Lac vs. Rau

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
_Sanya
veteran
veteran

Mesaj de _Sanya » 05 Iun 2007, 16:06

unii spun ca pescuitul pe lac e o alta lume , pe mine tot nu-mi excita ... treaba cu barca chiar ma deranjeaza.... acum sa nu spuneti ca vorbesc aiurea cateodata mai dau si eu pe lac dar nu din barca , si la cleni peste 25-30 cm ....
de fapt fiecare dintre noi are pretentii ... eu fac parte din tabara care spune ca o adevarata muscareala se face pe ape curgatoare , concursuri la fel ....

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 05 Iun 2007, 21:51

_Sanya scrie:... eu fac parte din tabara care spune ca o adevarata muscareala se face pe ape curgatoare ,...
si eu la fel !!! :lol:
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 05 Iun 2007, 22:46

ma, voi nu stiti sa dati la musca pe lac? :twisted:

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 05 Iun 2007, 22:57

Tavi scrie:ma, voi nu stiti sa dati la musca pe lac? :twisted:
ba da,...dar nu cu aceeasi placere,... :D
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...

_Sanya
veteran
veteran

Mesaj de _Sanya » 06 Iun 2007, 07:38

exact !

..e ca si cand esti la strand si faci numai baie in bazin fara sa apropii trambulina sau serpentinele :D

dar sa nu intelegeti gresit sunt fan de small stream , nici macar raurile mari de munte nu ma inspira atat cat un paraiasi , dar sa stau intr-o barca intrun lac si in jurul meu pustie(apa) chiar mi-le duce toata pofta de la pescuit ....

muscarul
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de muscarul » 06 Iun 2007, 15:40

nu cred ca se face flyfishing adevarat numai pe ape curgatoare, si pe lac merge, dar dupa cum spuneati voi mai sus, nu cu aceeasi placere si intensitate.

in alta ordine de idei, cred ca acest consurs trebuia anuntat cu toate detaliile de rigoare, sau macar un minim de detalii, cele prezentate fiind doar... apa de ploaie.

parerea mea...
God Grant that I may live to xxx until my dying day, And when it comes to my last cast
I most humbly pray, When in the Lord's safe landing net I'm peacefully asleep,That in His mercy I be judged As big enough to keep.

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 06 Iun 2007, 17:46

mdea, cotzaiala intelectuala pe fata. se cheama pescuit totusi, tree sa faci ce-i de facut ca sa prinzi peste pe unde se intampla sa traiasca el. cam despre asta e vorba. realitatea este ca la noi nu se pescuieste pe lac strict pentru ca este mai greu de ajuns la peste cu scule de fly si nimeni nu stie sa faca asta bine din varii motive.

deci lasati vrajeala ca voi ati putea lua oricand doujde de pastravi de lac pe zi da' preferati de departe sa bagati pe paraiasu' care susura elegant printre stanci, unde pe langa trei peturi, cutii de bere si niste tampoane mai da de cate-un pui de peste. pe bune ca nu tine. macar fiti sinceri si recunoasteti ca tavi a prins ideea din zbor si cam aia e.

altfel, ce sa zic, dupa mintea mea un concurs se intampla cum are chef organizatorul si cine nu vrea sa mearga si nu-i convine locul sau regulamentul nu se duce si cu asta basta. care-i problema daca ia altu' trofeul si il pun astia pozna prin reviste. va ofticati? :))

_Sanya
veteran
veteran

Mesaj de _Sanya » 06 Iun 2007, 19:22

eugen : eu pe un paraias din asta prind pe zi cam 100 buc salmonide si nu din gresala :D ....

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 06 Iun 2007, 22:03

eugen scrie:…mdea, cotzaiala intelectuala pe fata.
Cum le stii tu pe toate !!!...:D
eugen scrie:…se cheama pescuit totusi, tree sa faci ce-i de facut ca sa prinzi peste pe unde se intampla sa traiasca el. cam despre asta e vorba.
Daca ar fi vreo slujba sau vreo datorie civica ceva, poate ca AR TREBUI sa faci ce-i de facut, fiind insa o pasiune ( pentru cei pentru care e ), e suficient sa faci doar ce-ti place, daca vrei rau, pe rau... daca vrei lac, pe lac, nu te forteaza nimeni sa te duci unde nu vrei,...
… spre nefericirea ta mie chiar imi place sa pescuiesc pe rau mai mult decat pe lac, din motive pe care simt ca tie ti le-as explica degeaba…
eugen scrie:…realitatea este ca la noi nu se pescuieste pe lac strict pentru ca este mai greu de ajuns la peste cu scule de fly si nimeni nu stie sa faca asta bine din varii motive.
realitate in care bineinteles ca tu nu te incadrezi, nu-i asa?;... dovada fiind superioritatea cu care ne vorbesti de acolo din sferele inalte ale cunoasterii tainelor desavarsirii…:D
eugen scrie:…deci lasati vrajeala ca voi ati putea lua oricand doujde de pastravi de lac pe zi da' preferati de departe sa bagati pe paraiasu' care susura elegant printre stanci, unde pe langa trei peturi, cutii de bere si niste tampoane mai da de cate-un pui de peste. pe bune ca nu tine.
O afirmatie destul de rautacioasa si gratuita, dat fiind faptul ca nici unul dintre noi nu s-a laudat astfel,…, probabil esti in cautare de polemici, de ai recurs la asa ceva, …n-ai noroc de data asta….nu intentionez sa-ti dau curs daca continui, consider ca nu merita…
nu sunt in situatia de a trebui sa demonstrez ceva, cuiva, cu atat mai putin tie, pentru a putea sa-mi practic pasiunea pe unde vreau, deci nu am de ce sa recurg la tertipuri de-astea ieftine,... (tu ai fi in stare, nu-i asa ? :))
Cat despre paraiasul ala care susura elegant printre stanci, cu peturi si tampoane dupa care se ascund alevinii,… se vede (si ma bucur) ca nu frecventam aceleasi ape…
Eu le caut pe alea mai curate de obicei,…tocmai pentru ca sa ma simt bine,… daca ele ascund puieti sau si pe parintii lor, asta este doar o alta fateta a distractiei….
eugen scrie:…altfel, ce sa zic, dupa mintea mea un concurs se intampla cum are chef organizatorul si cine nu vrea sa mearga si nu-i convine locul sau regulamentul nu se duce si cu asta basta.
Corect !
eugen scrie:…care-i problema daca ia altu' trofeul si il pun astia pozna prin reviste. va ofticati? )
tocmai ca nu-i nici o problema
doar ca as zice ca mai degraba toata postarea ta e o incercare nereusita de cotzaiala intelectuala pe fata,… in fond, tu esti ala care incerca sa puna coada la pruna,… :o
PS (retoric :D): oare tu de ce te oftici ca unora chiar ne place sa pescuim pe rau mai mult decat pe lac ? :D :D :D

_Sanya
veteran
veteran

Mesaj de _Sanya » 07 Iun 2007, 12:07

la raspunsul ce dau acum ar trebui sa dau titlul de "lac vs. rau" dar e doar parerea mea asa ca scriu in continuare :
pe majoritatea lacurilor pestii sunt grupati mai ales clenii !! deci cand merg pe lac trebuie sa cauti mult dupa ei...

acum daca se face concurs sunt doua posibilitati , adica sunt sectoare stabilite poate tragi una cu peste sau una fara (e clar), sau nu sunt sectoare toate lumea pescuieste unde vrea, la gongul de start toate lumea sare in barci si incepe prima mansa a primei mansa adica fuga pana la cel mai indepartat colt al lacului etc (nu spun pilde)...

pe rauri de regula nu se pune problema , daca raul nu e deranjat de balastiere de regula fiecare sector (unde se face un concurs) tine cam acelasi cantitate de peste ... asta deja e un motiv pozitiv ce pune votul pe linga rauri sa fie vorba acum despre concurs sau numai pescuiala ocazionala... dar de mediu si varietatea lui inca nu am zis nimic ...

Scrie răspuns