first steps in fly fishing- sfaturi pentru incepatori

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
dragos74
veteran
veteran

Mesaj de dragos74 » 14 Dec 2008, 21:11

exista mai multe tipuri (tehnici ) de a lansa care difera in fc de clasa lansetei de actiunea ei ,de portanta naluci de cum se incarca cu firul ....dar si de fiecare pescar dupa cum se impaca mai bine cu un stil sau altul...
indiferent ce cititi pe net nimic nu e batut in cuie si nu trebuie luat ca axioma :!: :wink:
nu va rezumati la un anumit sablon al miscarilor cum o sa vedeti ca multi o sa va prezinte ....ca in multe alte domenii si in flyfishing exista evolutie ...adica multe noutati in casting au fost descoperite si incercate care difera de regulile clasice de lansare....desi multi se plafoneaza si li-se pare anormal tot ce iese din tiparele clasice :? asta din cauza ca ei nu inteleg :wink:

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 14 Dec 2008, 21:15

pe mine tare m-a impresionat brad pitt in "a river runs through it" cand s-a urcat pe-o stanca si a inceput sa scoata mult fir in lanseurile laterale ce le facea.
exista asa ceva sau era efect comercial de film?
Michael va recomanda Regulamentul forumului

dragos74
veteran
veteran

Mesaj de dragos74 » 14 Dec 2008, 21:16

Michael scrie:he he, pana la legatul mustelor mai avem ceva drum de parcurs.
totusi mustele ude ce le-am torturat azi mi s-au parut usor de legat...o ata neagra bobinata pe tija carligului si doar o coada subtire de pana.
la niste neaoshe ude parca m-as baga sa le leg. :lol:
stai linistit ca nu e nimic prea complicat cid emulte ori noi complicam mai mult decat e cazul ....asta si din cauza placerii de a-ti face singur nalucile ...flytyingul fiind un alt atu al flyfishingului...practic iti continui hobyul si cand nu esti lapescuit :wink: :)

dragos74
veteran
veteran

Mesaj de dragos74 » 14 Dec 2008, 21:21

nu intodeauna lungimea lanseului e data de cat fir ti in aer ...de fapt wf-urile sunt un fel de shutingheaduri...scoti portiune mai scurta dar mai grea care trage dupa ea firul din spate mai subtire (ca un runningline)
sa nu crezi ca eu tin 30m in aer.....si daca as putea nu-ti permite mediul inconjurator :lol:

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 14 Dec 2008, 21:25

am mai incercat si eu sa am fir scos pe apa si sa-i dau drumul la ultima lansare in fata, dar de multe ori mi se agata de manerul mulinetei sau alte cele.
e nevoie de mult exercitiu...

dragos74
veteran
veteran

Mesaj de dragos74 » 14 Dec 2008, 21:45

rau e ca noi nu avem un fel de scoli de cast ca afara pt ca aia te-ar invata corect de la bun inceput si te-ar face sa intelegi...sa simti lanseul... :wink:
e rau si ca pe langa ca sunt puitini muscari la noi majoritatea dau sub bat la nimfa ...(ce spuneam cu a prinde peste usor ...si fara farmec ....asa pescuiesti si cu o simpla nuia)...si nu incearca nici unul sa exerseze llanseuri in echipa ca nu cumva sa cada din top.cand il vad altii ca mai are multe de invatat.. :? si uite asa raman la stadiul de undita in loc sa invatam unul de la altul cate ceva ....caci unul poate prinde o miscare ...altul un amanunt...etc...putand sa evoluam invatand unul de la altul..
...daca scoli nu avem .... :)

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 14 Dec 2008, 23:19

deocamdata "scoala" mea sunt filmele din care incerc sa prind miscarile corecte si punerea lor in practica pe apa.
faza e ca eu chiar vreau sa invat sa fac un casting cat mai corect/curat....sa fiu mandru de cum lansez, apoi cu pestii mai vedem :lol:

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 14 Dec 2008, 23:29

Michael scrie:pe mine tare m-a impresionat brad pitt in "a river runs through it" cand s-a urcat pe-o stanca si a inceput sa scoata mult fir in lanseurile laterale ce le facea.
exista asa ceva sau era efect comercial de film?
In film tin minte ca el zicea ca acela este "shadow casting" adica scotand fir mult si lansand lateral provoca pe apa mici umbre care il faceau pe pastrav sa creada ca un roi de musculite a venit deasupra apei...In realitate nu cred ca e ceva real, s-ar fi stiut demult si ar fi scris in manualele de muscarit! Deci e inventie dar buna, apara in romanul A river runs through it dupa care s-a facut filmul.
Cat despre Brad Pitt nu cred ca e pescar dar a jucat bine rolul....

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 15 Dec 2008, 00:16

pentru un actor "nepescar" facea casting destul de adevarat...si nu parea facatura.
as vrea eu sa lansez ca el, daca el a fost.. :D

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 15 Dec 2008, 00:53

dragos74 scrie:rau e ca noi nu avem un fel de scoli de cast ca afara pt ca aia te-ar invata corect de la bun inceput si te-ar face sa intelegi...sa simti lanseul... :wink:
e rau si ca pe langa ca sunt puitini muscari la noi majoritatea dau sub bat la nimfa ...(ce spuneam cu a prinde peste usor ...si fara farmec ....asa pescuiesti si cu o simpla nuia)...si nu incearca nici unul sa exerseze llanseuri in echipa ca nu cumva sa cada din top.cand il vad altii ca mai are multe de invatat.. :? si uite asa raman la stadiul de undita in loc sa invatam unul de la altul cate ceva ....caci unul poate prinde o miscare ...altul un amanunt...etc...putand sa evoluam invatand unul de la altul..
...daca scoli nu avem .... :)
Dreptate mare ai, frate! Adevarata arta a muscaritului apartine acum celor ce dau la buldo! Ei nu arunca sub batz cu nimfa ci lanseaza departe, in suvoaie, cu 3 muste uscate si inteapa direct la muscatura! Deci Isac Walton si marii fondatori ai fly ar privi acum cu bucurie spre buldozari! :lol:

Scrie răspuns