cei care incearca sa le respecte la litera . Eu unul nu le respect niciodata , pur si simplu le consider indrumative. Folosesc materialele care le am si o fac cum o vad eu urmindumi viziunea proprie.

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 24 Apr 2008, 09:48

mustele taranesti vero inseamna doar hackle sau par de caine legat pe carlig sub ochet, pe carlig se baga carabete si cam aia e. taranii care s-au prins, au renuntat si la carabetele cinstit si leaga un corp din lana cerclat cu sfoara galbena. in felul asta nu mai stau sa-l schimbe.

cele de care spune fario sunt pattern-uri vechi, redtaguri, soft hackle, march brown, modele care se leaga de sute de ani pentru pastrav si pe care nu taranii le-au inventat prin vreo profunda cunoastere izvorata din observatie atenta.

pur si simplu le-au invatat de la domnii veniti sa pescuiasca la musca si le-au facut si ei si lasat mostenire la puradei pentru simplul motiv ca prindeau peste. daca preferati sa credeti ca redtagul s-a inventat in romania, mai cititi si voi niste carti. nu spui care. :lol:

dragos74
veteran
veteran

Mesaj de dragos74 » 24 Apr 2008, 11:46

Nu ati inteles voi ...fario se referea le taranii din anglia :!: :D

dragos74
veteran
veteran

Mesaj de dragos74 » 24 Apr 2008, 11:49

eugen scrie: pur si simplu le-au invatat de la domnii veniti sa pescuiasca la musca si le-au facut si ei si lasat mostenire la puradei pentru simplul motiv ca prindeau peste. daca preferati sa credeti ca redtagul s-a inventat in romania, mai cititi si voi niste carti. nu spui care. :lol:
Da dar domnii aceia furasera modelele de la nepotul lui Decebal emigrat in occident dupa venirea romanilor in zona :)

dragos74
veteran
veteran

Mesaj de dragos74 » 24 Apr 2008, 11:51

Iar parul folosit de la cainii ciobanesti a fost o adaptare locala din lipsa parului original de Caniche(sau Pudel) :wink:

_Sanya
veteran
veteran

Mesaj de _Sanya » 24 Apr 2008, 11:55

puteti sa scrieti novele despre traditia muscareasca din Ro dar nici atunci nu o sa cred ca pe actuala teritoriu al Romaniei taranii in lipsa de ocupatie so dus la muscarit :D ...

cred ca eugen are dreptate in asta ...

dstb
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de dstb » 24 Apr 2008, 13:27

dragos74 scrie: Da dar domnii aceia furasera modelele de la nepotul lui Decebal emigrat in occident dupa venirea romanilor in zona :)
Asa e, numa' ca romanii nu de la Decebalus per Scorillo ci de la Burebista
le-au luat. Imediat dupa aia au inceput invazia actualei Anglii. Aprox. 44 BC. Unde au ajuns cu tot cu mushtele daco-macedonene.

dragos74
veteran
veteran

Mesaj de dragos74 » 24 Apr 2008, 13:36

Ei stiam eu ceva dar nu eram sigur... :)

_Sanya
veteran
veteran

Mesaj de _Sanya » 24 Apr 2008, 13:47

eu cred ca pe apele astea primadata Habsburgii au pescuit cu musca , adica nu mai mult de acum max 300 de ani ... pana atunci mai mult ca sigur ca taranul mai bine a bagat o rama groasa pe carlig , dar eu am indoieli ca ar fi avut el carlig .... si dupa ce au venit Austriecii cred ca a durat 100 de ani sau mai mult ca sa fie " raspandit" stilul intre intelectuali ... cum vad eu aici in zona de munte taranii mai repede ies cu prostovoale la pesti incat sa cacaceasca cu bata de alun ... pt tarani cantitatea au fost important nu pasiunea ce ofera muscaritul ...

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 24 Apr 2008, 13:59

_Sanya scrie: eu cred ca pe apele astea primadata Habsburgii au pescuit cu musca , adica nu mai mult de acum max 300 de ani ... pana atunci mai mult ca sigur ca taranul mai bine a bagat o rama groasa pe carlig , dar eu am indoieli ca ar fi avut el carlig .... si dupa ce au venit Austriecii cred ca a durat 100 de ani sau mai mult ca sa fie " raspandit" stilul intre intelectuali ... cum vad eu aici in zona de munte taranii mai repede ies cu prostovoale la pesti incat sa cacaceasca cu bata de alun ... .
aia iti place sa crezi! :)

poate ca un englez maniac a ajuns si pe la noi, ca sa prinda si el pesti mai mari decat aia de-i prindea in austria pe traun.

sau poate printre tinereii aia romani pe care-i trimiteau parintii la studii mai erau si din cei crescuti la bunici cu boala pescuitului.

daca nu uit o sa aduc o lista cu niste pattern-uri cum se legau acum cateva zeci de ani, cu pene de sturz, graur, pitigoi si ce se mai gasea pe la noi. exact pattern-urile clasice dar cu materiale pe care le gaseau oamenii aici.

inainte sa se fi inventat magazinele online, nu se vaietau ca nu au lansete de ultima fita si pene genetice, se descurcau si asa.
_Sanya scrie: pt tarani cantitatea au fost important nu pasiunea ce ofera muscaritul ...
si atunci de ce le-ar mai lega si azi taranii?

eu n-am vazut decat unul singur care avea muste si dadea cu ele dar din ce am inteles sunt prin tara destui. si mai stiu un batran care pescuieste cu muste care imi curata toate cutiile la fiecare inceput de an si nu ar da cu altceva la pastrav nici sa-l bati.

asa l-a invatat bunica-su care si ala lega muste, neamuri de ciobani din arges, ca sa vezi...

Scrie răspuns