_Sanya scrie: eu cred ca pe apele astea primadata Habsburgii au pescuit cu musca , adica nu mai mult de acum max 300 de ani ... pana atunci mai mult ca sigur ca taranul mai bine a bagat o rama groasa pe carlig , dar eu am indoieli ca ar fi avut el carlig .... si dupa ce au venit Austriecii cred ca a durat 100 de ani sau mai mult ca sa fie " raspandit" stilul intre intelectuali ... cum vad eu aici in zona de munte taranii mai repede ies cu prostovoale la pesti incat sa cacaceasca cu bata de alun ... .
aia iti place sa crezi!
poate ca un englez maniac a ajuns si pe la noi, ca sa prinda si el pesti mai mari decat aia de-i prindea in austria pe traun.
sau poate printre tinereii aia romani pe care-i trimiteau parintii la studii mai erau si din cei crescuti la bunici cu boala pescuitului.
daca nu uit o sa aduc o lista cu niste pattern-uri cum se legau acum cateva zeci de ani, cu pene de sturz, graur, pitigoi si ce se mai gasea pe la noi. exact pattern-urile clasice dar cu materiale pe care le gaseau oamenii aici.
inainte sa se fi inventat magazinele online, nu se vaietau ca nu au lansete de ultima fita si pene genetice, se descurcau si asa.
_Sanya scrie: pt tarani cantitatea au fost important nu pasiunea ce ofera muscaritul ...
si atunci de ce le-ar mai lega si azi taranii?
eu n-am vazut decat unul singur care avea muste si dadea cu ele dar din ce am inteles sunt prin tara destui. si mai stiu un batran care pescuieste cu muste care imi curata toate cutiile la fiecare inceput de an si nu ar da cu altceva la pastrav nici sa-l bati.
asa l-a invatat bunica-su care si ala lega muste, neamuri de ciobani din arges, ca sa vezi...