cel mai ieftin mulineta ce dupa parerea mea merita bani e Okuma SLV ... pe piata Romaneasca mulineta din metal mai bun (cu care ramai si in continuare) nu gasesti ... eu as lua si azi daca nu aveam deja , e undeva la 130RON ....
in rest la 270RON habar nam ce bat poti cumpara, sincer eu nu mai cumpar bete gata facute de magazin ca multi producatori asambleaza betele in china cu componente de 2 lei ... astea nu tin mai mult de un sezon ca inelele se mananca , lacul peste matisaj se creapa si arata ca harta Romaniei, maneru se "descompune" ...
bete ieftine gasesti dar daca folosesti mult no sa tina mai mult de 2-3 sezoane (shakespeare,cormoran,lineaffe,mitchell), dupa 1 sezon pescuit la greu tre sa schimbi minim inelu din varf, sau poate tot linia de inele ... dupa aia no sa ai probleme cu ele daca nu-l rupi batu pana atunci ...
alta varianta sa faci un bat custom (ca cele de magazin si calitate is mai scumpe) , cel mai ieftin blank de calitate ce gasesti (la Paul Sas
http://www.rodbuilding.ro/index.php?lin ... item_id=21 ) is cel de la Rainshadow .... cel de RX7 is blankuri destul de bune , DA si cu asta ajungi in final la un bat de peste 100 euro doar ca tu alegi componentele si toate pe un blank in cazul asta de caliltate ... in funtie de modul cum vei pescui cu ea alegi blanku adic pt uscate cel mai potrivit e un 8,6' (vad ca acum nu are dar poate aduce la comanda) ...
pt streamerit nu prea e potrivit un bat de #4 si spun de ce : de regula cu streamere pescuiesti la distanta , streamerele au rezistenta aerodinamica mare asa ca firu de #4 nu prea are masa ca sa duca musca unde vrei ... poti da cu streamere mici insa , de ex babyfish din spectra pana #10 poate putin lestate dar pt altele nu-ti recomand , cel putin pe care o folosesc eu is mari pt o scula de #4 doar ocazional merge""" ... insa contrulu streamerului si intepaturile vor fi tot asa ocazionale

...
variantele de magazin cele mai ieftine si de calitate is : bete loop (gasesti la muscarici.ro) , is bete bune pe flytying.ro (nu stiu ce bete au acum) sau am vazut un magazin online cu STCroix-uri (de la AVID e modelu care merita bani) ....
acum poti sa ma intrebi de ce asa scumpe ? raspunsul e clar in FlyFishing inca calitatea e taxata ...