incepator in PMA
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
- trombonezu
- utilizator constant
- Wavedancer
- veteran
- Borealis Fly
- veteran
- Borealis Fly
- veteran
@ mugurel:
Asa cum spune si Dan am scris un articol pentru rapitori.ro. Este asemanator cu cel de care mentionezi tu dar l-am mai completat.
Pozitia mea cand este vorba de PMA este ca toti pescarii sportivi ar trebuii sa incerce cel putin o data acest stil de pescuit. Este pasionant nu numai pescuitul in sine ci si tehnica de lansare care se poate dezvolta intr-o miscare eleganta ca de balet.
Sa nu mai vorbim de legatul mustelor (intrebati-l pe Eugen de acest subiect) care poate devenii o preocupare aparte, dar care da pescarului la PMA, pe perioada de iarna mai ales, ore si ore de cautari, teste la menghina, o placere aparte, in asteptarea sezonului urmator. Deci PMA-ul impreuna cu legatul mustelor artificiale este o preocupare permanenta, indiferent de anotimp. I-ti solicita imaginatia, dorinta de experimentare si de aventura, ... spiritul inventiv. Pentru cei fara garaj da posibilitatea sa-si folosesca spiritul creativ al mainilor si sa conceapa ceva ce poate fi privit si ... mancat de pesti in sezonul urmator.
Pescuitul la PMA este simplu ... inceput cu dreptul. De asemnea prin faptul ca se face mult mai aproape de peste cere o indemanare si o cunostere mai profunda a pestelui urmait; a "citi apa" devine in principal cheia nr 1 in intentia de a pacalii pestele. A "citi apa" inseamna a talmacii semnele vizibile de la suprafata apei, culoarea, caracterul malurilor, ... ca un gen de privire Röntghen ca a lui Superman. Pescarul trebuie sa cunoasca exact obiceiurile pestilor urmariti. Cand, unde, cu ce ... de ce si mai ales cum trebuei folosite aceste cunostinte intr-o combinatie proprie vizavii de tehnica de lansare, bat, fir si MA ce sta legat la capatul forfagului.
Fac din nou reclama PMA-ului.
Cei ce l-au incercat si i-au degustat frumusetea devin involuntar, infectati pe viata.
Asa cum spune si Dan am scris un articol pentru rapitori.ro. Este asemanator cu cel de care mentionezi tu dar l-am mai completat.
Pozitia mea cand este vorba de PMA este ca toti pescarii sportivi ar trebuii sa incerce cel putin o data acest stil de pescuit. Este pasionant nu numai pescuitul in sine ci si tehnica de lansare care se poate dezvolta intr-o miscare eleganta ca de balet.

Pescuitul la PMA este simplu ... inceput cu dreptul. De asemnea prin faptul ca se face mult mai aproape de peste cere o indemanare si o cunostere mai profunda a pestelui urmait; a "citi apa" devine in principal cheia nr 1 in intentia de a pacalii pestele. A "citi apa" inseamna a talmacii semnele vizibile de la suprafata apei, culoarea, caracterul malurilor, ... ca un gen de privire Röntghen ca a lui Superman. Pescarul trebuie sa cunoasca exact obiceiurile pestilor urmariti. Cand, unde, cu ce ... de ce si mai ales cum trebuei folosite aceste cunostinte intr-o combinatie proprie vizavii de tehnica de lansare, bat, fir si MA ce sta legat la capatul forfagului.
Fac din nou reclama PMA-ului.

Fir intins!
Borealis F
Borealis F
are dreptate Petru. de cand studiez problema am devenit cam obsedat de materiale si tehnici de legat muste. cand vreau sa ma relaxez, scot sculele si mai fac cate un experiment, mai trece si dorul de pescuit cu ocazia asta. se merita sa inveti sa-ti faci naluci personalizate, desi e destul de greu sa aduni materiale si sa inveti din greseli, fara sa vezi pe cineva legand live ca sa intelegi ce si cum. dar nu e imposibil nici asa, mi se pare chiar destul de rapid progresul. nu stiu cum ar fi la uscate, presupun ca e mai greu, dar momentan nu ma intereseaza sa invat sa leg altceva decat streamere pe jig. in tot cazul, ai o senzatie foarte faina cand prinzi ceva cu artificiale facute cu mana ta, cel putin prima data esti de-a dreptul incantat. pana acum nu am prins decat bibani si strapazani sub kg dar pentru un incepator e ok. partea proasta e ca am ramas in urma cu timpul, adica am o gramada de modele pe care nu am avut cand sa le testez. oricum, indiferent ce-ar fi, e un virus si asta si sigur odata prins nu mai scapi. cel putin la mine au aparut simptome clare de dependenta.
numai bine!

numai bine!
- trombonezu
- utilizator constant
Vorba lunga ...
pune mana si fa mustele alea de care vorbiram ... dupa care ne intalnim sa facem niste comparatii ... ca si critica constructiva: mama ce capatzani imense le faci!!!
pune mana si mai citeste! Daca as avea "aparatura" necesara cred ca as reusi sa le fac asa cum discutaram... pana atunci, sa stii ca mi-au iesit mai interesante decat ale lu matale! sic sic sic...
p.s. bereea aia unde e?

p.s. bereea aia unde e?
"Este o diferenta foarte mica intre a pescui si a sta pur si simplu pe mal ca un idiot."
Steven Wright
Steven Wright