Lac vs. Rau

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Stefan Florea
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Stefan Florea » 25 Iun 2007, 09:28

am gasit si musca :) , sau ceva asemanator :) http://www.danica.com/flytier/blindquis ... uddler.htm
If there is not Fly Fishing in heaven
...you won't find me there

Mugurstefan
veteran
veteran

Mesaj de Mugurstefan » 25 Iun 2007, 13:04

Felicitari Eugen, Dragos, Cosmin ...
si eu care credeam ca pescuit la musca inseamna doar pastrav sau lipan, clasa 4, nimfe samd. :? :?
Se spune ca SISTEMUL e bun dar Poporul e rau. Ganditi altfel: poporul e asa cum e ganditi un sistem pentru el !
Mugur Dixit !

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 25 Iun 2007, 13:09

stefan,

pe dragos tree sa-l invidiezi si daca vrei sa afli detalii sa-i scrii un mesaj privat.

acuma vad ca prietenii mei au exagerat la greu si au pus cam prea multe pozne de care chiar nu era nevoie.

primele poze pe care le-a pus andrei pt mine is facute joi seara, prima dup-amiaza dupa ce am terminat eu un proiect la job care m-a cam tinut blocat vreo 2 saptamani. cum am reusit sa scap, am sunat nevasta sa-i spun ca mai dureaza :) dupa care imediat pe dragos si via la peste. trebuia sa fac niste poze ca sa raspund pe alt ton lui miki in special, pe topicul asta.

a iesit doar vreo ora de pescuit pe lacul caldarusani. am aflat la locul faptei ca se tot duc niste campioni de spin pe acolo, ca precis aia au luat toata crema si nu avem multe sanse. deci era o provocare, practic. :D
a trebuit sa ne bagam dupa un plaur si sa asteptam sa iasa un echipaj ca sa ajungem pe locul de dintoase. acolo ne-am facut sculele in barca, legat lidere, alea alea.

acolo am dat de cateva ori si am luat eu somoteiul, dupa care au iesit si baietii aia cu barca sa plece acasa si numa' bine ne-am dus noi sa vedem daca au mai lasat ceva. se pare ca nu i-au luat pe toti din zona aia, dat fiind ca lui dragos i-a intrat in maxim 10 lanseuri stiuca aia. dup-aia am tuns-o acasa si cam asta a fost.

maine sau poimaine e pe vine o iesire la avati. dar nu o sa fac pun si poznele de atunci, ca nu am de gand sa imi fac vreun obicei din asta, nemaivorbind ca riscam sa o dea in oftica niste specializati pe avat la spin si nu are sens. he he he

vroiam numa' sa vad ce ziceti voi, adica daca ati stramba din nas la din astea si ati mai simti lipsa pitzigoiului de pe creanga de mesteacan si a susurului de izvor. remarc ca v-ar placea ca idee si altele, deci este bine.

fire intinse :)

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 25 Iun 2007, 15:04

eugene joi sau vineri e posibil sa dau barca la apa
resusciteaza mustele

cristian.ene
veteran
veteran

experimente

Mesaj de cristian.ene » 26 Iun 2007, 10:38

Sincer ma indoaiesc ca metoda asta pescuit cu stremeare si unele de fly e mai eficienta decat cu pescuit de finete cu naluci clasice - linguri, twistere, voblere spinnerbait. Problema e ca si nalucile clasice pot fi pot pezentate natural comparabil cu pescuitul greu care se practica in genaral la stiuca.
Diferenta e ca nu trebuie sa transpiri lansand un fir de clasa mare si un streamer pe masura. Poti sa fi original dar trebuie sa tranpiri ceva pentru asta.
La spinning e suficienta o lanseta de putere ML sau un medium de fibra de sticla cu care se pot lansa naluci de 3-8g.

La salai cand va bagati baieti ?

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 26 Iun 2007, 11:47

am fost si la salai si am prins si din aia. nu mai mari de 3k si nu mai multi de 10-20 pesti per partida, dar nici nu putem zice ca am insistat.

nu inteleg exact ce inseamna sa transpiri dand o musca de 15-20cm. cu o buna de clasa 9 nu-ti tree decat un lanseu fals iar cu una de doua maini nici macar de spatiu nu ai nevoie sa dai cat ai nevoie.

apreciem foarte tare grija ta pentru eficienta pana in panzele albe, dar noi totusi urmarim in primul rand distractia si apreciem in mod deosebit dificultatea in a gasi metoda si naluca pentru a prinde pestele. altfel am dat toti la rama sau pestisor viu, in functie de caz.

altceva, despre ce te mai indoiesti tu, cristian?

Stefan Florea
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Stefan Florea » 26 Iun 2007, 12:04

Nici eu nu vad pescuind la musca mai greu decat la spinning cristian, mai ales cum zice eugen cu unu de clasa 9 te joci, nici nu apuci sa dai cu vobleru pana unde ajunge un streamer aruncat cu clasa 9 :), si e mult mai spectaculos si mai frumos, si nu vad de ce ai transpira din greu :), ai pus tu mana pe un bat de musca si ai transpirat aruncand si pe urma ai luat unu de spinning si nu ai transpirat deloc? sau de ce zici asta? si cum adica "prezentata natural", cum prezinti tu natural o oscilanta de 15-20 grame? :shock:

Daca zici ca ai transpirat atunci probabil e prima data cand ai folosit un bat de musca (toti am transpirat cand am lansat prima data, ca nu e usor prima data daca nu ti se arata miscarea :)), trebuia sa insisti mai mult ca sigur nu mai transpirai :)

sa nu se supere nimeni ca nu vreau sa jignesc deloc, discutam doar

@ eugen

spune-mi te rog ce linie ati folosit la stiuca atunci? :)

ma omori cand aud ca prinzi 15-20 de salai la o partida :shock: :shock:

dragos74
veteran
veteran

Mesaj de dragos74 » 26 Iun 2007, 12:22

Stefan am legat struna f.fina direct de liderul conic
si uite si musca dar sunt multe alte modele

Imagine
Shot with DSC-W17 at 2007-06-26

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 26 Iun 2007, 12:25

Domnule Florea,

intamplator pescuiesc de mai mult de 10 la fly iar pe lac sau rauri mari am ceva mai mult de 500 de partide pescuit dar cu clase 5 sau 6. Stiu si eu ce insemana o clasa 9(comparabil cu una 6) mai ales ca lanseta lui Eugen e construita de mine in momentul incare el nu prea stia ce inseamna castingul.

desigur ca aveti chef de h..he ....glume si nuci nu am de gand sa va iau in serios.

Eugen va da ca te joci cabotin cu stilul in functie de interlocutor, ba esti pe cale, ba esti stiutor.

Evidfent ca intr+o tara incare nu dau multi bine nici la spinning da bine sa fi original.

In plus daca citeai cu atentie am vorbit de un pescuit de finete cu greutati de 3-8g dar se vede ca nu vrei sa citesti.

Eugen daca e fun sa transpiri go fun si transpiratie placuta !

indoiala nu e o metoda carteziana ?

Stefan Florea
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Stefan Florea » 26 Iun 2007, 12:26

mersi mult dragos, dar am vrut sa stiu daca ai folosit un fir sufundator sau plutitor si felul cum recuperezi: repede, incet, sacadat etc..

mersi inca odata

Scrie răspuns