_Sanya scrie: cred ca singura sansa a apelor e asta (C&R la greu)

desi il practic si eu, (C&R) cred ca asta nu-i decat doar o amagire,… asa ca sa ramanem cu constinta noastra interioara impacata ca ce a depins de noi am facut,…sau ca nu noi suntem aia care strica…
altfel e patrunjel in supa faptul ca eu dau drumul la cativa pesti, ca mai pe seara dupa ce plec io acasa, sa apara unii care sa mute albia in urma mea si sa curete tot ce misca…
sau sa compar efectul produs de mine si de inca cativa ca mine, prin eliberarea catorva amarati pistruiati cu efectul multimii de ramasi la care le e foame si iau tot de la 10 cm in sus…
asta ca sa nu mai vorbim de efectul distrugerii albiilor in urma viiturilor care sunt tot mai voinice din cauza despaduririlor prin tot mai multe zone sau a indiguirilor fara discernamant vezi doamne pentru paza impotriva inundatiilor…sau de km de albie care devin autostrada pentru basculantele care cara pietris din balastiere ca s-a dat liber la construit sosele si autostrazi si acolo is bani multi, asa ca ce mai conteaza cateva vietati acolo si trei patru tampiti care si asa umbla bezmetici dupa ele sa le prinda,…cu gaza pe creier…
deci chestia cu C& R cred ca mai degraba e o treaba de constiinta si de autoeducatie de care cam avem nevoie noi ca popor pentru spalarea unei mentalitati care timp de peste 60 de ani s-a cam acoperit cu o mazga urata, decat o masura de conservare a apelor…
singura sansa a apelor ramane totusi ca statului sa-i vina mintea la cap si sa puna accent pe conservarea naturii, sa puna si fonduri, pentru amenajari si populari, sau sa le lase pe alea europene sa ajunga unde trebe… si sa vina acolo sus prin birourile alea guvernamentale din bucuresti si un cap, ceva gen ministru, care sa aiba “la mansarda� in mod real pasarica asta cu natura, in speta cu pestii, chiar cu flyfishingu’, ceea ce nu prea cred ca daca tot ar avea-o , de ce nu s-ar duce el in finlanda, ca poate, si acolo exista de-a gata deja toate conditiile, n-are rost sa se inghesuie cu alegatorii pe paraie de duminica… pline de cutii de bere, peturi si tampoane

(eugene, incet incet o dau io ca tine, mai ramane ca tu sa incepi sa ma contrazici de pe pozitia mea...

)
SF scrie: Am si eu o teorie , riurile noastre de munte is mai mult niste izvoare , avem putine cu un debit si o marime care ar putea sa tina o populatie cum vedem pe la altii .
eu cred ca as putea enumera cel putin 10 rauri de prin romania care ar putea tine pesti cum vedem la altii... nici la ei in tarile lor, nu auzi de mai multe / tara, daca stai sa o cauti in mod expres, numa' ca ei ce au stiu sa valorifice,...(nu mai zic sa pastreze...

)
PS: mi-am recitit postarea in fuga si cand am vazut care ni-s sansele reale, m-am indispus iara,...

... asta e...