pescuit cu muste artificiale, flyfishing
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
-
bogdans
- senior

Michael,sa nu faci cum facea ala in Karate Kid de spala geamuri sa invete tehnica cocorului

las ca pe Barzava prindem clenisori si cu 2 metri de snur,doar sa vina Primavara ca pe ea o astept..sa iasa gazele sil nenorocim,castingul il mai prindem si din mers,cum ai zis si tu..cand te chinui dupa un scop,sa dai intr-un loc anume,intr-un fel anume, atunci ai o motivatie si insisti..ai vazut cand iesi la casting fara nici o sansa de a prinde ceva dupa 30 minute parca te cam plictisesti..dar unde vezi bulbuci la suprafata

parca creste adrenalina

-
dragos74
- veteran

...aici n-ai prea nimerit-o ...cand mergi la peste daca esti intaratat sa prinzi ...adio casting...
...pestele ala nu e prost ...iti distrage atentia cu buna stiinta

-
bogdans
- senior

Dragos, pai eu cand sunt intaratat sa prind si la spinning vreau sa pun rotativa sau oscilanta exact sub crengile din maulu celalat si sa cada pe apa ca pana de gasca,asta numesc motivatie..nu sa ma strofoc ca prostul sa castig distanta cand snurul si firul pica gramada pe apa,de-aia ii ziceam la Michael sa mergem pe un rau mic cum e Barzava de maxim 7 metri latime cu clenisori multi disponibili sa ofere ditractie la incepatori

-
dragos74
- veteran

...pai mai bogdan tu cand esti intaratat sa pui lingurita cu spiningul in locul cu pricina ,sunt sigur ca si poti sa o faci...
...dar cu musca tocmai asta e beleaua ca vrei ...vrei ...si nu prea poti de obicei....tocmai cand te stimula mai bine vreo bucata mai oachesa...

-
Mugurstefan
- veteran

dragos74 scrie:...aici n-ai prea nimerit-o ...cand mergi la peste daca esti intaratat sa prinzi ...adio casting...
...pestele ala nu e prost ...iti distrage atentia cu buna stiinta

Si-ti face-n ciuda...
Greu sportul asta ...
Se spune ca SISTEMUL e bun dar Poporul e rau. Ganditi altfel: poporul e asa cum e ganditi un sistem pentru el !
Mugur Dixit !
-
Adi_
- veteran

Michael scrie:deci, trebuie sa las firul sqa se desfasoare complet intr-un sens inainte de a-l arunca in celalalt sens?
cred ca ma grabesc la miscarea asta, mi-e sa nu-si piarda firul ineria si sa cada.
ramai cu lanseta strict intre orele 11-01? miscarea e mai lejera sau cu forta si franare brusca la limite?
loop-ul format este deasupra varfului lansetei sau in dreptul lui?
Michael, aceeasi greseala o faceam si eu la inceput, ma grabeam. Si asta se intampla cand era snurul in spate, ca in fata il vedeam. Nu-mi placea sa intorc capul sa ma uit dupa el, dar dupa un timp am invatat sa am rabdare si sa simt ce se intampla cu snurul in aer. Daca esti atent, vei simti cand se desfasoara complet(simti ca-ti trage de lanseta) si atunci incepi miscarea inversa. Daca te grabesti o sa simti ca parca dai in gol cu lanseta cand de fapt ar trebui sa simti o anumita greutate, mai ales daca soti mai mult snur. Cam astea ar fi observatiile mele de incepator, sper ca nu ti-am zis prostii. In caz contrar, rog seniorii sa ma corecteze

"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
-
dragos74
- veteran

....mai sa fiu al naibii....abia acuma am vazut ca intra pe aici numai timisoreni...
...ma voi a-ti pus la punct vreo conspiratie...
.... vreti sa luati painea de la gura clujenilor

...ca altfel nu-mi explic....

-
Mugurstefan
- veteran

dragos74 scrie:....mai sa fiu al naibii....abia acuma am vazut ca intra pe aici numai timisoreni...
...ma voi a-ti pus la punct vreo conspiratie...
.... vreti sa luati painea de la gura clujenilor

...ca altfel nu-mi explic....

.....si sa scriem la revista .

Se spune ca SISTEMUL e bun dar Poporul e rau. Ganditi altfel: poporul e asa cum e ganditi un sistem pentru el !
Mugur Dixit !
-
Michael
- Moderator

probabil ca ma grabesc la miscarile de fals casting de frica ca firul sa nu piarda inertia si sa cada...eu am impresia ca tin un loop in aer, dar de fapt nu incarc inertie in fir si de aceea nici nu se duce cum trebuie pe apa.
data viitoare o sa-l las sa se desfasoare complet si in fata si in spate, incerc sa am mai multa rabdare.
adevarul e ca alaltaieri aveam numai noroi si balarii in spate si mi-era frica sa nu terfelesc snurul prin noroi.
-
bogdans
- senior

Michael,las ca daca tine vremea asa mai facem una in weeekend si banuiesc ca se dezgheata si Timisul,asa ca ne bagam cativa metri in apa cu "neoprenele" noastre pana sub genunchi ca sa avem si-n spate apa sa nu ne mai stresam de ragalii