first steps in fly fishing- sfaturi pentru incepatori

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
bogdans
senior
senior

Mesaj de bogdans » 20 Ian 2009, 19:31

pai ne auzim maine la lucru..joi cred ca-i si Michael pe zi,deci sambata am fi toti liberi(poate si duminca),dac vrei bagam o iesire,eu inca ma simt mult prea fara control la casting ca sa nu-mi mai trebuiasca ore bune pana-n primavara,mai schimbam o vorba,mai luam aer,ai vazut ce frumos e de 2 zile.azi am gasit si-o musca naturala in bucatarie :D

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 20 Ian 2009, 19:49

bogdans scrie:carlig,plumbul pe fir deasupra,plumbul mergea pe fund si se agata greu(biluta),am inteles ca unii folosesc plumbul pe fir..asa mi-ar fi mai usor
Daca vrei sa inveti sa dai la musca, atunci lasa plumbii acasa. Daca vrei doar sa prinzi peste ... atunci fa ce vrei!
bogdans scrie:asa mi-ar fi mai usor fiindca nu intentionez sa pescuiesc cu cate 2-3 nimfe odata
Legea permite doar 2!

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 20 Ian 2009, 19:50

Liderele impletite se fac atat din mono cat si din ata de legat.

bogdans
senior
senior

Mesaj de bogdans » 20 Ian 2009, 20:28

Mihai transant ca intotdeuna :D
Nu vreau doar sa prind peste,mi-e doar frica de ce se poate intmpla cand dai cu saltatori si alte chestii pe langa firul principal...stiu ca legal e cu doua muste dar am gasit si prin ALP sau Pescar modern montura cu 3 muste:GRHE,pheasant tail si Scorobete parca..cea mai de succes!.si oamenii nu prea se mai gandeau la legislatie
Daca e sa practici catch and release cu ce esti mai prejos folosind 3 muste si eliberand pestele decat unul cu rama care tine tot?..la mine nu era vorba de cate muste ca sa prind cat mai bine ci de cate muste ca sa nu fac o amestecatura din lanseuri proaste
nu dau drumul la toti pastravii dar aia sub dimensiunhe scapa toti,si aia peste mai multi decat prevede legea

bogdans
senior
senior

Mesaj de bogdans » 20 Ian 2009, 20:35

nu-ti fie frica ca daca invat "tainele" fly-ului o sa fac ravagii in pastrav si gratare cu nemiluita,l-am spart destul si la spinning si multi pistruiati au plecat la loc,fly-uk e pentru mine nu e ceva mai productiv ci doar ceva mai natural sa zic,toti se plang de fly ca nu aduce recorduri..ca si cum treci de la varga la lanseta..nici nu ma astept la recorduri..momentan :D

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 20 Ian 2009, 20:37

bogdans scrie:Mihai transant ca intotdeuna :D
Nu vreau doar sa prind peste,mi-e doar frica de ce se poate intmpla cand dai cu saltatori si alte chestii pe langa firul principal...stiu ca legal e cu doua muste dar am gasit si prin ALP sau Pescar modern montura cu 3 muste:GRHE,pheasant tail si Scorobete parca..cea mai de succes!.si oamenii nu prea se mai gandeau la legislatie
Daca e sa practici catch and release cu ce esti mai prejos folosind 3 muste si eliberand pestele decat unul cu rama care tine tot?..la mine nu era vorba de cate muste ca sa prind cat mai bine ci de cate muste ca sa nu fac o amestecatura din lanseuri proaste
nu dau drumul la toti pastravii dar aia sub dimensiunhe scapa toti,si aia peste mai multi decat prevede legea
Cu ce esti mai prejos? Nu asa se pune problema!
Cand luam o nota proasta la scoala si ma scuzam ca au luat si altii, taica-meu mi-o taia scurt ca pe el nu-l intereseaza ce fac altii, el pe mine are datoria si incearca s ama educe.

Se pot prezenta monturi cu 3 muste, pentru ca trebuie sa le inveti si pe alea pentru a le sti folosi atunci cand e cazul, adica pe ape unde sunt permise (in alte tari sau pe ape private de la noi). Asa ca nu am de ce sa acuz prezentarea lor. Asa cum pe un canal TV am vazut niste chestii f interesante despre pescuitul pastravului cu momeli naturale. Emisiunea era filmata in Italia, unde acest stil de pescuit e legal.

Crezi ca vei prinde mai bine cu 3 muste decat cu 2? M-as mira. De multe ori e mai bine sa pescuiesti cu una singura.

bogdans
senior
senior

Mesaj de bogdans » 20 Ian 2009, 20:56

Bun sfat ai primit de la parinti,si ai mei la fel ziceau..intr-adevar nu conteaza ce fac altii..dar mai e o chestie,sa nu consideri ca-i bun to ce stapanul zice sa faci(statul),si aici ai tot dreptul sa intervii..sau chiar obligatia,dar la noi sunt multe strambe(nu zic ca vestul ar fi un exemplu dar macar in materie de pescuit poti sa te simti ceva mai fericit pe banii tai)

bogdans
senior
senior

Mesaj de bogdans » 20 Ian 2009, 21:23

Si acum sa va spui de zona mea de pastrav..cam 3 rauri..eu pescuiesc "traditional" (adica la rama si scorobte )de vreo 16 ani..m-a invatat tata care nu era pescar,doar vanator,cu pescuitul mai rar(mai mult la mana pe sub radacini ca asa era pe vremuri),erau si doi pescari saqu trei mai "fitosi",cu rotative in cel mai bun caz..germine,etc,unul sef la filiala..acu are aproape de 80 ani...si noi tinereii de la rama am trcut la spinning
..anul trecut in primavara eram doi pe un rau si opreste un jeep..fostul sef de filiala de aproape 80 ani si cu mai unul de vreo 60 ani la volan,gras,frumos..salut baietii!sper ca nu tineti peste sub limita!..noi:nu :( la ce merge,rama,carabete?..noi dam la rotative si voblere..si merge la alea?no dam la rama..soferul am aflat mai apoi era tata lui..Bivolaru sau cum il cheama pe ala tanar de la PNL?ceva senator,Bourenau!:) hai ca mi-am amintit..era si el prin ALP la un momen dat
Si discutam cu taica-meu de pescuit..ca eram de pe malul Dunarii, si-mi zicea..bai tata, la noi numai tiganii pescuiau la undita,era tata peste inainte ca toti il prindeau cu cotaritza(cos de nuiele),numai tiganii isi taiau lingurile sa prinda stiuca sau pescuiau cu nuiele de alun pe rauri sa prinda pastrav
Acu se populeaza raul tot la doi ani si nu mai e pastrav cum era cand il prindeam cu mana sau cu arbaleta..oare care-i cauza?

dragos74
veteran
veteran

Mesaj de dragos74 » 21 Ian 2009, 14:39

hi hi ...uite ma si o zona unde tiganii au evoluat un pic inaintea romanilor... :wink:

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 21 Ian 2009, 16:29

bogdans scrie: Si discutam cu taica-meu de pescuit..ca eram de pe malul Dunarii, si-mi zicea..bai tata, la noi numai tiganii pescuiau la undita,era tata peste inainte ca toti il prindeau cu cotaritza(cos de nuiele),numai tiganii isi taiau lingurile sa prinda stiuca sau pescuiau cu nuiele de alun pe rauri sa prinda pastrav
Acu se populeaza raul tot la doi ani si nu mai e pastrav cum era cand il prindeam cu mana sau cu arbaleta..oare care-i cauza?
Hahaha, super tare! Tiganii au pescuit primii la naluci iar romanii la cosuri si plase! Deci au fost si ei sura de progres in tehnica cu artificiale! Si eu care credeam ca lingurile rotative au fost inventate de taica Mepps din Francia iar voblerele de nea Rappalla din Finlanda! Nuuuu, tot Jagardel tuciuriul le-a inventat iar ailalti doi le-au copiat de la el! :lol: :lol:

Scrie răspuns