magazin pt fly fishing

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
_Sanya
veteran
veteran

Mesaj de _Sanya » 08 Dec 2008, 09:01

pe iarba e mai greu , firu incalceste intre firele de iarba si nu se misca la fel ca in apa , nu o poti ridica etc ... in plus ia toate mizeria de pe jos si la urmatoarea lansare firu e ca un smirglu pt inele (fiind astea fara porcelan ) ...
Atentie : firele de musca sunt proiectate pt pescuit in APA ! :D

crisp
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de crisp » 08 Dec 2008, 12:19

daca te antrenezi la casting sfatul meu este sa atasezi la snur inclusiv leader-ul cu o musca. pt a evita problemele, rupi carligul de la curbura ca sa nu se agate. astfel musca ar fi bine sa o faci alba si mai mare ca sa fie vizibila.

zahanu'
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de zahanu' » 08 Dec 2008, 13:48

"As vrea sa incep si eu pescuitul la musca"

Suntem contarani (acelasi Tg-Mures), daca vrei te pot ajuta cu castingu'...atat cat ma pricep... eventual sa incerci si niste scule...
valizahan@yahoo.com

hegedusalin
veteran
veteran

Mesaj de hegedusalin » 08 Dec 2008, 20:24

iau lectii cu cea mai mare placere de la oricine e mai in tema ca mine. Am facut astazi casting. Nu tocmai normal dar de plictiseala ce nu face omu. Mi-am luat o mulineta de la lineaeffe si un fir de la cormoran #5. Batzu imi vine joi si pana atunci, pt ca eu nu pot sa astept dupa nimeni, mi-am montat mulineta de musca pe un batz ultralight de spinning sa vad cum sta treaba. :twisted: Am ramas mut de uimire. Am lansat snurul la peste 10 metri. Primele doua ture l-am biciuit prin aer dar la cate filme am urmarit despre casting, plus ca am citit toate topicurile de la casting, mi-am corectat rapid lansarea. Am facut doar cu firul, fara musca dar dak joi imi vine batzul vreau sa ies la Mures.
Pt Zahanu dau MP.

dragos74
veteran
veteran

Mesaj de dragos74 » 10 Dec 2008, 13:01

nu mai spune de batul de spininng ca afla si altii :wink: :)
nici nu sti cate sunt de descoperit vis a vis de astea :!:

doar ca depinde de fiecare ce vrea sa-ti vanda... :?

hegedusalin
veteran
veteran

Mesaj de hegedusalin » 11 Dec 2008, 17:28

nu mai zice nimeni nimik. toti se gandesc acuma care-i secretul batzului de spinning la musca??? Eu din fericire am batz de fly incepand de azi. Am muste, am fir, am leader, sambata le incerc.

bogdans
senior
senior

Mesaj de bogdans » 14 Dec 2008, 19:24

Zi frate incepatorule cum a mers...am vazut si eu efectul de "bitch" azi :lol: ..asa am inceput..cred ca-i tentatia mare sa-i dai impulsul mai repede decat trebe can s-a derulat un pic in spate..dupa aia ne-am mai corectat dar au inceput sa-mi apara bucle in fatza cand scoteam mai mult snur asaca m-am cam rezumat la lanseuri false cu fir mai putin,rollcast si inainte inapoi tot cu snur mai putin..si a mers..sper ca pe parcurs sa dau si mai departe dar cred ca-i mai bine din aprape in aproape cand vezi ca nu te tzine sa vezi backingul :lol: ..colegul a fost mai "longeviv"..e si mai inalt bine ca mine si poate si sculele-s mai potrivite..sau o fi si mana..ramane de vazut cand schimbam si sculele intre noi ca azi am uitat sa facem schimb si sa ne dam cu parerea

hegedusalin
veteran
veteran

Mesaj de hegedusalin » 15 Dec 2008, 18:32

trebuia sa ajung pe Sacalaia sambata dar am auzit ca are gheata lacul si am ajuns la obletit pe un parau. Mi-am incercat si talentele in casting, si lanseul ala smecher in care tragi de doua ori de fir (imi scapa acuma denumirea si nu vreau sa deschid filmuletele sa aflu :D) si o data mi-o iesit surprinzator de bine. O chestie e sigura. Ceva nu fac bine pt ca dupa 20 de minute de casting aveam un antebratz de tenisman :oops: Nu cred ca ii normal sa iti oboseasca mana cu un batz din clasa 4 dak faci corect lanseul. Biciuitul o fost iarashi prezent la primele doua trei ture, din fericire imi revin repede. Plus de vreo 2 ori mi-am plesnit batzul asa de tare cu firul ca m-am speriat :oops: Am prins destul de bine ideea cu stopul sicu unele exceptii imi iesea bucla asa stransa cum vorbea Mel Krieger. Mi se pare grea sincronizarea la trasul de firul cand dai batzul catre inainte. Catre inapoi e cam reflexa miscarea. Mi-ar place sa Am timp sa ma intalnesc cu Zahan Vali sa imi explice el care-i treaba. Din pacate stau rau cu timpul liber.

dstb
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de dstb » 15 Dec 2008, 18:36

hegedusalin scrie:Mi-ar place sa Am timp sa ma intalnesc cu Zahan Vali sa imi explice el care-i treaba. Din pacate stau rau cu timpul liber.
Fa-ti timp liber, pentru ca merita! Ce va invidiez pe voi, cei care aveti de la cine invata in chiar orasul vostru... ... ...

hegedusalin
veteran
veteran

Mesaj de hegedusalin » 15 Dec 2008, 18:39

dak s-ar face timpul liber asa usor aveam un stoc rezonabil de asa ceva pana acuma. Cum zice Mel in film: Nu va grabiti, aveti tot timpul din lume ;)

Scrie răspuns