Lac vs. Rau

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
_Sanya
veteran
veteran

Mesaj de _Sanya » 13 Iun 2007, 12:20

oooooooh eu cred ca daca introduce carnetelul mai mult de 20% di npescarii nu o sa scrie capturile....

sa reintorc la subiectul principal lac vs rau pe lac capturile sunt mai putine in numar (cred)(cel putin mie) deci probabil acolo mai are timp pescarul sa noteze deci va merge treaba , pe rau eu zic ca sunt mult mai multe capturi si daca ai o partida cum am avut eu acum 2 zile ca aproape la fiecare lansare am prins un clean sau clenuti carnetelul chiar deranjeaza... dar probabil cand se introduce o sa precizeaza ca nu tre sa treci numai capturile peste limita legala si ce retii (doar cu asta poate sa te arde cand se verifica).... adica sper sa fie asa :) altfel in fiecare luna tre sa merg dupa un nou carnetel ca eu cam 4 zile pe saptamana sunt pe apa ....

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 13 Iun 2007, 13:36

Eugen , pin la urma poate te conving baietii ca pescuitu pe parau ii cel mai cool , te vad cu patru muste in bat si cu un sirag de pastravi la limita atirnati pe-o nuia naturala , in plan Gerula-Ilarion Ciobanu he!he!

Sanya , io zic sa mai astepti cu paraul tau magic si cu dresatu pestilor , pin la urma lumea face turism piscicol in locurile unde se prinde , conform teoriei tale , pe riurile din Slovacia , Slovenia cind ar intra unu la apa pestii deja ar trebui sa fie la un km . C&R nu are de-a face cu ce ai spus tu la inceput , stim toti ca are un efect benefic , lasa AGVPS , ROMSILVA , nr. legal si alte slogane pe aici , nu de alta da asteptam si eu un topic de calibru de ceva vreme , si tu te ingrijesti sa fi teapan , mai zimbeste din cind in cind he!he!

Fir Intins!!!

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 13 Iun 2007, 15:17

SF,

stai lejer, totul este la deruta! :)))

bine-i zisesi lui sanya. ce nu pare sa stie el iarasi este ca nici macar carnetele, catch & releasu' si vrajeala de green peace nu explica populatia de xxx din tarile alea est europene.

mai degraba banutii din turismul cu pescari occidentali creduli care isi imagineaza ca cehia sau slovenia e un fel de rai pe pamant cu pescari care nu stiu sa dea la peste si deci ape virgine si pastrav salbatic la greu, alea alea.

din banii lor si ca sa mai dea si altii se fac populari masive si cam aia e. management ii zice. salbatic si autentic nu cred ca mai e pe globul asta mare lucru, da' unora le place tare de tot sa creada din astea. ce sa le faci, romantici, asa e la muscarici. :)

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 13 Iun 2007, 18:10

_Sanya scrie: :) altfel in fiecare luna tre sa merg dupa un nou carnetel ca eu cam 4 zile pe saptamana sunt pe apa ....
Sanya, io zic sa-ti iei un laptop cu tine pe apa :lol: , acum se gasesc fel de fel de softuri pe piata, cred ca unul d-ala de gestiune primara ti-ar fi numa’ bun :lol:
Si ia-ti si-o secretara, musai urata, sa nu-ti distraga atentia si sa-ti scada randamentu’,:lol:
ATENTIE: daca e frumoasa, e periculos printre muschii aia de pajiste alpina, cu susuru’ langa tine,… poti foarte usor sa uiti de ce ai ajuns in zona…si in plus, una frumoasa e foarte probabil ca vrea la lac :lol:, sa faca plaja, nu ca aia urata n-ar vrea si ea, dar pe aia iti vine mai usor s-o refuzi… :lol: :lol: :lol:
_Sanya scrie: pe lac capturile sunt mai putine in numar deci probabil acolo mai are timp pescarul sa noteze deci va merge treaba
s-o crezi tu, ca ai timp, daca ii frumoasa... :lol:
si daca o mai fi si rea de musca... :lol: :lol: :lol:
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 13 Iun 2007, 19:37

sanya, nu asculta la miky, nu lua nici urata nici frumoasa ca tot acolo ajungi. daca iti permiti 4 zile pe saptamana pescuit ti-e mai bine asa, trust me. :))

_Sanya
veteran
veteran

Mesaj de _Sanya » 13 Iun 2007, 21:03

teoria cu laptop pica din start ca nevas mea ma omara daca ma bag in apa cu leptopu de 53mil.... dar de fapt poate mai repede lasa asta decat sa lasa sa angajez o secretara care sa numara capturile fie urata sau frumasa ,sau una asa si una asa :D ...deci ramane carnetelu' :lol:

cu populatia de pesti am o ipoteza - inainte de '89 apele montane nu au fost asa de rai , chiar au fost bune . Nu de alta dar atunci nu prea ai vazut ramasi sau braconeri pe apa doar pe pilasii...eu cred ca daca o apa nu e braconat si pestii raman in apa mai poate sa revina ,binenteles daca mai ramas ceva raproducatori, :roll: ca sa fim sinceri nici o organizatie nu omoara cu repopulari... cred ca singura sansa a apelor e asta (C&R la greu) :roll:

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 13 Iun 2007, 21:16

sau pescuitu' pe lacuri sau la alte specii prin alte rauri. scapi de-o grija, nu mai dai gauri in aia mici si rari, nu-i mai stresezi, cresc si ei, se reproduc, alea alea.

acuma glumesc. e clar ca nu-i unu cu teorii pacifiste caruia sa-i pese chiar asa de tare de pesti.

deci is tare curios ce v-ati face daca brusc ar seca raurile? :)))

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 13 Iun 2007, 23:40

[quote="eugen"]

mai degraba banutii din turismul cu pescari occidentali creduli care isi imagineaza ca cehia sau slovenia e un fel de rai pe pamant cu pescari care nu stiu sa dea la peste si deci ape virgine si pastrav salbatic la greu, alea alea. [/quote]

Pescari occidentali creduli si cu venituri modeste , as zice eu . Vezi ce preturi au Slovenia si Cehia , comparativ cu Mongolia sau Siberia , si ii si o diferenta intre ce se prinde .

Am si eu o teorie , riurile noastre de munte is mai mult niste izvoare , avem putine cu un debit si o marime care ar putea sa tina o populatie cum vedem pe la altii . De-am avea si noi riuri cum au altii , de marimea Somesului , Siretului sau stiu eu ce , dar cu salmonide ( vezi Suedia ) poate treaba era alta , la urma urmei locu te obliga sa te adaptezi si atita vreme cit pescuitu pe lac la noi sufera din anumite motive cred ca si castingu o sa bata pasu pe loc , chiar ma intreb , ipotetic , daca ajunge unu sa cistige , sa zicem , un campionat national la musca pe parau , el fiind un pescar de parau ,si dupa aia merge la ceva competie prin Suedia si se trezeste cu un riu de 5 ori mai mare in fata , ce dracu face he!he! ( terminologia o completeaza Eugen , daca musai trebuie he!he! )

Fir Intins!!!

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 14 Iun 2007, 06:51

_Sanya scrie: cred ca singura sansa a apelor e asta (C&R la greu) :roll:
desi il practic si eu, (C&R) cred ca asta nu-i decat doar o amagire,… asa ca sa ramanem cu constinta noastra interioara impacata ca ce a depins de noi am facut,…sau ca nu noi suntem aia care strica…
altfel e patrunjel in supa faptul ca eu dau drumul la cativa pesti, ca mai pe seara dupa ce plec io acasa, sa apara unii care sa mute albia in urma mea si sa curete tot ce misca…
sau sa compar efectul produs de mine si de inca cativa ca mine, prin eliberarea catorva amarati pistruiati cu efectul multimii de ramasi la care le e foame si iau tot de la 10 cm in sus…
asta ca sa nu mai vorbim de efectul distrugerii albiilor in urma viiturilor care sunt tot mai voinice din cauza despaduririlor prin tot mai multe zone sau a indiguirilor fara discernamant vezi doamne pentru paza impotriva inundatiilor…sau de km de albie care devin autostrada pentru basculantele care cara pietris din balastiere ca s-a dat liber la construit sosele si autostrazi si acolo is bani multi, asa ca ce mai conteaza cateva vietati acolo si trei patru tampiti care si asa umbla bezmetici dupa ele sa le prinda,…cu gaza pe creier…
deci chestia cu C& R cred ca mai degraba e o treaba de constiinta si de autoeducatie de care cam avem nevoie noi ca popor pentru spalarea unei mentalitati care timp de peste 60 de ani s-a cam acoperit cu o mazga urata, decat o masura de conservare a apelor…
singura sansa a apelor ramane totusi ca statului sa-i vina mintea la cap si sa puna accent pe conservarea naturii, sa puna si fonduri, pentru amenajari si populari, sau sa le lase pe alea europene sa ajunga unde trebe… si sa vina acolo sus prin birourile alea guvernamentale din bucuresti si un cap, ceva gen ministru, care sa aiba “la mansarda� in mod real pasarica asta cu natura, in speta cu pestii, chiar cu flyfishingu’, ceea ce nu prea cred ca daca tot ar avea-o , de ce nu s-ar duce el in finlanda, ca poate, si acolo exista de-a gata deja toate conditiile, n-are rost sa se inghesuie cu alegatorii pe paraie de duminica… pline de cutii de bere, peturi si tampoane :lol: :lol: :lol: (eugene, incet incet o dau io ca tine, mai ramane ca tu sa incepi sa ma contrazici de pe pozitia mea... :lol: :lol: :lol:)
SF scrie: Am si eu o teorie , riurile noastre de munte is mai mult niste izvoare , avem putine cu un debit si o marime care ar putea sa tina o populatie cum vedem pe la altii .
eu cred ca as putea enumera cel putin 10 rauri de prin romania care ar putea tine pesti cum vedem la altii... nici la ei in tarile lor, nu auzi de mai multe / tara, daca stai sa o cauti in mod expres, numa' ca ei ce au stiu sa valorifice,...(nu mai zic sa pastreze... :lol: )
PS: mi-am recitit postarea in fuga si cand am vazut care ni-s sansele reale, m-am indispus iara,... :lol: :lol: :lol: ... asta e... :roll:
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 14 Iun 2007, 10:23

miky scrie:
_Sanya scrie: cred ca singura sansa a apelor e asta (C&R la greu) :roll:
desi il practic si eu, (C&R) cred ca asta nu-i decat doar o amagire,… asa ca sa ramanem cu constinta noastra interioara impacata ca ce a depins de noi am facut,…sau ca nu noi suntem aia care strica…
altfel e patrunjel in supa faptul ca eu dau drumul la cativa pesti, ca mai pe seara dupa ce plec io acasa, sa apara unii care sa mute albia in urma mea si sa curete tot ce misca…
sau sa compar efectul produs de mine si de inca cativa ca mine, prin eliberarea catorva amarati pistruiati cu efectul multimii de ramasi la care le e foame si iau tot de la 10 cm in sus…
asta ca sa nu mai vorbim de
din pacate asa e
doo concluzii:
si daca-i tii tu pe toti (exagerand un pic) efectul asupra apei e din pacate acelasi cu C&R daca vin baietii dupa tine si rad tot.
Degeaba-i dreseaza _Sanya, ca tot nu-i poate invatza sa se fereasca de carbid, rumegus, plasa, ostie (toamna cand sunt in bataie :evil: ) sau secat albia
O paranteza aici: ma distreaza tot mai tare eroismul combatantilor de pe net care fac cu ou si cu otet cate-un coleg de forum care a indraznit sa retina peste. Vezi Doamne din cauza lui ...
Acu sa nu sara vreunu sa zica_ca io-s impotriva C&R, ati prins voi ideea.
Cei mai multi pesti care-i prind se intorc in apa (fara numar), adica "limited kill". Fi-miu vrea "patav" asa ca-i mai duc cate unu - doi adevarati de rau (sau lac :D) , aia nashpa din metro is pentru nevasta :twisted:

si doi

pe lac e mai greu cu braconatu, deci acolo-s pestalaii, deci insistati :D

si nu-i ma tot dati cu susuru, ca-mi tiuie urechile. :lol: Luati-va barca cu mp3 player cu susur de rau

@ eugen
nu tre sa ai "senzatii" am scris chiar aici ngru pe gri ca mi-am comandat batz de musca. Mulineta, firu si backingu le am deja, poate donati voi neste goange unui nacajit ca mine :lol:
Si in NZ chiar am pile demult, nu tre sa mi le fac acu :wink:
Dimpotriva, NZ se tot roaga de mine sa-l invatz cum ii cu pastravu :lol:

Daca citeste asta ma tunde si-mi rupe pe chelie Z-Axis-ul:roll:

Scrie răspuns