magazin pt fly fishing

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
MihaiV
Moderator
Moderator

Re: ??

Mesaj de MihaiV » 02 Dec 2008, 20:25

hegedusalin scrie: doar ca n-am inteles partea cu controlul mai bun in dril cu un batz dintr-o clasa mai mica. Dak vrei sa imi explici unpic, apreciez gestul.
_sanya nu zicea ca ai control mai bun, ci ca te descurci la dril de pesti pana-n kil si cu un 4, care iti ofera si alte avantaje, cum ar fi protectia liderului subtire.
cel de 5 oricum e prea slab pentru streamere mari, asa ca mai bine iei un 4 si un 8 decat solutia de mijloc care iti face probleme si colo si dincolo.

hegedusalin
veteran
veteran

Mesaj de hegedusalin » 02 Dec 2008, 20:30

Am inteles. deci imi iau unu #4 si dupa divortz dak imi raman ceva bani il iau si pe ala de #8 :twisted: . Oricum din ce mi-ati explicat cred ca un #4 ar fi mai mult decat perfect pt ce vreau. Acuma sa merg mai departe, ce mi-ati putea recomanda fara preturi exagerate??? Batz si mulineta??? Fir banuiesc ca e bun cortland de #4, nu??

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 02 Dec 2008, 20:47

Ce intelegi prin preturi exagerate? 300, 600, 1000, 2000, 3000 ron??

hegedusalin
veteran
veteran

Mesaj de hegedusalin » 02 Dec 2008, 21:29

batz si mulineta maxim 400 ron. P.S. nu am de gand sa umblu la concursuri doar vreu sa ma simt bine

_Sanya
veteran
veteran

Mesaj de _Sanya » 03 Dec 2008, 09:10

Alin : clasele #4 si #8 sunt asa o alegere pt muscarit in general ... #4 merge si pe la munte si pe apele de ses .... cam pana la cleni de 1,5kg te descurci cu ea daca nu e prea multa vegetatie in apa si ai loc o suprafata de cativa mp sa joci cu peste , iar pastravii lipanii nu-s asa de mari ca sa-ti trebuiasca bat mai tare .... #8 merge cu streamere , la noi cleni avati si stiuci ai sanse mari la asta ... si in ordine cum am scris cresc marimile streamerilor, in general de la 2-3cm de cleni pana cam 14cm la stiuci (ce poti arunca bine si la distanta frumos) ...
cu #8 nu ai probleme la control doar cu #4 la peste dimensiunea ce am scris, ca pestele se pune batu in covrig daca nu ai loc si tre sa opresti si de obicei el castiga in cazul asta, dar in cazurile astea nici un #5 n-as salva musca ... iar la pastravi lipani de al nostru un #5 e chiar exagerat mai ales la uscate unde si eu folosesc clasa 3/4 (la nimfe imi plac #4) ...
si ce a zis si Misu e partea cealalta , la muscarit ca la scobarit cu bologneze de multe ori tre sa folosesti tipet (inaintas) foarte subtire , de ex acum duminica io la clenute am dat cu 0.10 la nimfe dar la munte mai des tre sa dai cu tippet foarte subtiri , chiar si cu 0.08 ... daca ai prins pastrav de 25cm stii ce putere are deja , batu tre sa compenseaza socurile de la inceput ... la ape montane conteaza foarte mult ce bat ai , ca pestele imediat intra in suvoaie, iar lipanul de obicei din start te agheti in suvoaiele principale, in privinta asta e tot un draq cu pastravu ... daca dai cu un par nu observi doar ca-ti lipseste o nimfa dar pestele nici nu ai simtit ...

hegedusalin
veteran
veteran

vreau batz de #4

Mesaj de hegedusalin » 03 Dec 2008, 18:48

Domnule Sanya, vreau un batz clasa #4. Spune-mi te rog dak exista un batz de calitate rezonabila si o mulineta la fel care sa se incadreze in aprox. 400 RON. Si mai am o neclaritate. Deci cu un batz din clasa #4 pot sa folosesc streamere mici pana in 4 cm??? Si cam la ce distanta as putea sa ajung cu un snur din aceeasi clasa odata ce ma invatz cu el??

genu
veteran
veteran

Mesaj de genu » 03 Dec 2008, 19:11

Gasesti . :wink:

hegedusalin
veteran
veteran

Mesaj de hegedusalin » 03 Dec 2008, 20:01

ziceti-mi si mie niste marci care se incadreaza la bani si fac produse de calitate. Doar nu-i reclama, va cer parerea.

_Sanya
veteran
veteran

Mesaj de _Sanya » 04 Dec 2008, 09:39

cel mai ieftin mulineta ce dupa parerea mea merita bani e Okuma SLV ... pe piata Romaneasca mulineta din metal mai bun (cu care ramai si in continuare) nu gasesti ... eu as lua si azi daca nu aveam deja , e undeva la 130RON ....
in rest la 270RON habar nam ce bat poti cumpara, sincer eu nu mai cumpar bete gata facute de magazin ca multi producatori asambleaza betele in china cu componente de 2 lei ... astea nu tin mai mult de un sezon ca inelele se mananca , lacul peste matisaj se creapa si arata ca harta Romaniei, maneru se "descompune" ...
bete ieftine gasesti dar daca folosesti mult no sa tina mai mult de 2-3 sezoane (shakespeare,cormoran,lineaffe,mitchell), dupa 1 sezon pescuit la greu tre sa schimbi minim inelu din varf, sau poate tot linia de inele ... dupa aia no sa ai probleme cu ele daca nu-l rupi batu pana atunci ...
alta varianta sa faci un bat custom (ca cele de magazin si calitate is mai scumpe) , cel mai ieftin blank de calitate ce gasesti (la Paul Sas http://www.rodbuilding.ro/index.php?lin ... item_id=21 ) is cel de la Rainshadow .... cel de RX7 is blankuri destul de bune , DA si cu asta ajungi in final la un bat de peste 100 euro doar ca tu alegi componentele si toate pe un blank in cazul asta de caliltate ... in funtie de modul cum vei pescui cu ea alegi blanku adic pt uscate cel mai potrivit e un 8,6' (vad ca acum nu are dar poate aduce la comanda) ...
pt streamerit nu prea e potrivit un bat de #4 si spun de ce : de regula cu streamere pescuiesti la distanta , streamerele au rezistenta aerodinamica mare asa ca firu de #4 nu prea are masa ca sa duca musca unde vrei ... poti da cu streamere mici insa , de ex babyfish din spectra pana #10 poate putin lestate dar pt altele nu-ti recomand , cel putin pe care o folosesc eu is mari pt o scula de #4 doar ocazional merge""" ... insa contrulu streamerului si intepaturile vor fi tot asa ocazionale :? ...
variantele de magazin cele mai ieftine si de calitate is : bete loop (gasesti la muscarici.ro) , is bete bune pe flytying.ro (nu stiu ce bete au acum) sau am vazut un magazin online cu STCroix-uri (de la AVID e modelu care merita bani) ....
acum poti sa ma intrebi de ce asa scumpe ? raspunsul e clar in FlyFishing inca calitatea e taxata ...

dstb
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de dstb » 04 Dec 2008, 11:29

_Sanya scrie:betele in china cu componente de 2 lei ... astea nu tin mai mult de un sezon ca inelele se mananca , lacul peste matisaj se creapa si arata ca harta Romaniei, maneru se "descompune"
Acum, nu te speria prea tare de ce-ti spune domnul _Sanya. :-) El pescuieste
macar de 4 ori pe saptamana si atunci numai clean in jur de 70 cm, asa ca e normal sa-i sara inele de pe batz precum popcorn-ul. :-) Pentru oamenii obisnuiti exista mai multe variante de echipare.

Scrie răspuns