incepator in PMA

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
dragos74
veteran
veteran

Mesaj de dragos74 » 09 Iul 2005, 17:54

pt.Eugen:
daca nu ai prins tu cu nimfa nu inseamna ca e mai greu decat la usacta ci poate sa insemne o multime de alte ......
Eu de exemplu eram pe barsa acum cativa ani .Pescuisem la uscata dar nu vroia deloc. Am pus o nimfa (prima data cand pesc. cu nimfa) desi nu prea imi placea am aruncat-o de cateva ori "de sus in jos" poc un lipan a tras de fir (ca salaul de jig) si l-am luat. Mare scofala.Nici o frumusete raportat la uscata :wink:
Acum doua sapt. undeva pe la Cheia colcaiau pastravii pe niste mini laculete:pun nimfa ...unul dupa altul.
Dupa al treilea am si trecut la uscata sidesi abia am pacalit unul care l-am si scapat nu mi-a mai trebuit nimfa: nu e nici mai greu si in nici un caz mai placut :)

Luci
veteran
veteran

Mesaj de Luci » 09 Iul 2005, 18:32

asta e parerea ta ..referitor la frumusete...parerea e impartita:)...

dragos74
veteran
veteran

Mesaj de dragos74 » 09 Iul 2005, 19:27

Ei lasa ,lasa :!:

dragos74
veteran
veteran

Mesaj de dragos74 » 09 Iul 2005, 19:38

O explicatie cu privire la dificultatea pescuitului la musca uscata versus nimfa:
Daca doi muscari pescuiesc in acelasi loc unde sunt mai multi pastravi care trag la nimfa ambii vor prinde daca arunca alternativ cu aceeasi lanseta.
In aceleasi conditii dar cu musca uscata va prinde doar acela care asaza corect sau foarte corect musca pe apa dpdv al modului de cadere a mustei pe apa cat si al perimetrului destul de strict in care aceasta trebuie sa cada :wink:
La nimfa libertatea de prezentare e mult mai mare :idea:
Adevarata demonstratie v-am facut nu :?: :)

Luci
veteran
veteran

Mesaj de Luci » 10 Iul 2005, 12:40

nu , deloc, argumentele nu sunt suficiente si sunt sprijinite pe cazuri particulare ( mai ales cele din interventiile tale anterioare).

Nu are rost sa facem o discutie pe tema asta... e eterna intre puritanii englezi si pescarii mai- hai sa spun " moderni" cum sunt cehii, polonezii, francezii si italienii.
Defapt sunt niste chestii ce tin mai mult de adaptabilitatea pescarului in functie de conditiile de mediu oferite in momentul in care pescuieste.

Nu spun ca e mai spectaculos pescuitul cu nimfa decat doar in privinta capturilor mai mari - asta e incontestabil. E intr-adevar mai frumos la uscata, vezi pestele cum "explodeaza" de sub apa si ataca musculita inselatoare. Sincer, atacurile astea imi dau cele mai pline clipe de adrenalina din pescuitul cu musca artificiala. Chiar mai frumos decat un pastrav de kil luat la streamer sau salau de doua kile, etc.
Insa sunt conditii in care poti sa dai la nimfa si nu prinzi nimic si atunci daca schimbi pe uscata iei in prostie. Cum am spus mai sus, depinde de conditiile de moment a raului.
Tocmai de aceea nu poti sa generalizezi ca pescuitul cu uscata e mai greu decat cu nimfe... nici poveste. E parerea ta, o respect, nu o combat, decat daca mergem impreuna la pescuit si povestim si aducem argumente la fata locului...
in rest... fir intins:)

dragos74
veteran
veteran

Mesaj de dragos74 » 10 Iul 2005, 19:45

Ei doar nu detin eu adevarul absolut :)
Dar pe aproape :!: :D
Fir intins :!:

Scrie răspuns