ideea e sa departezi mana in care tii firul de primul inel. miscarea nu e chiar spre inainte, mai degraba e in jos. daca o faci bine ar trebui sa nu depui mult efort.bogdans scrie: ei..la faza inversa cu drepta impingi batzul spre inainte(considerand ca esti dreptaci) dar cu stanga faci aceeasi miscare spre inainte..nu vi se pare"peste mana?"...
first steps in fly fishing- sfaturi pentru incepatori
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
eu am impresia ca in lanseu, la miscarea firului inainte si inapoi, e cam mare frecarea firului in inele...care se roade mai repede?
firul sau inelele?

firul sau inelele?
Michael va recomanda Regulamentul forumului
amandoua?
ma intreb coatingul ala de pvc de pe fir cat va tine?
cand se va duce, e dus si firul?
Michael va recomanda Regulamentul forumului
- Mugurstefan
- veteran
No bun, esti baiat destept!Michael scrie:amandoua?

Amandoua se uzeaza. Lent! Depinde totusi si de cativa factori: calitatea fiecaruia, material, temperaturi la care le folosesti, dar cel mai important: murdaria apei in care pescuiesti. Aceasta se depune pe snur si devine factor abraziv.
Posibil ca inelele sa fie extrem de proaste si dupa un an sa fie uzate si sa taie firul. De obicei insa rezista f multi ani. Iar snurul rezista si el mai mult decat vei vrea sa il folosesti.
Fara coating nu ai snur.
pai exact aceste doua elemente determina aspectul buclei cat si lungimea lanseului....GigiBM scrie:Salut. Hai ca ma bag si eu...
Chestia ce faci cu mana care e pe fir e in regula, dar intervine un aspect...
momentul si durata tractiunii... este foarte important.
Eu aici ma impiedic...

momentul...coincide cu momentul deplasarii lansetei spre innainte
durata...de obicei trebuie mentinuta tractiunea in fir pana cand snurul ajunge cu derularea aproximativ la ultima treime.....nu e ceva fix iar doar teoretic e greu de explicat ....in oricecaz daca dai drumul prea devreme la fir acesta va pierde din energie si va avea tendinta sa faca burta spre in jos...
Eu o tzin pe a mea. Zic ca se vede destul de clar. Descompunerea fortzelor e in alt film
http://www.youtube.com/watch?v=9AcG4XkgG9c

http://www.youtube.com/watch?v=9AcG4XkgG9c