first steps in fly fishing- sfaturi pentru incepatori
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
ok, dar mergem unde am fost prima oara, era mai curat parca.
Michael va recomanda Regulamentul forumului
am recapitulat azi "the essence of fly casting" cu mel krieger si sunt aproape sigur ca greseala mea la casting de-mi cadea firul adunat este ca la lanseul final coboram cu varful lansetei prea jos...deh, reflexe de spinner
daca nu opresc varful lansetei la ora 02 maxim, lanseta nu se mai comporta ca un arc cu firul.
bineinteles, mai am si problema ca nu las firul sa se desfasoare complet la fals casting, asta ar fi cauza pentru care firul sau musca se intalnesc pe traseu cu lanseta....tailing loops mi-au facut nodurile pe leader...oricum, studiu, practica si toate problemele vor fi depasite one at the time.

daca nu opresc varful lansetei la ora 02 maxim, lanseta nu se mai comporta ca un arc cu firul.
bineinteles, mai am si problema ca nu las firul sa se desfasoare complet la fals casting, asta ar fi cauza pentru care firul sau musca se intalnesc pe traseu cu lanseta....tailing loops mi-au facut nodurile pe leader...oricum, studiu, practica si toate problemele vor fi depasite one at the time.

nu e secret mai mihai, ca doar nu am luat nimic acolo, calitatea acelui loc este ca poti intra mai intins cu cizmele in timis si pentru scolari este recomandat sa aiba apa in spate in loc de noroi pentru a nu naclai snurul.MihaiV scrie:74, uite ca au deja si locuri secrete! tu i-ai incalzit la san!Michael scrie:ok, dar mergem unde am fost prima oara, era mai curat parca.
asa ca de la incepator la incepatorMichael scrie:am recapitulat azi "the essence of fly casting" cu mel krieger si sunt aproape sigur ca greseala mea la casting de-mi cadea firul adunat este ca la lanseul final coboram cu varful lansetei prea jos...deh, reflexe de spinner![]()

si eu mai descopar cate ceva de cate ori ma uit la filmul ala
una din chestiile f. importante este traiectoria varfului lansetei in timpul lanseului, pe langa intinderea completa a firului si timing.
trebuie sa fie cat mai rectilinie, deci clar ca daca apleci varful prea mult pe cap de lanseu nu va mai fi asa iar firul va fi lansat in jos si va face o bucla larga.
daca incheietura mainii e cat mai fixa si faci stopul corect in timpul lanseului obtii acea traiectorie dreapta, de altfel insista destul de mult si raposatul Mel pe chestia asta.
Sunt niste desene animate in filmulet in care iti explica ce se intampla daca varful lansetei nu descrie o linie dreapta... una din consecinte era tailing loop.
P.S. pe toate liderele cu care am dat am noduri

I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
Musca 13
good point cu incheietura mainii rigida, cred ca la ultima iesire am fost prea "relaxat" si din cauza asta am fost ca cizma, nu m-am concentrat bine pe teorie ca la prima iesire.
la urmatoarea iesire voi renunta la leader si voi lansa doar cu snur deocamdata, leaderul ma cam incurca la lectii.
la urmatoarea iesire voi renunta la leader si voi lansa doar cu snur deocamdata, leaderul ma cam incurca la lectii.
din seria mici secrete mari succese....citat de la mel:
"all the flycasting should be with a forward cast and an backward cast with a little different plan".
"all the flycasting should be with a forward cast and an backward cast with a little different plan".
hmm, nush ce sa zic...Michael scrie:good point cu incheietura mainii rigida, cred ca la ultima iesire am fost prea "relaxat" si din cauza asta am fost ca cizma, nu m-am concentrat bine pe teorie ca la prima iesire.
mai degraba pune un lider mai gros si scurt si o musca marisoara... se va incurca mai greu asa
o sa simti si musca cum trage de fir daca se intinde corect

eu zic ca e mai bine sa inveti asa, sa fi atent de la inceput sa se intinda si liderul si sa cada musca OK pe apa.
avand in vedere ca oricum nu o sa prinzi nimic, taie-i varful carligului, e mai safe asa

I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
Musca 13
Michael,eu zic sa-ti pui si leader, ai vazut prima data cand am dat doar c snur ca mergea mai prost decat cand am pus si leader si apoi ne-a explicat nu mai stiu cine ca are alta dinamica cu tot cu leader,poti sa renunti doar la musca,sau legi iar ceva foam dar mai marunt..deseara tre sa-mi pun leaderul la intins ca-mi pica pe apa ca firul de telefon si musca undeva printre spire
La locul asta "secret" o sa prindem noi si peste la vara cand o fi seceta si se trage cleanul sub malul cu verdeata, acolo-l inghesuim!
La locul asta "secret" o sa prindem noi si peste la vara cand o fi seceta si se trage cleanul sub malul cu verdeata, acolo-l inghesuim!